Bolzano

Matkaopas
Bolzano joka esittää vuoret, pieni kaupunki tai kylä ja vanha arkkitehtuuri
Matkaa Trenton maakunnan poikki kohti Itävallan rajaa Etelä-Tiroliin (italiaksi Alto Adige), jossa jo vuosisatojen ajan ovat erilaiset kulttuurit kohdanneet.

Lomaan Bolzanossa kiteytyy hyvin koko matkailun perusajatus: liikkuminen maiden välillä, kulttuurista toiseen. Hyviä esimerkkejä siitä nähdään paikallisessa taiteessa, jossa Gioton tyyliset maalaukset ovat sulassa sovussa goottilaisten mestariteosten seassa, sekä arkkitehtuurissa, jossa vanha kaupunginosa on jyrkässä kontrastissa Talferjoen vastapuolella sijaitsevan uuden osan kanssa. Bolzano on Etelä-Tirolin pääkaupunki, ja sen ympärillä ja eteläpuolella on viinitarhoja niin kauas kuin silmä siintää. Niiden lomassa seisoo yli 200 keskiaikaista kylää, linnaa ja rauniorakennusta. Kesän kuumuudelta pääsee pakoon vuoriston tasangoille ja kyliin sekä laveisiin laaksoihin. Järjestelmällinen hotellien ja virkistystilojen verkosto, vieraanvaraisuus ja halu esitellä alueen perinteitä tekevät lomasta Bolzanossa todellisen ilon, etenkin vuodenaikojen mukaan vaihtuvien torien ja loppuvuoden festivaalien tunnelmissa.

Etelä-Tirolin eteläisintä osaa pidetään alueen välimerellisimpänä. Leuto ilmasto tekee Caldarosta Alppien lämpimimmän järven. Pohjoisempana sijaitseva Bolzanon kaupunki on täynnä vahvoja kontrasteja. Sijaintinsa vuoksi Bolzano liitettiin aikanaan Itävalta-Unkarin valtakuntaan. Kaupunki on pohjoisen ja etelän kohtauspaikka, jossa tyypilliset italialaiset ja saksalaisluonteiset piirteet yhdistyvät toisiinsa. Voit tuntea kontrastit kulkemalla Via Alto Adigea pitkin kohti Piazza Waltheria, jonka ympäristö vaihtelee sekä arkkitehtuuriltaan että tunnelmaltaan preussilais-saksalaisesta välimerelliseen. Pikkuinen Bolzano on vilkas kaupunki etenkin talviaikaan, kun oluttupien ja puisten tavernojen valot, värit ja ystävällinen tunnelma houkuttelevat paikalliset sisään juttusille ja lumi peittää maan valkeaan vaippaan.

Pienestä koostaan huolimatta Bolzanolla on paljon tarjottavaa. Kaupungin pääkirkko on Duomo di Bolzano, joka sijaitsee Piazza della Parrocchialla, Piazza Waltherin takana. Puhtaasti roomalaista ja goottilaista arkkitehtuuria noudattavalla kirkolla on hätkähdyttävä katto kultaisista ja vihreistä laatoista sekä tornissa filigraanikoristeet. Jatka Chiesa dei Francescaniin, joka piileskelee historiallisen keskuksen rakennusten lomassa. Se tunnetaan rauhallisuudesta, jota kirkon sisätilat henkivät. Piazza della Parrocchialla on myös Albert Canalin suunnittelema Palazzo delle Poste, upea esimerkki itävaltalaisesta arkkitehtuurista 1900-luvulta. Rakennuksessa toimii edelleen postitoimisto sekä viestintäministeriön paikallisosastoja. Piazza Waltherilla ei voi olla huomaamatta heti ensimmäiseksi muistomerkkiä, joka on pystytetty keskiaikaiselle saksalaisrunoilijalle, jonka mukaan aukio on myös nimetty. Aukio tunnetaan symbolina etelätirolilaiselle identiteetille, joka poikkeaa italialaisesta ja trentolaisesta. Aukiolla on myös Dante Alighierin muistomerkki. Piazza Walther on Bolzanon kerman kohtaamispaikka.

Aukiosta pohjoiseen on Piazza delle Erbe, jolla seisoo Neptunuksen patsas. Piazza delle Erben sivuilla on lukemattomia puoteja, joissa myydään paikallisia maataloustuotteita, kuten leipää, juustoja, struudeleita, viinejä ja grappaa. Jos haluat shoppailla, olet tullut oikeaan paikkaan! Aukion pohjoispuolelta alkaa jalankulkijoille pyhitetty Via dei Portici, jonka varrella on putiikkeja, kahviloita ja erilaisia kauppoja, jotka jatkuvat monille sisäpihoille ja sivukaduille. Ne sijaitsevat herttaisesti 1400-luvun rakennusten katveessa.

Piazza Waltherin ja Via dei Porticin välillä on Via degli Argentieri, joka yhdistää Piazza delle Erben aukion Via del Granoon. Kauniilla Via degli Argentierilla on keskiajan lopun rakennuksia, kuten Palazzo Troilo ja Palazzo Mercantile sekä komein Palazzo Argento. Jatka keskiaikaisen keskustan halki kaupungin vanhimmalle aukiolle, Piazza del Granolle, joka on nimetty vanhan viljatorin mukaan. Lumoavan kauniilla aukiolla on kaksi tornitaloa. Aukion lähellä on myös Farmacia della Madonna, jossa on freskoja 1500-luvulta. Matka Bolzanossa ei ole täydellinen ilman vierailua Casa Mercantilessa, joka on Magistrato Mercantilen entinen asemapaikka. Magistrato Mercantile hallitsi ja sääteli Bolzanon toreja ja markkinoita 1700-luvulla ja toimi eräänlaisena kauppakamarina. Kaupungin ulkopuolella sijaitsee Castel Firmiano sekä monia muita linnoja ja linnoituksia keskellä perinteistä vuoristomaisemaa. Voit käydä vaikkapa niissä kaikissa matkallasi Bolzanossa.

Discover neighborhoods in Bolzano

Ariston
Ariston
3 out of 5
Via Roma 82, Bolzano, BZ, 39100
Hinta on 147 € per yö ajalle 10. syysk. viiva 11. syysk.
Yövy tässä 3 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Bolzano. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, paikan päällä olevasta pysäköinnistä ja ...
3,5/5 Good! (154 arvostelua)
"Was ok. The manager is very friendly and helpful"

Arvosteltu 24.6.2022

Ariston
Parkhotel Laurin
Parkhotel Laurin
4 out of 5
Via Laurin, 4, Bolzano, BZ, 39100
Hinta on 220 € per yö ajalle 18. elok. viiva 19. elok.
Yövy tässä 4 tähden perheille sopivassa hotellissa kohteessa Bolzano. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ulkouima-altaasta ja 2 ravintolasta. Asiakkaamme kehuvat ...
4,7/5 Exceptional! (840 arvostelua)
Highly recommended Hotel!
"Staff, location, breakfast, room. Everything was top notch!"

Arvosteltu 6.1.2015

Parkhotel Laurin
Stadt Hotel Citta
Stadt Hotel Citta
4 out of 5
Piazza Walther 21, Bolzano, BZ, 39100
Hinta on 211 € per yö ajalle 5. syysk. viiva 6. syysk.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Bolzano. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, huonepalvelusta ja ympäri vuorokauden auki ...
4,4/5 Wonderful! (61 arvostelua)
Excellent!
"Riktigt trevligt hotell med bra standard. Mycket trevlig och hjälpsam personal som brydde sig om sina gäster. Frukosten var helt fantastisk med väldigt mycket att välja på."

Arvosteltu 22.7.2022

Stadt Hotel Citta
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Boznerhütte - La Baita Bolzano with Private Balcony
Boznerhütte - La Baita Bolzano with Private Balcony
Bolzano
Hinta on 390 € per yö ajalle 14. elok. viiva 15. elok.
Yövy tässä huoneistossa kohteessa Bolzano. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, parvekkeesta ja televisiosta. Lähellä sijaitsee Piazza delle Erben aukio ja Museo ...
Boznerhütte - La Baita Bolzano with Private Balcony
Asuminen historiallisessa muurauksessa kaupungin keskustassa
Asuminen historiallisessa muurauksessa kaupungin keskustassa
Bozen, Trentino-Alto Adige
Yövy tässä huoneistossa kohteessa Bolzano. Nauti Wi-Fi-yhteydestä, paikan päällä olevasta pysäköinnistä ja televisiosta. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan kätevää ...
4,6/5 Exceptional! (27 arvostelua)
Wohnung mit persönlicher Betreuung
"Alles genau so wie beschrieben und auf den Fotos abgebildet, persönliche Betreuung und Erreichbarkeit des Vermieters inklusive....einfach eine schöne Mieterfahrung:-)"

Arvosteltu 7.8.2022

Asuminen historiallisessa muurauksessa kaupungin keskustassa
Residence Fink
Residence Fink
3 out of 5
Mustergasse 9, Bolzano, 39100
Yövy tässä 3 tähden residenssissä kohteessa Bolzano. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, taulutelevisiosta ja kaapelitelevisiosta. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan ...
3,9/5 Good! (219 arvostelua)
Good location but dirty room
"Good location in the city centre of Bolzano/Bozen. Check-in in was easy and the staff was nice. Unfortunately the room floor was dirty and we found hair from previous overnighters in our bed sheets. Wifi did not work."

Arvosteltu 27.5.2019

Residence Fink
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Bolzano

Kohteen Bolzano lähellä sijaitsevat kaupungit