Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Kaupunginmuseo

Tässä kaupungin suurimmassa museossa on näytteillä muinaisia arkeologisia löytöjä, viikinkiajalta säilynyt laiva ja muita Göteborgin historiaa valaisevia esineitä. Museo soveltuu mainiosti myös lapsille. 

Kaupunginmuseo (Stadsmuseum) on erinomainen ensimmäinen pistäytymispaikka Göteborgin matkallasi, sillä siellä pääset tutustumaan kaupungin historiaan. Se on myös yksi kaupungin kauneimmista rakennuksista. Näyttelyissä esitellään muun muassa ensimmäisiä alueella asuneita ihmisiä. Ehdoton vetonaula on kuitenkin Ruotsin ainut viikinkiajalta säilynyt laiva. Suosittelemme myös kiinalaisten koriste-esineiden kokoelmaan tutustumista.

Museorakennuksessa toimi aikoinaan Ruotsin Itä-Intian kauppakomppanian pääkonttori. Nyt tässä 1700-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa on 10 pysyvää näyttelyä sekä lukuisia vaihtuvia näyttelyitä, minkä ansiosta se on eräs Ruotsin monipuolisimmista ja kattavimmista museoista.

Aloita Spåren talar -näyttelystä (Jäljet puhuvat), jossa voit tutustua arkeologien löytöihin ja siihen, miten ihmiset ovat vaikuttaneet maaperään. Monien mielestä museon vetonaula on viikinkinäyttely, jossa on esitteillä muun muassa mahtava Äskeskärrsskeppet-viikinkilaiva. Se löydettiin kaupungin alueella mereen laskevasta Götajoesta – ja siinä on riimukirjaimien tehtyjä kaiverruksia.

Götajoki on vahvasti esillä myös Porten mot väster -näyttelyssä (Portti länteen), joka keskittyy Ruotsin kaupankäyntiin Euroopassa. Näyttelyssä voit tutustua mittaamattoman arvokkaisiin esineisiin, kuten puiseen lipastoon 1400-luvulta, sekä hollantilaisten maahanmuuttajien perustaman Älvsborgin linnoituksen syntyvaiheisiin.

Tutustu myös kiinalaisesineisiin, joita Göteborgin varhaisimmat kaupankävijät toivat matkoiltaan Kaukoidästä. Itä-Intian kauppakomppanialle on myös omistettu oma näyttelynsä, jossa on esitteillä muotokuvia sekä kauppakomppanian johtajien päiväkirjoja ja posliiniesineitä. Lapsille puolestaan on tarjolla oma viehättävä historiateemainen leikkialue.

Kaupunginmuseo levittäytyy kokonaisen korttelin alueelle Stora Hamnkanalenin rannalla. Pääset sinne helposti kävellen mistä tahansa Göteborgin keskustan alueelta. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin ja keskiviikkoiltaisin. Yleisinä pyhäpäivinä se on suljettu. Arkipäivisin voit nauttia aterian museon kahvilassa.

Yli 25-vuotiaat joutuvat maksamaan pienen sisäänpääsymaksun, mutta ostettu lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaupunginmuseoon ja joihinkin muihin julkisesti tuettuihin museoihin vuoden ajan.


Alueen Göteborgin kaupunginmuseo opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 146 majoitusliikettä kohteen Göteborgin kaupunginmuseo lähellä
Gothia Towers 113 €
Gothia Towers

Gothia Towers

Mässans Gata 24, Göteborg
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Universeum (koko perheen tiedekeskus) and Lisebergin huvipuisto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta hotellista. Maailmankulttuurin museo ja Avenue (ostoskatu) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Korsvägenin raitiovaunupysäkki ja Lisebergin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  First Hotel G 88 €
  First Hotel G

  First Hotel G

  Nils Ericssonplatsen 4, Göteborg
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Drottningtorget, Göteborgin kaupunginmuseo ja Göteborgin ooppera sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Maritiman-museo ja Nya Ullevi (stadion) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Nordstanin raitiovaunupysäkki ja Göteborgin keskusrautatieasema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

   Radisson Blu Scandinavia Hotel 126 €
   Radisson Blu Scandinavia Hotel

   Radisson Blu Scandinavia Hotel

   Södra Hamngatan 59, Göteborg
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Mikko Mallikkaan kulttuuritalo, Göteborgin kaupunginmuseo ja Nya Ullevi (stadion) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Göteborgin ooppera ja Maritiman-museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Nordstanin raitiovaunupysäkki ja Brunnsparkenin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Clarion Hotel Post, Gothenburg 132 €
    Clarion Hotel Post, Gothenburg

    Clarion Hotel Post, Gothenburg

    Drottningtorget 10, Göteborg
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Drottningtorget ja Göteborgin kaupunginmuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Göteborgin ooppera ja Maritiman-museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Göteborgin keskusrautatieasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Nordstanin raitiovaunupysäkki 3 minuutin kävelymatkan päässä.

     Elite Plaza Hotel Göteborg 101 €
     Elite Plaza Hotel Göteborg

     Elite Plaza Hotel Göteborg

     Vaestra Hamngatan 3, Göteborg
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Göteborgin tuomiokirkko ja Göteborgin kaupunginmuseo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Maritiman-museo ja Göteborgin ooppera ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Domkyrkanin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Grönsakstorgetin raitiovaunupysäkki 3 minuutin kävelymatkan päässä.

      Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg 109 €
      Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg

      Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg

      Lindholmspiren 4, Göteborg
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Lindholmenin tiedepuisto, Maritiman-museo ja Göteborgin kaupunginmuseo sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Göteborgin ooppera ja Göteborgin taidemuseo ovat myös 5 kilometrin päässä. Stenpirenin raitiovaunupysäkki on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Domkyrkanin raitiovaunupysäkki on 18 minuutin kävelymatkan päässä.

       STF Göteborg City Hotel 82 €
       STF Göteborg City Hotel

       STF Göteborg City Hotel

       Drottninggatan 63-65, Göteborg
         
        2.5 kautta 5.0 Tähteä

        Kungsgatanin ostoskatu ja Göteborgin kaupunginmuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Göteborgin ooppera ja Maritiman-museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Nordstanin raitiovaunupysäkki ja Kungsportsplatsenin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Avalon Hotel 118 €
        Avalon Hotel

        Avalon Hotel

        Kungstorget 9, Göteborg
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Kungsgatanin ostoskatu ja Göteborgin kaupunginmuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Maritiman-museo ja Göteborgin ooppera ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kungsportsplatsenin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Grönsakstorgetin raitiovaunupysäkki 3 minuutin kävelymatkan päässä.