Halvat lennot San Francisco

Lisätietoja – San Francisco

Tietoja San Franciscosta

Lennot San Franciscoon

San Francisco sijaitsee San Franciscon niemimaan kärjessä Kalifornian osavaltiossa Tyynen valtameren ja San Franciscon lahden välissä. Kaupunki on tullut tunnetuksi etenkin Golden Gate -sillasta, kaapeliraitiovaunuistaan ja monista kukkuloistaan. Expedian ansiosta Amerikan mantereen länsirannikko on lähempänä kuin uskotkaan.

San Franciscon kansainvälinen lentoasema sijaitsee 13 kilometriä San Franciscosta etelään Millbraen ja San Brunon kaupunkien läheisyydessä San Mateon piirikunnassa. Lentoasema on solmukohta Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Eurooppaan, Aasiaan sekä Australiaan suuntautuville lennoille. Lentoaseman ja Helsingin välillä ei ole suoria lentoja, mutta joiltakin muilta eurooppalaisilta kentiltä, kuten Kööpenhaminasta, Frankfurtista, Lontoosta ja Pariisista, pääsee suoraan San Franciscoon, ja siten Suomestakin pääsee kätevästi paikan päälle yhdellä välilaskulla.

Lennot San Franciscoon liikkuvat suhteellisen samoissa hinnoissa ympäri vuoden. Parhaan mahdollisen hinnan löytämiseksi kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja hyödyntää lentoyhtiöiden kampanjoita. Helpoiten parhaat hinnat löytyvät tietenkin Expediasta.

San Francisco sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla Tyynen valtameren rannikolla. Kaupungin eri osat eroavat huomattavasti toisistaan ja ovat kukin oma nähtävyytensä – Downtown on pilvenpiirtäjiä täynnä oleva keskusalue, Chinatown on kiinalaisten asuttama kaupunginosa ja Fisherman’s Wharf vanha kalastajien asuinpaikka. Täten myös ruokailumahdollisuudet ovat hyvin monipuoliset.

Lentäminen Suomesta San Franciscoon

Helsinki-Vantaalta ei ole suoria lentoja San Franciscoon. Suorat lennot Kööpenhaminasta San Franciscoon kestävät hieman yli 11 tuntia ja lento Helsingistä Kööpenhaminaan noin puolitoista tuntia. Minkä kaupungin kautta pääsee nopeimmin perille riippuu kuitenkin välilaskun kestosta, joten lentoja kannattaa metsästää kaikilta Euroopan suurimpien lentoasemien kautta kulkevilta reiteiltä. Toinen vaihtoehto on lentää Suomesta suoraan New Yorkiin ja jatkaa sieltä perille San Franciscoon. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, mikäli kyse on lyhyestä enintään 90 päivää kestävästä lomamatkasta ja matkustaja täyttää kaikki muut Visa Waiver Program -ohjelman vaatimukset. Yhdysvaltain rahayksikkö on dollari. Suomalaisilla luottokorteilla voi nostaa helposti rahaa yhdysvaltalaisista raha-automaateista, mutta ennen matkaa on aina hyvä vaihtaa pieni määrä euroja dollareiksi.

Lennot San Franciscon kansainväliselle lentoasemalle

San Franciscon kansainvälinen lentoasema on San Franciscon lahden ympäristön suurin ja vilkkain lentoasema useammalla kymmenellä miljoonalla vuosittaisella matkustajallaan. Alueen muut kansainväliset lentoasemat ovat San Josén lentoasema ja Oaklandin lentoasema. Lentoasema koostuu yhteensä neljästä terminaalista, joista yksi on kansainvälinen terminaali. Suomalaiset saapuvat yleensä kansainväliseen terminaaliin, mutta jos vaihto on esimerkiksi New Yorkissa, saapumisterminaali voi olla esimerkiksi terminaali nro 2.

San Franciscon kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 21 kilometrin päässä San Franciscon keskustasta etelään. Lentoasemalla on AirTrain-junayhteys, jolla pääsee kaikkiin terminaaleihin, pysäköintialueille sekä pysäköintitalossa G sijaitsevalle BART-juna-asemalle. Juna-asema sijaitsee Pittsburg/Bay Point–SFO/Millbrae -linjalla (keltaisella linjalla), joka yhdistää lentoaseman muun muassa San Franciscon keskustaan ja Oaklandiin. Junalla pääsee myös Millbraen asemalle, josta on yhteys Caltrain-linjaan, joka vie matkustajat muun muassa San Joséen. Viisi SamTransin linja-autolinjaa (140, 292, 397, 398 ja KX) yhdistävät myös lentoaseman San Franciscoon sekä muihin paikkoihin lahden alueella. Luonnollisesti myös taksin ottaminen onnistuu. Lentoasema sijaitsee Kalifornian rannikon yhdistävän U.S. Route 101 -valtatien läheisyydessä, joten auton vuokraajat pääsevät nopeasti liikkeelle kohti mitä tahansa kohdetta Kalifornian rannikolla.

Lennot Oaklandin ja San Josén kansainvälisille lentoasemille

Oaklandin kansainväliseltä lentoasemalta on juna- ja bussiyhteys Coliseumin asemalle, jolta pääsee suoraan BART-junalla San Franciscoon. San Josén asemalta on bussiyhteys Santa Claran Caltrain-asemalle, josta on junayhteys San Franciscoon.

Lähde Expedian kanssa vähän tavallista pidemmälle matkalle ja tutustu San Franciscoon! Voit samalla varata hotellin vaikkapa Golden Gaten läheisyydestä tai vuokrata auton ja lähteä tutustumaan Kalifornian tuntemattomampiin aarteisiin.

Usein kysytyt kysymykset