Etelä-Afrikka

Matkaopas
Lion Park joka esittää eläintarhan eläimet ja vaaralliset eläimet
Kultahiekkaiset rannat, eloisat kaupungit, vuoristomaisemat ja täynnä villieläimiä olevat luonnonsuojelualueet odottavat sinua Afrikan eteläisimmissä maassa.

Etelä-Afrikka houkuttelee seikkailijoita, reppureissaajia, häämatkalaisia ja lapsiperheitä lumoavalla yhdistelmällään monimuotoisia kaupunkeja, henkeäsalpaavia maisemia ja upeita villieläimiä. Etelä-Afrikan-matkalla voit tutustua rantakaupunkeihin ja heimokyliin, vaeltaa vuorenhuipuille, nähdä Afrikan viisi suurta eläintä ja kierrellä upeilla viinitarhoilla.

Usein sateenkaarivaltioksi kutsutussa Etelä-Afrikassa näkyvät heimoyhteisöjen ja eurooppalaisten ja intialaisten uudisasukkaiden vaikutteet. Maassa puhutaan 11 virallista kieltä ja kymmeniä eri murteita. Englantia puhutaan kaikilla matkailualueilla.

Aloita Etelä-Afrikan-matkasi viineistään kuuluisasta Länsi-Kapista. Käy Kapkaupungissa, jossa on Pöytävuori, hollantilaistyylisiä alueita ja tyylikkäitä rannalla sijaitsevia esikaupunkialueita, kuten Camps Bay ja Hout Bay. Nouse eloisalta Victoria & Alfred Waterfrontin alueelta Robben Islandille kulkevan lautan kyytiin ja tutustu saareen, jolla Nelson Mandela vietti vangittuna 18 vuotta. Jatka Etelä-Afrikan-matkaasi Kapkaupungista Kapin niemimaan länsirannikkoa pitkin Hyväntoivonniemen vaikuttaviin maisemiin. Matkusta takaisin ylös niemimaan itärannikkoa pitkin ja ihaile söpöjä pingviinejä Boulders Beachilla, sukella haiden keskellä Simon’s Townissa ja surffaa isoilla aalloilla Muizenbergissä.

Tutustu Etelä-Afrikan maailmankuuluihin viininvalmistusperinteisiin Stellenboschissa. Nauti paikallista ruokaa Etelä-Afrikan ruokakulttuurin merkittävimmissä kaupungissa Franschhoekissa. Lähde valassafarille Hermanuksessa tai patikoi vuoriston näköalapaikoille Montagussa.

Matkusta Etelä-Afrikan-matkalla bussilla, luksusjunalla tai vuokra-autolla Garden Routea eli puutarhareittiä pitkin. Tämä viehättävä rannikkotie kulkee Mossel Baysta Storms Riveriin. Pysähdy rantakaupungeissa, kuten Knysnassa ja Plettenberg Bayssa.

Itä-Kapista ja erityisesti Jeffreys Baysta ja Port Alfredista löytyvät Etelä-Afrikan parhaimmat surffauskohteet. Perehdy xhosien tapoihin Coffee Bayssa tai vaella Valley of Desolationin karujen maisemien halki.

Pohjoisessa on urbaani Johannesburg, jossa voit tutustua historialliseen arkkitehtuuriin ja turistiystävälliseen hökkelikaupunginosaan, joka oli aikoinaan Nelson Mandelan koti. Nauti Etelä-Afrikan intialaisista vaikutteista Durbanissa, joka on portti Lohikäärmevuorille. Etelä-Afrikassa voit tutustua myös kahteen sisämaavaltioon, kauniisiin Lesothon ja Swazimaan kuningaskuntiin.

Osallistu opastetuille kävelyretkille tai jeeppisafareille tai tutustu upeisiin villieläinpuistoihin ja luonnonsuojelualueisiin omatoimisesti vuokra-autolla. Ihaile uhanalaisia sarvikuonoja lähietäisyydeltä Hluhluwe-Imfolozin luonnonpuistossa ja kävele norsujen keskellä Addon kansallispuistossa. Tsitsikamman kansallispuisto on puolestaan mahtava paikka bongata lintuja ja delfiinejä. Krugerin luonnonpuistossa voit nähdä Afrikan viisi suurta eläintä niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Uskomattoman monipuolinen Etelä-Afrikka on ympärivuotinen lomakohde, josta voit löytää aina aurinkoisen paikan.

Suositut kaupungit kohteessa Etelä-Afrikka

Victoria and Alfred Waterfront featuring järvi tai vesikuoppa
Kapkaupunki
Vuoristo, Meri ja Kierrokset
Kapkaupunki tunnetaan luontoon ja kulttuuriin liittyvistä nähtävyyksistään, jotka vaihtelevat Pöytävuoren korkeuksista ainutlaatuiseen Kapmaan hollantilaiseen arkkitehtuuriin ja sinisenä kimaltelevaan ranta-alueeseen.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Hyväntoivon linna
 • Bo Kaapin museo
 • Long Street
Johannesburg featuring korkea rakennus, auringonlasku ja kaupunki
Johannesburg
Shoppailu, Safarit ja Kahvilat
Maan pääkaupunki on luomassa nahkaansa uudelleen: Johannesburg on kasvava kaupunki, joka ilmentää modernin Etelä-Afrikan henkeä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Montecasino
 • Gold Reef City
 • Nelson Mandela Square
Durban johon kuuluu yleiset rantanäkymät, yökuvat ja kaupunki
Durban
Näkymä rannalle, Meri ja Rentouttava
Etelä-Afrikan kolmanneksi suurin kaupunki Durban on houkutteleva rannikon huvittelukeskus, joka on kuuluisa rannoistaan, surffausmahdollisuuksistaan ja kosmopoliittisesta tunnelmastaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • uShaka Marine World
 • Durban Beach
 • Moses Mabhida Stadium
Hobie Beach featuring rannikkokaupunki, hiekkaranta ja silta
Port Elizabeth
Kierrokset, Safarit ja Golf
Viehättävä Port Elizabeth kutsuu! Koe sen golfmahdollisuudet, koralliriutat, kalliokiipeilymahdollisuudet ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Kragga Kamma Game Park
 • Hobie Beach
 • King's Beach
Nelspruit johon kuuluu pieni kaupunki tai kylä ja ostokset
Nelspruit
Shoppailu, Puutarhat ja Safarit
Koe syrjäinen Nelspruit ja sen safarit, kahvilat, puutarhat sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Sudwalan luolasto
 • Elephant Whispers
 • Paul Kruger Entrance Gate
Knysna Quays featuring joki tai puro
Knysna
Golf, Maisema ja Metsät
Knysna on yksi Etelä-Afrikan Garden Routen eli puutarhareitin huippukohteista, jonka nähtävyydet ulottuvat metsistä, vuorista ja laguuneista taidegallerioihin ja kirpputoreihin.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Knysna Waterfront
 • Knysna Quays
 • Knysna Lagoon

Suositut vierailukohteet

Etelä-Afrikka

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: