Burgundi on niin kuuluisa punaviinistään, että tummanpunainen väri on nimetty alueen mukaan. Vieraile Itä-Ranskassa sijaitsevan hedelmällisen Burgundin alueen kukkuloilla ja laaksoissa, jotka ovat täynnä satoja vuosia vanhoja viinitarhoja ja viinitiloja. Pullollinen Burgundin punaviiniä voi säilyä hyvänä 20–30 vuotta, mutta muistosi alueen vehreästä maaseudusta, keskiaikaisista kylistä ja ikivanhoista kirkoista ja linnoista elävät paljon pidempään.
Suuntaa Burgundin-matkalla alueen pääkaupungin Dijonin eteläpuolelle, jolla viljellään Burgundin alueen kuuluisimpia viinejä. Burgundissa on pitkä viininviljelyhistoria, joka sai alkunsa siitä, kun munkit valmistivat viiniä kirkolle. Burgundin maaperän suuri kalkkikivipitoisuus antaa alueen viinien maulle omaperäisen vivahteen, jonka voit huomata muutamaa eri viiniä maistettuasi. Jos haluat kehittää makuaistiasi, voit osallistua viinikurssille.
Beaunen kaupunkia pidetään Burgundin viinialueen epävirallisena pääkaupunkina. Käy Burgundin-matkalla Burgundin viinimuseossa, jossa voit katsella vanhoja esineitä alueen viininviljelyhistoriasta, kuten antiikkisia viininpuristimia. Vieraile samalla retkellä kauniissa keskiaikaisessa sairaalassa Les Hospices de Beaunessa, joka on kaupungin tärkein maamerkki. Sen katon kirkas mosaiikkikuviointi kimaltelee auringonvalossa.
Dijonin länsipuolella on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Vézelayn apottiluostari, jossa on valtava romaaninen luostarikirkko. Lähistöllä on myös yhtä vaikuttava maallinen rakennus, Bazochesin linna. Tämä 1100-luvulla rakennettu linna on avoinna maaliskuusta marraskuuhun.
Suuri osa Burgundista koostuu laakeista tasangoista ja matalista kukkuloista, mutta alueen keskellä on myös nimellä Morvan tunnettu vuoristoinen alue. Patikoi Burgundin-lomalla metsäisten vuorten vaelluspoluilla ja käy vastarintamuseossa, jossa kerrotaan Morvanin ainutlaatuisesta asemasta toisen maailmansodan saksalaista miehitystä vastustaneen vastarintaliikkeen alueena.
Burgundiin ajaa alle kahdessa tunnissa Pariisista. Burgundin-matkalle kannattaa lähteä syksyllä, jolloin kesän väkijoukot ovat hälvenneet ja viinitarhat loistavat ruskan väreissä.