Hämeenlinna – hotellit

Näytä kaikki 9 hotellia kohteessa Hämeenlinna
Cumulus Resort Aulanko

Cumulus Resort Aulanko

Aulangontie 93, Hameenlinna 13210

4.0 kautta 5.0
3,8 / 5 (163 arvostelua)

Aulangon luonnonsuojelualue on 0 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Hämeen linna ja Sibeliukse …

104 €
Cumulus City Hämeenlinna

Cumulus City Hämeenlinna

Raatihuoneenkatu 16-18, Hameenlinna 13100

3.0 kautta 5.0
3,7 / 5 (372 arvostelua)

Sibeliuksen syntymäkoti ja Hämeen linna sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Aulangon …

61 €
Hotelli Vanajanlinna

Hotelli Vanajanlinna

Vanajanlinnantie 485, Hameenlinna 13330

3.0 kautta 5.0

Sibeliuksen syntymäkoti, Hämeen linna ja Aulangon luonnonsuojelualue ovat 15 kilometrin päässä tästä hotellista. Hattulan …

108 €
Original Sokos Hotel Vaakuna

Original Sokos Hotel Vaakuna

Possentie 7, Hameenlinna 13200

3.5 kautta 5.0
3,7 / 5 (190 arvostelua)

Sibeliuksen syntymäkoti ja Hämeen linna 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Aulangon luonnonsuojelualue sijaitsee 3,3 …

111 €
Petäys Resort

Petäys Resort

14,9 km – Hämeenlinna
3.5 kautta 5.0
4,1 / 5 (98 arvostelua)

Hattulan Kirkko on 13 kilometrin sijaitsevat päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Aulangon luonnonsuojelualue j …

Hae hinnat
Hotel Seurahuone

Hotel Seurahuone

27 km – Hämeenlinna
3.0 kautta 5.0
3,1 / 5 (7 arvostelua)

Riihimäen kaupunginmuseo ja Riihimäen taidemuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Suomen …

Hae hinnat
Scandic Riihimäki

Scandic Riihimäki

27,3 km – Hämeenlinna
3.5 kautta 5.0
3,8 / 5 (82 arvostelua)

Riihimäen taidemuseo ja Riihimäen kaupunginmuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Suomen …

98 €

Hämeenlinna – viimeaikaiset arvostelut

Tarkenna hakua

Hotelliopas: Hämeenlinna, Suomi

Hotellit Hämeenlinnassa: Hämeenlinna tunnetaan Suomessa tietenkin keskiaikaisesta linnastaan, mutta myös Sibeliuksen kotipaikkana, monipuolisena kulttuurikaupunkina ja Iittalan lasitehtaan kotina. Kotimaan matkailijalle Hämeenlinna tarjoaa lukuisia mukavia hotelleja ja paljon viihdykettä. Hämeenlinna on parhaimmillaan kesän kuukausina, kun valoisat kesäyöt yhdistyvät Vanajaveden kirkkaan veden liplatukseen – klassista Suomi-idylliä parhaimmillaan. Hämeenlinnassa sijaitsee itse asiassa tuhansia kesämökkejä, joissa majoittuminen takaa idyllin täydellisyyden.

Musiikkiperinne elää vahvana

Sibeliuksen kotipaikkana tunnettu Hämeenlinna on jatkanut vahvoja musiikkiperinteitään myös 2000-luvulla. Paikkakunnalla järjestetään lukuisia festivaaleja ja sen kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas toimii konserttisaleineen vahvasti musiikkielämän myötävaikuttajana. Kulttuurimatkalaiselle hotelleja löytyy tärkeimpien tapahtumakeskusten lähettyviltä. Vaihtoehtoisesti majoittua voi vaikka edullisesti leirintäalueella tai hulppeammin kartanomaisemissa. Valinta on vapaa, mutta ehkä vaikea, sillä tarjontaa löytyy.

Mennään linnaan!

Aivan Hämeenlinnan keskustan tuntumassa, noin viiden minuutin matkan päässä sijaitsevat upea keskiaikainen Hämeen linna ja Linnanniemen museot. Linna on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt keskiaikainen tiililinna, jota on vaalittu suurella huolella, jotta se voisi kertoa tarinoitaan nykyaikojen vierailijoilleen vauvasta vaariin. Linnan alue on auki ympäri vuoden, ja siellä järjestetään kaikkina vuodenaikoina opastettuja kierroksia (kesäisin ja tilauksesta myös muilla kielillä kuin suomeksi). Linnan tiloissa on aina sekä pysyvä näyttely että lisäksi säännöllisin väliajoin vaihtuvia näyttelyitä, joiden ansiosta sillä on aina jotain uutta tarjottavaa jo useammankin kerran paikalla olleille. Linnanniemen museot puolestaan kertovat kiehtovia ja hyvinkin sivistäviä tarinoita Suomen historiasta: Museo Militaria on suomalainen sotamuseo ja Vankilamuseo nimensä mukaisesti vankeinhoidon tilasta kautta aikain kertova museo. Sotamuseon kolmessa kerroksessa pääsee tutustumaan vaiheittain ja aselajeittain Suomen sota- ja armeijahistoriaan aina keskiajalta nykypäivään saakka. Mielenkiintoista sisältöä tarjoava museo on jännittävä ja sivistävä paikka myös perheen pienimmille. Vaikka aihe on raskas, se on osattu muotoilla niin, ettei vanhempien tarvitse murehtia. Vankilamuseossa puolestaan pääsee tutustumaan vankilaelämään ennen ja nyt aidossa vankilamiljöössä. Siellä järjestetään kierroksia myös perheen pienimmille, joten sekin on erinomainen perhekohde. Linnanniemen museoiden lisäksi Hämeenlinnan museotarjontaan kuuluvat muiden muassa Taidemuseo, Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin kotimuseo.

Veden äärellä

Vanajavesi on Hämeenlinnan sydän. Järvimaisema antaa oman leimansa kaupungin yleisilmeeseen ja sen ansiosta paikkakunta varmasti onkin niin suosittua mökkeilyseutua. Mitäpä olisi mökkimaisema ilman järvisaunaa? Vanajavesi tarjoaa myös runsaasti muuta viihdettä, esimerkiksi sisävesiristeilyjä. Risteilyitä järjestetään monessa eri mittakaavassa ja pääseepä sisävesiä pitkin vaikka Tampereelle asti. Järveä on osattu hyödyntää Hämeenlinnassa myös esimerkiksi reittiliikenteen osana! Erilaiset teemaristeilyt ja -illat ovat erityisen suosittuja. Lähde vaikka perheen kanssa merirosvoristeilylle! Lapset viihtyvät risteilijän kyydissä takuuvarmasti.

Vilkkaana tapahtumakaupunkina Hämeenlinna on erinomainen matkakohde kotimaassa. Se tarjoaa viihdettä moneen makuun ja palveluiden taso on taattu. Hämeenlinnassa viihtyvät niin golfaajat kuin kalastajatkin, rokkikansasta puhumattakaan. Sibeliuksen syntymäkaupungilla on tietysti kovat paineet vastata korkeatasoisella kulttuuritarjonnalla odotuksiin, ja sen se myös tekee. Sitä on toki myös siunattu monella historiallisesti mielenkiintoisella nähtävyydellä, kuten keskiaikaisilla harmaakivikirkoilla (esimerkiksi Vanajan kirkko). Ne toimivat esimerkkinä seurakuntien ylläpitämästä rakennustaiteesta. Myös Aulangon puistometsä on erikoinen nähtävyys luonnonsuojelualueineen. Se tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman ihmisen muokkaaman luonnon ja luonnonvoimien suhteeseen. Harjumaisema on historiallisesti merkittävää aluetta monellakin tavalla niin luonnonilmiöiden kuin rakennushistoriankin suhteen. Hämeenlinnan merkitys Suomen kulttuuriperinnössä on eittämättä tärkeä ja siksi sen houkutus matkakohteena onkin erityisen suuri.

Hotellivaraus Hämeenlinnassa

Etsi itsellesi sopivia hotelleja Hämeenlinnassa. Meillä on sinulle sopiva hotelli, halusitpa sitten yöpyä luksushotellissa tai halvassa hotellissa Hämeenlinnassa. Voit käyttää hakutyökalujamme parhaan hotellin löytämiseen:

  • Käytä karttaamme löytääksesi itsellesi sopivan hotellin Hämeenlinnassa.
  • Käytä suodattimia valitaksesi tietyn alueen, palvelut tai hotelliketjun. Voit myös valita hotellin tähtiluokituksen, yksinkertaisista yhden tähden hotelleista aina viiden tähden luksushotelleihin asti.
  • Anna matkustuspäiväsi nähdäksesi parhaimmat tarjouksemme ja halvimmat hotellimme Hämeenlinnassa haluaminasi päivinä.