Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 895 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

East Side Gallery

Spreen varrella sijaitsevassa East Side Galleryssa näet yli sata seinämaalausta, jotka juhlistavat Berliinin muurin kaatumista ja Berliinin jälleenyhdistymistä.

East Side Gallery on vuonna 1990 tapahtuneen Berliinin jälleenyhdistymisen ja Berliinin muurin kaatumisen muistomerkki. Vapaan Berliinin muistomerkki on 1,3 kilometriä pitkä pätkä vanhaa Berliinin muuria, joka peitettiin värikkäillä seinämaalauksilla vuonna 1990. Kuljeskele pitkin maailman pisimpiin kuuluvaa ulkoilmagalleriaa tutustumassa sydämellisiin ja historiallisiin maalauksiin.

Aloita East Side Galleryn kävely Oberbaumbrückeltä, joka on merkittävä Spreen yli kulkeva ja Kreuzbergin ja Friedrichshainin toisiinsa yhdistävä silta. East Side Gallery sijaitsee Friedrichshainin puolella Spreetä vanhalla Itä-Berliinin rajalla. Galleria muuttaa Berliinin muurin synkän muiston toivon ja vapauden symboliksi. Seinämaalaukset jatkuvat muurilla Oberbaumbrückeltä Ostbahnhofin suurelle rautatieasemalle.

Kävele pitkin 3,6 metriä korkean muurin vartta. Ihasteltavana on 105 maalausta eri puolilta maailmaa olevilta taiteilijoilta. Ensimmäiset seinämaalaukset maalattiin vuonna 1990 pian jälleenyhdistymisen jälkeen. Seinämaalauksissa puolustetaan vapautta ja kuvataan toivoa ja suurta riemua tulevaisuudesta. Osa kuvista on luonteeltaan satiirisia, osa muistelevia, mutta niistä jokainen on suunniteltu ajatuksia herättäväksi.

Vuonna 2009 taiteilijat kunnostivat sata alkuperäistä maalausta maalaamalla ne uudelleen.

East Side Gallery sijaitsee Friedricshainin puolella Spreetä. Galleria on avoinna joka päivä, eikä sinne ole sisäänpääsymaksua. Muurin molempiin päätyihin pääsee Berliinin U-Bahn- ja S-Bahn-verkoston avulla sekä bussilla, pyörällä tai kävellen. 

Nauti hienoista näkymistä Spreelle joenvartta ja historiallista Oberbaumbrückeä pitkin kävellessäsi. East Side Galleryn alueella sijaitsee osa Berliinin suurimmista yökerhoista, joten alueella vilisee viikonloppuisin paljon ihmisiä päivin, öin.


Alueen East Side Gallery opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 117 majoitusliikettä kohteen East Side Gallery lähellä
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery 34 €
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery

MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery

Am Postbahnhof 4, Berlin
   
  4,0
  /5 (246 arvostelua)
  3.0 kautta 5.0

  East Side Gallery ja Mercedes-Benz Arena sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Alexanderplatz ja Nikolaikirche ovat myös 3 kilometrin päässä. Berlin Ostbahnhofin S-bahn-asema ja Berlin-Ostin rautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz 73 €
  Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

  Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

  Alexanderplatz 7, Berlin
    
   4,0
   /5 (8 178 arvostelua)
   4.5 kautta 5.0

   Alexanderplatz ja TV-torni (Berliner Fernsehturm) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Berliinin raatihuone (Rotes Rathaus) ja DDR-museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Alexanderplatzin rautatieasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Alexanderplatzin metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   nhow Berlin 67 €
   nhow Berlin

   nhow Berlin

   Stralauer Allee 3, Berlin
     
    4,4
    /5 (1 125 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    East Side Gallery ja Mercedes-Benz Arena sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Treptowerin puisto ja TV-torni (Berliner Fernsehturm) ovat myös 5 kilometrin päässä. Warschauer Straßen metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Warschauer Straßen asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel PLUS Berlin 44 €
    Hotel PLUS Berlin

    Hotel PLUS Berlin

    Warschauer Platz 6-8, Berlin
      
     3,8
     /5 (757 arvostelua)
     3.0 kautta 5.0

     Oberbaumbrücke ja Mercedes-Benz Arena sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Alexanderplatz ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 5 kilometrin päässä. Warschauer Straßen metroasema ja Warschauer Straßen asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Holiday Inn Berlin - City East Side 61 €
     Holiday Inn Berlin - City East Side

     Holiday Inn Berlin - City East Side

     Wanda-Kallenbach Str., Berlin
       
      4,5
      /5 (553 arvostelua)
      4.0 kautta 5.0

      Badeschiffin ulkouima-allas on 1,7 kilometrin päässä tästä hotellista. Warschauer Straßen metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Warschauer Straßen asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery 80 €
      Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery

      Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery

      Mildred-Harnack-Strasse 15, Berlin
        
       4,4
       /5 (12 arvostelua)
       0.0 kautta 5.0

       Hotelli, jonka lähellä on Mercedes-Benz Arena, Alexanderplatz ja East Side Gallery. Lähistöllä sijaitsee myös Oberbaumbrücke ja Simon-Dach-straße.

       Michelberger Hotel Berlin 76 €
       Michelberger Hotel Berlin

       Michelberger Hotel Berlin

       Warschauer Straße 39/40, Berlin
         
        4,5
        /5 (336 arvostelua)
        0.0 kautta 5.0

        Oberbaumbrücke ja Mercedes-Benz Arena sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Alexanderplatz ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 5 kilometrin päässä. Warschauer Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Warschauer Straßen asema 3 minuutin kävelymatkan päässä.

        Select Hotel Berlin Ostbahnhof 68 €
        Select Hotel Berlin Ostbahnhof

        Select Hotel Berlin Ostbahnhof

        Lange Strasse 31, Berlin
          
         4,2
         /5 (1 326 arvostelua)
         4.0 kautta 5.0

         East Side Gallery, Alexanderplatz ja Mercedes-Benz Arena sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Nikolaikirche ja TV-torni (Berliner Fernsehturm) ovat myös 3 kilometrin päässä. Strausberger Platzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Berlin-Ostin rautatieasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.