Etelä-Afrikka

Matkaopas
Pöytävuori johon kuuluu kaupunki, usvaa tai sumua ja vuoret

Kultahiekkaiset rannat, eloisat kaupungit, vuoristomaisemat ja täynnä villieläimiä olevat luonnonsuojelualueet odottavat sinua Afrikan eteläisimmissä maassa.

Etelä-Afrikka houkuttelee seikkailijoita, reppureissaajia, häämatkalaisia ja lapsiperheitä lumoavalla yhdistelmällään monimuotoisia kaupunkeja, henkeäsalpaavia maisemia ja upeita villieläimiä. Etelä-Afrikan-matkalla voit tutustua rantakaupunkeihin ja heimokyliin, vaeltaa vuorenhuipuille, nähdä Afrikan viisi suurta eläintä ja kierrellä upeilla viinitarhoilla.

Usein sateenkaarivaltioksi kutsutussa Etelä-Afrikassa näkyvät heimoyhteisöjen ja eurooppalaisten ja intialaisten uudisasukkaiden vaikutteet. Maassa puhutaan 11 virallista kieltä ja kymmeniä eri murteita. Englantia puhutaan kaikilla matkailualueilla.

Aloita Etelä-Afrikan-matkasi viineistään kuuluisasta Länsi-Kapista. Käy Kapkaupungissa, jossa on Pöytävuori, hollantilaistyylisiä alueita ja tyylikkäitä rannalla sijaitsevia esikaupunkialueita, kuten Camps Bay ja Hout Bay. Nouse eloisalta Victoria & Alfred Waterfrontin alueelta Robben Islandille kulkevan lautan kyytiin ja tutustu saareen, jolla Nelson Mandela vietti vangittuna 18 vuotta. Jatka Etelä-Afrikan-matkaasi Kapkaupungista Kapin niemimaan länsirannikkoa pitkin Hyväntoivonniemen vaikuttaviin maisemiin. Matkusta takaisin ylös niemimaan itärannikkoa pitkin ja ihaile söpöjä pingviinejä Boulders Beachilla, sukella haiden keskellä Simon’s Townissa ja surffaa isoilla aalloilla Muizenbergissä.

Tutustu Etelä-Afrikan maailmankuuluihin viininvalmistusperinteisiin Stellenboschissa. Nauti paikallista ruokaa Etelä-Afrikan ruokakulttuurin merkittävimmissä kaupungissa Franschhoekissa. Lähde valassafarille Hermanuksessa tai patikoi vuoriston näköalapaikoille Montagussa.

Matkusta Etelä-Afrikan-matkalla bussilla, luksusjunalla tai vuokra-autolla Garden Routea eli puutarhareittiä pitkin. Tämä viehättävä rannikkotie kulkee Mossel Baysta Storms Riveriin. Pysähdy rantakaupungeissa, kuten Knysnassa ja Plettenberg Bayssa.

Itä-Kapista ja erityisesti Jeffreys Baysta ja Port Alfredista löytyvät Etelä-Afrikan parhaimmat surffauskohteet. Perehdy xhosien tapoihin Coffee Bayssa tai vaella Valley of Desolationin karujen maisemien halki.

Pohjoisessa on urbaani Johannesburg, jossa voit tutustua historialliseen arkkitehtuuriin ja turistiystävälliseen hökkelikaupunginosaan, joka oli aikoinaan Nelson Mandelan koti. Nauti Etelä-Afrikan intialaisista vaikutteista Durbanissa, joka on portti Lohikäärmevuorille. Etelä-Afrikassa voit tutustua myös kahteen sisämaavaltioon, kauniisiin Lesothon ja Swazimaan kuningaskuntiin.

Osallistu opastetuille kävelyretkille tai jeeppisafareille tai tutustu upeisiin villieläinpuistoihin ja luonnonsuojelualueisiin omatoimisesti vuokra-autolla. Ihaile uhanalaisia sarvikuonoja lähietäisyydeltä Hluhluwe-Imfolozin luonnonpuistossa ja kävele norsujen keskellä Addon kansallispuistossa. Tsitsikamman kansallispuisto on puolestaan mahtava paikka bongata lintuja ja delfiinejä. Krugerin luonnonpuistossa voit nähdä Afrikan viisi suurta eläintä niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Uskomattoman monipuolinen Etelä-Afrikka on ympärivuotinen lomakohde, josta voit löytää aina aurinkoisen paikan.

Suositut kaupungit kohteessa Etelä-Afrikka

Victoria and Alfred Waterfront featuring järvi tai vesikuoppa
Kapkaupunki
Vuoristo, Puutarhat ja Maisema
Kapkaupunki tunnetaan luontoon ja kulttuuriin liittyvistä nähtävyyksistään, jotka vaihtelevat Pöytävuoren korkeuksista ainutlaatuiseen Kapmaan hollantilaiseen arkkitehtuuriin ja sinisenä kimaltelevaan ranta-alueeseen.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Hyväntoivon linna
 • Good Hope Centre
 • Pan African Market
Durban johon kuuluu yleiset rantanäkymät, yökuvat ja kaupunki
Durban
Rantanäköala, Meri ja Rentouttava
Etelä-Afrikan kolmanneksi suurin kaupunki Durban on houkutteleva rannikon huvittelukeskus, joka on kuuluisa rannoistaan, surffausmahdollisuuksistaan ja kosmopoliittisesta tunnelmastaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • uShaka Marine World
 • Durban Beach
 • Durbanin kasvitieteellinen puutarha
Hobie Beach featuring rannikkokaupunki, hiekkaranta ja silta
Port Elizabeth
Kierrokset, Safarit ja Golf
Viehättävä Port Elizabeth kutsuu! Koe sen golfmahdollisuudet, koralliriutat, safarit ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Kragga Kamma Game Park
 • Hobie Beach
 • Bayworld
Knysna Quays featuring joki tai puro
Knysna
Golf, Maisema ja Metsät
Knysna on yksi Etelä-Afrikan Garden Routen eli puutarhareitin huippukohteista, jonka nähtävyydet ulottuvat metsistä, vuorista ja laguuneista taidegallerioihin ja kirpputoreihin.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Knysna Quays
 • Buffalo Bay Beach
 • Eastern Head View Point
Johannesburg featuring korkea rakennus, auringonlasku ja kaupunki
Johannesburg
Koripallo, Villieläimet ja Taide
Maan pääkaupunki on luomassa nahkaansa uudelleen: Johannesburg on kasvava kaupunki, joka ilmentää modernin Etelä-Afrikan henkeä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • SAB World of Beer
 • Johannesburgin eläintarha
Bloemfontein
Bloemfontein
Eläintarha, Puutarhat ja Yliopistot
Ota suunnaksesi eläintarhastaan, villieläimistään ja yliopistotunnelmastaan tunnettu trendikäs Bloemfontein.

Suositut vierailukohteet – Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: