Pääosion alkuosa
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Kaupunginmuseo

Tässä kaupungin suurimmassa museossa on näytteillä muinaisia arkeologisia löytöjä, viikinkiajalta säilynyt laiva ja muita Göteborgin historiaa valaisevia esineitä. Museo soveltuu mainiosti myös lapsille. 

Kaupunginmuseo (Stadsmuseum) on erinomainen ensimmäinen pistäytymispaikka Göteborgin matkallasi, sillä siellä pääset tutustumaan kaupungin historiaan. Se on myös yksi kaupungin kauneimmista rakennuksista. Näyttelyissä esitellään muun muassa ensimmäisiä alueella asuneita ihmisiä. Ehdoton vetonaula on kuitenkin Ruotsin ainut viikinkiajalta säilynyt laiva. Suosittelemme myös kiinalaisten koriste-esineiden kokoelmaan tutustumista.

Museorakennuksessa toimi aikoinaan Ruotsin Itä-Intian kauppakomppanian pääkonttori. Nyt tässä 1700-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa on 10 pysyvää näyttelyä sekä lukuisia vaihtuvia näyttelyitä, minkä ansiosta se on eräs Ruotsin monipuolisimmista ja kattavimmista museoista.

Aloita Spåren talar -näyttelystä (Jäljet puhuvat), jossa voit tutustua arkeologien löytöihin ja siihen, miten ihmiset ovat vaikuttaneet maaperään. Monien mielestä museon vetonaula on viikinkinäyttely, jossa on esitteillä muun muassa mahtava Äskeskärrsskeppet-viikinkilaiva. Se löydettiin kaupungin alueella mereen laskevasta Götajoesta – ja siinä on riimukirjaimien tehtyjä kaiverruksia.

Götajoki on vahvasti esillä myös Porten mot väster -näyttelyssä (Portti länteen), joka keskittyy Ruotsin kaupankäyntiin Euroopassa. Näyttelyssä voit tutustua mittaamattoman arvokkaisiin esineisiin, kuten puiseen lipastoon 1400-luvulta, sekä hollantilaisten maahanmuuttajien perustaman Älvsborgin linnoituksen syntyvaiheisiin.

Tutustu myös kiinalaisesineisiin, joita Göteborgin varhaisimmat kaupankävijät toivat matkoiltaan Kaukoidästä. Itä-Intian kauppakomppanialle on myös omistettu oma näyttelynsä, jossa on esitteillä muotokuvia sekä kauppakomppanian johtajien päiväkirjoja ja posliiniesineitä. Lapsille puolestaan on tarjolla oma viehättävä historiateemainen leikkialue.

Kaupunginmuseo levittäytyy kokonaisen korttelin alueelle Stora Hamnkanalenin rannalla. Pääset sinne helposti kävellen mistä tahansa Göteborgin keskustan alueelta. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin ja keskiviikkoiltaisin. Yleisinä pyhäpäivinä se on suljettu. Arkipäivisin voit nauttia aterian museon kahvilassa.

Yli 25-vuotiaat joutuvat maksamaan pienen sisäänpääsymaksun, mutta ostettu lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaupunginmuseoon ja joihinkin muihin julkisesti tuettuihin museoihin vuoden ajan.


Alueen Göteborgin kaupunginmuseo opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 206 majoitusliikettä kohteen Göteborgin kaupunginmuseo lähellä
Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg 89 €
Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg

Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg

Lindholmspiren 4, Göteborg
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Lindholmenin tiedepuisto on 0,1 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Lisebergin huvipuisto ja Nya Ullevi (stadion) sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Scandinavium (areena) ja Universeum (koko perheen tiedekeskus) ovat myös 5 kilometrin päässä. Stenpirenin raitiovaunupysäkki on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Domkyrkanin raitiovaunupysäkki on 18 minuutin kävelymatkan päässä.

  Clarion Hotel Post, Gothenburg 114 €
  Clarion Hotel Post, Gothenburg

  Clarion Hotel Post, Gothenburg

  Drottningtorget 10, Göteborg
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Drottningtorget ja Nya Ullevi (stadion) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Lisebergin huvipuisto ja Scandinavium (areena) ovat myös 3 kilometrin päässä. Göteborgin keskusrautatieasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Nordstanin raitiovaunupysäkki 3 minuutin kävelymatkan päässä.

   Avalon Hotel 114 €
   Avalon Hotel

   Avalon Hotel

   Kungstorget 9, Göteborg
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Kungsgatanin ostoskatu, Lisebergin huvipuisto ja Nya Ullevi (stadion) sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Scandinavium (areena) ja Universeum (koko perheen tiedekeskus) ovat myös 2 kilometrin päässä. Kungsportsplatsenin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Grönsakstorgetin raitiovaunupysäkki 3 minuutin kävelymatkan päässä.

    Comfort Hotel Goteborg 95 €
    Comfort Hotel Goteborg

    Comfort Hotel Goteborg

    Skeppsbroplatsen 1, Göteborg
      
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Götan kanava ja Nya Ullevi (stadion) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Lisebergin huvipuisto ja Scandinavium (areena) ovat myös 3 kilometrin päässä. Stenpirenin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Domkyrkanin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Radisson Blu Scandinavia Hotel 99 €
     Radisson Blu Scandinavia Hotel

     Radisson Blu Scandinavia Hotel

     Södra Hamngatan 59, Göteborg
       
      4.5 kautta 5.0 Tähteä

      Mikko Mallikkaan kulttuuritalo ja Nya Ullevi (stadion) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Lisebergin huvipuisto ja Scandinavium (areena) ovat myös 2 kilometrin päässä. Nordstanin raitiovaunupysäkki ja Brunnsparkenin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Elite Plaza Hotel Göteborg 120 €
      Elite Plaza Hotel Göteborg

      Elite Plaza Hotel Göteborg

      Vaestra Hamngatan 3, Göteborg
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Göteborgin tuomiokirkko, Nya Ullevi (stadion) ja Scandinavium (areena) sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Lisebergin huvipuisto ja Universeum (koko perheen tiedekeskus) ovat myös 3 kilometrin päässä. Domkyrkanin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Grönsakstorgetin raitiovaunupysäkki 3 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Pigalle 95 €
       Hotel Pigalle

       Hotel Pigalle

       Södra Hamngatan 2A, Göteborg
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Brunnsparken ja Nya Ullevi (stadion) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Scandinavium (areena) ja Universeum (koko perheen tiedekeskus) ovat myös 2 kilometrin päässä. Brunnsparkenin raitiovaunupysäkki ja Nordstanin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Clarion Collection Hotel Odin 114 €
        Clarion Collection Hotel Odin

        Clarion Collection Hotel Odin

        Odinsgatan 6, Göteborg
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Drottningtorget ja Nya Ullevi (stadion) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lisebergin huvipuisto ja Scandinavium (areena) ovat myös 2 kilometrin päässä. Göteborgin keskusrautatieasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Ullevi Norran raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.