Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Checkpoint Charlie

Tämä kiristyneiden poliittisten välien ja dramaattisten pakoyritysten näyttämönä aiemmin toiminut kylmän sodan jäänne on nykyisin yksi Berliinin suosituimmista matkailunähtävyyksistä.

Checkpoint Charlie oli Berliinin muurin tärkein raja-asema sotilaille, ulkomaalaisille ja liittoutuneiden diplomaateille. Kuuluisa kyltti ”Olet poistumassa amerikkalaiselta sektorilta” on yhä paikoillaan muistuttamassa kylmästä sodasta, joka jakoi Berliinin vuosina 1961–1989. Paikalla on myös kopio vartiotuvasta, joka muistuttaa pelosta ja huolista, jotka olivat berliiniläisten arkea. Checkpoint Charlie sijaitsee yhdellä Berliinin keskustan pääkaduista, Friedrichstraßella.    

Epätoivoinen Itä-Saksan hallitus rakensi Berliinin muurin vuonna 1961 estääkseen kansalaistensa joukkopaon maasta. Aluksi muuri oli vain piikkilanka-aita, mutta myöhemmin siitä tehtiin 155 kilometriä pitkä vankka betonimuuri. Checkpoint Charlie oli tärkeä raja-asema ja keskeinen näyttämö, kun Venäjän ja Yhdysvaltojen tankit seisoivat täällä vastakkain vuonna 1961 jännittyneessä poliittisessa tilanteessa. Checkpoint Charlien vartijat eivät kuitenkaan tarkasta enää passeja eivätkä ole enää sotilaita, vaan näyttelijöitä, jotka poseeraavat valokuvia varten.

Läheisistä kojuista voit ostaa venäläisten sotilashattujen jäljitelmiä ja muita kylmän sodan muistoesineitä. Vierailemalla Museum Haus Am Checkpoint Charliessa voit oppia lisää raja-asemasta ja muurista. Vain vuosi muurin pystyttämisen jälkeen avattuun museoon kerättiin heti alusta asti tähän ”suureen jakajaan” liittyviä tarinoita ja sen yhteiskunnallisia seurauksia. Museossa on dokumentoitu henkilökohtaisten tarinoiden ja vaikuttavien valokuvien avulla monia pakoyrityksiä muurin yli. Siellä on myös esillä esineitä uskaliaimmista suunnitelmista, kuten salalokeroin varustettuja autoja ja ontto surffilauta.

Museossa on lisäksi kahvila, vaikka purtavaa löytyy helposti museon läheltäkin. Sijaitseehan Checkpoint Charlie Berliinin pääkatuihin kuuluvalla Friedrichstraßella. Museon kaupassa myydään puolestaan kaikkia mahdollisia kylmään sotaan liittyviä matkamuistoja, kuten esimerkiksi pieniä paloja Berliinin muurista.

Checkpoint Charlielle pääsee helposti Kochstraßen U-Bahn-asemalta.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 136 majoitusliikettä kohteen Checkpoint Charlie -museo lähellä
The Westin Grand, Berlin 111 €
The Westin Grand, Berlin

The Westin Grand, Berlin

Friedrichstr. 158-164, Berlin
   
  4,4
  /5 (2 227 arvostelua)
  5.0 kautta 5.0

  Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Brandenburger Torin metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt 59 €
  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

  Charlottenstrasse 66, Berlin
    
   4,1
   /5 (2 185 arvostelua)
   4.0 kautta 5.0

   Friedrichstraße ja Gendarmenmarkt sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Hausvogteiplatzin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Select Hotel Berlin The Wall 57 €
   Select Hotel Berlin The Wall

   Select Hotel Berlin The Wall

   Zimmerstrasse 88, Berlin
     
    4,5
    /5 (1 568 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    Trabi-Museumin museo, Friedrichstraße ja Checkpoint Charlie sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Gendarmenmarkt ja Potsdamer Platz ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema ja Kochstraßen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz 75 €
    Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

    Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

    Alexanderplatz 7, Berlin
      
     4,0
     /5 (8 272 arvostelua)
     4.5 kautta 5.0

     Alexanderplatz ja TV-torni (Berliner Fernsehturm) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Berliinin raatihuone (Rotes Rathaus) ja DDR-museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Alexanderplatzin rautatieasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Alexanderplatzin metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Cityhostel Berlin Mitte 36 €
     Cityhostel Berlin Mitte

     Cityhostel Berlin Mitte

     Glinkastr. 5-7, Berlin
       
      3,6
      /5 (618 arvostelua)
      2.0 kautta 5.0

      Friedrichstraße, Checkpoint Charlie ja Gendarmenmarkt sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Checkpoint Charlie -museo ja Mall of Berlin -ostoskeskus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Mohrenstraßen metroasema ja Keskustan metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Adlon Kempinski 219 €
      Hotel Adlon Kempinski

      Hotel Adlon Kempinski

      Unter Den Linden 77, Berlin
        
       4,8
       /5 (1 690 arvostelua)
       5.0 kautta 5.0

       Madame Tussauds ja Brandenburgin portti sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Potsdamer Platz sijaitsee 1 kilometrin päässä. Brandenburger Torin S-Bahn-asema ja Brandenburger Torin metroasema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hilton Berlin 110 €
       Hilton Berlin

       Hilton Berlin

       Mohrenstr. 30, Berlin
         
        4,4
        /5 (2 219 arvostelua)
        5.0 kautta 5.0

        Konzerthaus Berlin, Friedrichstraße ja Gendarmenmarkt sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Checkpoint Charlie ja Staatsoper Unter den Linden -oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hausvogteiplatzin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Französische Straßen metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Novum Hotel Aldea Berlin Centrum 36 €
        Novum Hotel Aldea Berlin Centrum

        Novum Hotel Aldea Berlin Centrum

        Bülowstraße 20-22, Berlin
          
         3,7
         /5 (5 162 arvostelua)
         3.0 kautta 5.0

         Saksan tekniikkamuseo (Deutsches Technikmuseum Berlin), Kurfürstendamm-ostoskatu ja Berliinin eläintieteellinen puutarha sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Potsdamer Platz ja Kaufhaus des Westensin tavaratalo ovat myös 2 kilometrin päässä. Bülowstraßen metroasema ja Nollendorfplatzin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.