Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Humboldt-yliopisto (Humboldt-Universität zu Berlin)

Tutustu maailman mahtavimpia mieliä opettaneen kuuluisan yliopiston keskustan kampukseen.

Kiertele Humboldt-yliopiston kampuksella, joka on yksi Berliinin arvostetuimmista koululaitoksista. Yliopsiton vanhin kampus sijaitsee Mittessä, vaikka Humboldtilla on muitakin, uudempia yliopistoalueita, kuten Campus Nord ja Campus Adlershof. Nautiskele akateemisesta ilmapiiristä ja ihastele komeita rakennuksia ja vehreitä tiluksia keskustan kauniilla kampuksella.

Vaikka Humboldt on melko nuori Saksan muihin historiallisiin yliopistoihin verratuna, se on silti yksi Berliini vanhimmista oppilaitoksista. Saksalainen akateemikko, filosofi ja diplomaatti Wilhelm von Humboldt perusti yliopiston vuonna 1810. Humboldt-yliopisto on edelleen yksi arvostetuimpia yliopistoja Euroopassa.

Humboldt-yliopisto on erinomainen osoitus siitä, millainen merkitys Saksalla on tieteenaloilla ollut ja tulee aina olemaan. Kierrellessäsi kampuksella voit muistella merkittävimpiä nimiä, jotka ovat käyneet Humboldtin. Jopa 29 Nobel-voittajaa on opiskellut tai työskennellyt täällä, mukaan lukien Nobelin fysiikan palkinnot voittaneet Max Planck ja Albert Einstein.

Huomaa kampuksen pääportilla seisova patsas, joka esittää yliopiston perustajaa, Wilhelm von Humboldtia. Vierailijat voivat joko kierrellä kampuksella omatoimisesti tai osallistua opastetulle kierrokselle. Kierroksia on saatavilla englanniksi, ja niiden aikana pääset tutustumaan yliopiston päärakennukseen, keskustan kampukseen sekä muihin kampuksiin, joten kannattaa kuunnella tarkkaan. Kierrokset tulee varata etukäteen ja ne ovat maksullisia. Esittelykierroksia on saatavilla myös muilla kielillä, mutta niistä kannattaa kysyä yliopistolta etukäteen.

Kun kaipaat lepotaukoa, pistäydy johonkin kampuksen lähellä sijaitsevista ravintoloista. Niistä monet on suunnattu opsikelijoille, joten annokset ovat usein runsaita ja hinnat huokeita.

Humboldt-yliopiston Mitten kampus on avoinna yleisölle. Voit tulostaa kampuksen kartan yliopiston verkkosivuilta ja tutustua alueeseen sen avulla. Humboldt-yliopiston sisäänkäynti sijaitsee vain parin korttelin päässä Friedrichstraßen S-Bahn- ja metroasemilta.


Alueen Humboldt-yliopisto opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 387 majoitusliikettä kohteen Humboldt-yliopisto lähellä
Hotel Berlin, Berlin 83 €
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berliini, BE
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Cityhostel Berlin Mitte 32 €
  Cityhostel Berlin Mitte

  Cityhostel Berlin Mitte

  Glinkastr. 5-7, Berliini, Berlin
    
   2.0 kautta 5.0 Tähteä

   Friedrichstraße, Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Gendarmenmarkt ja Mall of Berlin -ostoskeskus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Mohrenstraßen metroasema ja Keskustan metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hilton Berlin 137 €
   Hilton Berlin

   Hilton Berlin

   Mohrenstr. 30, Berliini, BE
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Gendarmenmarkt ja Friedrichstraße sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hausvogteiplatzin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Keskustan metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt 69 €
    Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

    Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

    Charlottenstrasse 66, Berliini, BE
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Friedrichstraße ja Gendarmenmarkt sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Hausvogteiplatzin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Westin Grand, Berlin 127 €
     The Westin Grand, Berlin

     The Westin Grand, Berlin

     Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Meliá Berlin 102 €
      Meliá Berlin

      Meliá Berlin

      Friedrichstrasse 103, Berliini, BE
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Friedrichstadt-Palast ja Berliner Ensemble -teatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Bode-museo ja Gendarmenmarkt ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Friedrichstraßen S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Radisson Blu Hotel, Berlin 107 €
       Radisson Blu Hotel, Berlin

       Radisson Blu Hotel, Berlin

       Karl-Liebknecht-Str. 3, Berliini, BE
         
        4.5 kautta 5.0 Tähteä

        AquaDom-akvaario, DDR-museo ja Berliinin tuomiokirkko (Berliner Dom) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Museosaari (Museumsinsel) ja Berliinin televisiotorni ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hackescher Marktin rautatieasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Alexanderplatzin rautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Steigenberger Hotel Am Kanzleramt 103 €
        Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

        Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

        Ella-Trebe-Straße 5, Berliini, BE
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.