Halvat lennot Honolulu

Lisätietoja – Honolulu

Lennot Honoluluun

Havaijin osavaltiossa sijaitsevan Honolulun lähin lentoasema on Honolulun kansainvälinen lentoasema, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin liiketoiminta-alueelta ja hieman kauempana sen ranta-alueelta Waikikista. Expedian avulla voi löytää edullisia lentoja Honoluluun sekä muita tarjouksia hotelleista ja auton vuokrauksesta Honolulussa.

Suomesta ei ole suoraa lentoa Honoluluun, ja useimmiten konetta pitää vaihtaa kaksi kertaa: kerran Euroopassa ja kerran Yhdysvalloissa. Vaihdot voivat olla esimerkiksi Lontoossa ja Los Angelesissa, kuten British Airwaysilla, tai ainoastaan New Yorkissa yhdellä vaihdolla. Jotkut lentoyhtiöt lentävät Havaijille myös Kaakkois-Aasian kautta. Matka Honoluluun ja Havaijille onnistuu siis melko helposti ainakin lentojen suhteen. Honolulussa ja Havaijilla on matkailijoita ympäri vuoden, sillä lämpötilat pysyttelevät yli 20 asteessa ympäri vuoden. Talvikuukausina vettä sataa kesää enemmän, mutta varsinkin jouluna monet yhdysvaltalaiset suuntaavat lomalle Havaijille. Hiljaisinta saattaa olla keväällä ennen kesälomien alkamista. Auton vuokraus Honolulussa ja sen lähilentoasemalla on mahdollista, ja autolla onkin helppo tutustua kaupunkiin ja sitä ympäröiviin alueisiin.

Honolulu sijaitsee Havaijin osavaltiossa Oahun saarella. Se on osavaltion pääkaupunki ja Havaijin suurin kaupunki. Vaikka Honolulu on suurkaupunki, sielläkin voi aistia saaren rennon ilmapiirin ja asenteen. Honolulussa sijaitsee Havaijin tunnetuin lomakohde Waikikin ranta. Tämä valkohiekkainen ranta on yleensä täynnä aurinkoa ottavia tai surffaamaan opettelevia matkailijoita. Keskustan alue on kaupungin historiallinen sydän, jossa on monia museoita, ja tällä alueella sijaitsee myös Honolulun liike-elämän keskus. Honolulun länsiosassa on surullisen kuuluisa Pearl Harborin laivastotukikohta, jossa sijaitsee nykyisin useita muistomerkkejä. Tämän suurkaupungin majoitustarjonta on hyvä, ja hotelleja Honolulussa onkin tarjolla paljon, niin rannalla kuin kaupungin muissakin osissa.

Lennot Honoluluun Suomen lentoasemilta

Honoluluun ei ole suoria lentoja Euroopan kaupungeista, vaan ensin pitää lentää johonkin toiseen kaupunkiin Yhdysvalloissa. Vaihdot saattavat olla esimerkiksi Lontoossa ja Los Angelesissa, ja lentoja voi löytää myös yhdellä vaihdolla esimerkiksi New Yorkin kautta. Esimerkiksi Finnairilla on myös lentoja Kaakkois-Aasian kaupunkien, kuten Pekingin tai Soulin kautta.

Edullisin aika matkustaa kaupunkiin saattaa olla keväällä tai syksyllä joulu- ja kesälomien välillä. Keväällä myös koulujen kevätlomien aikaan kaupunkiin suuntaa paljon opiskelijoita. Lämpötilat ovat Honolulussa miellyttävät ympäri vuoden, mutta talvella vesisateiden todennäköisyys on suurempi.

Kun varaa lennot Honoluluun Expedian kautta, voi helposti löytää tarjouksia ja lentoliput kaikille lennoille sekä säästää myös muissa asioissa, kuten hotellimajoituksessa ja auton vuokrauksessa. Honolulun matkalla voi esimerkiksi vuokrata auton ja tutustua paremmin koko Oahun saareen.

Lennot Honolulun kansainväliselle lentoasemalle

Honolulun kansainvälinen lentoasema on yksi Yhdysvaltojen liikennöidyimmistä lentoasemista ja koko Havaijin osavaltion tärkein lentoasema. Vuosittain lentoaseman kautta kulkee noin 20 miljoonaa matkustajaa. Lentoasemalla on neljä kiitotietä ja kolme terminaalia. Suurin osa lennoista tulee Yhdysvalloista, mutta Honoluluun on suoria lentoja myös esimerkiksi Japanista ja Australiasta.

Honolulun kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Honolulun liikekeskuksesta ja reilun 10 kilometrin päässä Waikikin ranta-alueelta. Lentoasemalta on bussiyhteydet Honolulun keskustaan, Waikikiin ja muihin osiin, ja lentokentälle ollaan myös rakentamassa junayhteyttä.

Honolulun lentoasemalta voi mennä keskustaan myös taksilla, ja lentoasemalla on myös useita autovuokraamoja. Auton vuokraus Honolulussa voi olla hyvä ajatus, jos haluaa tutustua myös muihin Oahun saaren osiin.