Gävle

Matkaopas
Gävle johon kuuluu lunta, katunäkymät ja pieni kaupunki tai kylä

Gävle on eloisa ja kunnianhimoinen yliopistokaupunki. Voit nauttia kauniista rannikkosijainnista, mukavista puistoista ja pikkukaupungin viehätysvoimasta.

Gävlen yliopisto on moderni yliopisto, jossa keskitytään erityisesti työympäristöön ja koulutuksen mukauttamiseen muuttuviin markkinoihin. Kaupungin teollisuus on ollut menestyksekästä 1800-luvun lopulta asti, minkä vuoksi Gävle onkin hyvin kunnianhimoinen kaupunki. Gävle myös sijaitsee erinomaisella paikalla kauniilla Jungfrukustenilla, joka on 32 kilometrin mittainen rannikkokaistale Gästriklandin ja Hälsinglandin välissä. Saaristosta löytyy runsaasti erinomaisia uinti-, kalastus- ja purjehduspaikkoja. Kaupungista löytyy runsaasti paikkoja rentoutua mutta myös erilaisia aktiviteetteja.

Loistavan merenrantasijainnin ansiosta alueelle kehittyi niin kansalliselle kuin kansainvälisellekin kaupalle tärkeä satama, minkä vuoksi Gävlen kaupunki perustettiin vuonna 1446. Alueella on monipuolinen ja karikkoinen historia. Vuonna 1869 suuri osa pohjoisesta Gävlestä tuhoutui tulipalossa. Eteläinen puoli kaupungista säilyi kuitenkin enimmäkseen vahingoittumattomana, ja vanhassakaupungissa Gamla Gävlessä voit vielä ihailla menneiden aikojen loistoa. Lomalla Gävlessä kannattaa piipahtaa myös Joe Hill gårdenissa, kuuluisan amerikanruotsalaisen ammattijärjestötoimijan ja runoilijan synnyinkodissa, jossa voit tutustua lähemmin hänen elämäänsä.

Boulognerskogen on upea metsäalue Gävlessä. Se on maan suurimpia kaupunkipuistoja. Voit etsiä syrjäisen piknikpaikan, juhlia ystäviesi kanssa grillikatoksessa tai viedä lapset leikkimään isoon leikkipuistoon. Voit ihailla kauniiden kivisiltojen alla solisevaa vettä, ja kesällä voit myös pelata minigolfia, kalastaa ja käydä konserteissa tai teatteriesityksissä.

Gävlen saaristosta löytyy monia kauniita kohteita, joissa voit viettää unohtumattoman viikonloppuloman Gävlessä. Limbåtenilla voit matkustaa Gävlen keskustasta kauniille Limön saarelle, joka on ollut suosittu matkailukohde 1800-luvulta asti.

Gävlen pohjoispuolella Bönanissa taas on harrastettu kalastusta 1800-luvulta asti. Voit ostaa tuoretta kalaa suoraan kalastajilta, eikä pidä unohtaa kuuluisaa Böneböcklingeniä, savustettua silliä!

Matka Gävleen on taatusti unohtumaton kokemus. Löydät sieltä kaikkea, mitä lomaltasi tarvitset – historiaa, kauniita maisemia, ystävällisiä ihmisiä ja mukavuutta – varasitpa sitten pidemmän lomamatkan tai viikonloppulomapaketin Gävleen.

Best Western Hotel City Gavle
Best Western Hotel City Gavle
3.5 out of 5
Nygatan 8, Gavle, 803 20
Hinta on 96 € per yö ajalle 24. kesäk. viiva 25. kesäk.
Yövy tässä 3,5 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Gävle. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ympärivuorokautisesta ...
4,1/5 Very Good! (957 arvostelua)
Miellyttävä kokemus
"Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla kävelymatkan päässä keskustan palveluista ja ravintoloista. Huone oli siisti ja aamupala loistava."

Arvosteltu 31.10.2021

Best Western Hotel City Gavle
Scandic CH
Scandic CH
3.5 out of 5
Nygatan 45, Gavle, 803 11
Hinta on 107 € per yö ajalle 26. kesäk. viiva 27. kesäk.
Yövy tässä 3,5 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Gävle. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja kuntokeskuksesta. ...
4/5 Very Good! (663 arvostelua)
Kaikki ok
"Kaikki sujui hyvin."

Arvosteltu 15.1.2022

Scandic CH
Clarion Hotel Winn
Clarion Hotel Winn
4 out of 5
Norra Slottsgatan 9, Gavle, 801 38
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 114 € per yö ajalle 23. kesäk. viiva 24. kesäk.
Yövy tässä 4 tähden golfin pelaamiseen sopivassa hotellissa kohteessa Gävle. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja huonepalvelusta. Asiakkaamme ...
4,4/5 Excellent! (940 arvostelua)
Ruotsin kiertue
"Todella mukava palvelu ja loistava sijainti. Kehuttu aamupala oli kyllä kehumisen arvoinen. Hotellissa oma parkkihalli, mikä oli kyllä plussaa kun oltiin keskellä kaupunkia. Sauna- ja allasosasto oli todella siisti ja ilmeisesti vastikään remontoitu.Iso suositus!"

Arvosteltu 3.7.2019

Clarion Hotel Winn
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Engeltofta Sea Lodge Hotel
Engeltofta Sea Lodge Hotel
3.5 out of 5
Bönavägen 118, Gavle, 805 95
Hinta on 144 € per yö ajalle 2. kesäk. viiva 3. kesäk.
Yövy tässä 3,5 tähden rannalla sijaitsevassa huoneistohotellissa kohteessa Gävle. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja venesatamasta. ...
4,5/5 Wonderful! (138 arvostelua)
Spacious and comfortable
"The staff made it easy to do remote check in -we had no questions - really well looked after unit and having two full bathrooms makes it easy for a family to coordinate!"

Arvosteltu 14.2.2022

Engeltofta Sea Lodge Hotel
Gävle Pendlarlägenhet
Gävle Pendlarlägenhet
3.5 out of 5
Drejargatan 12, Gavle, 80264
Yövy tässä 3,5 tähden perheille sopivassa huoneistossa kohteessa Gävle. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja teemapuistokuljetuksista. ...
4,5/5 Wonderful! (17 arvostelua)
"Trevlig lägenhet som ligger bra. Gick in till stan utan problem. Superenkelt att checka in och ut."

Arvosteltu 7.1.2020

Gävle Pendlarlägenhet
Large Apartment Central 160sqm
Large Apartment Central 160sqm
3.5 out of 5
Gavle, Gävleborg County
Yövy tässä 3,5 tähden majoituspaikassa kohteessa Gävle. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, terassista ja puutarhasta. Lähellä sijaitsee Gävlen linna ja Stortorget ...
Large Apartment Central 160sqm
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Gävle

Kohteen Gävle lähellä sijaitsevat kaupungit