Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Humboldt-yliopisto (Humboldt-Universität zu Berlin)

Tutustu maailman mahtavimpia mieliä opettaneen kuuluisan yliopiston keskustan kampukseen.

Kiertele Humboldt-yliopiston kampuksella, joka on yksi Berliinin arvostetuimmista koululaitoksista. Yliopsiton vanhin kampus sijaitsee Mittessä, vaikka Humboldtilla on muitakin, uudempia yliopistoalueita, kuten Campus Nord ja Campus Adlershof. Nautiskele akateemisesta ilmapiiristä ja ihastele komeita rakennuksia ja vehreitä tiluksia keskustan kauniilla kampuksella.

Vaikka Humboldt on melko nuori Saksan muihin historiallisiin yliopistoihin verratuna, se on silti yksi Berliini vanhimmista oppilaitoksista. Saksalainen akateemikko, filosofi ja diplomaatti Wilhelm von Humboldt perusti yliopiston vuonna 1810. Humboldt-yliopisto on edelleen yksi arvostetuimpia yliopistoja Euroopassa.

Humboldt-yliopisto on erinomainen osoitus siitä, millainen merkitys Saksalla on tieteenaloilla ollut ja tulee aina olemaan. Kierrellessäsi kampuksella voit muistella merkittävimpiä nimiä, jotka ovat käyneet Humboldtin. Jopa 29 Nobel-voittajaa on opiskellut tai työskennellyt täällä, mukaan lukien Nobelin fysiikan palkinnot voittaneet Max Planck ja Albert Einstein.

Huomaa kampuksen pääportilla seisova patsas, joka esittää yliopiston perustajaa, Wilhelm von Humboldtia. Vierailijat voivat joko kierrellä kampuksella omatoimisesti tai osallistua opastetulle kierrokselle. Kierroksia on saatavilla englanniksi, ja niiden aikana pääset tutustumaan yliopiston päärakennukseen, keskustan kampukseen sekä muihin kampuksiin, joten kannattaa kuunnella tarkkaan. Kierrokset tulee varata etukäteen ja ne ovat maksullisia. Esittelykierroksia on saatavilla myös muilla kielillä, mutta niistä kannattaa kysyä yliopistolta etukäteen.

Kun kaipaat lepotaukoa, pistäydy johonkin kampuksen lähellä sijaitsevista ravintoloista. Niistä monet on suunnattu opsikelijoille, joten annokset ovat usein runsaita ja hinnat huokeita.

Humboldt-yliopiston Mitten kampus on avoinna yleisölle. Voit tulostaa kampuksen kartan yliopiston verkkosivuilta ja tutustua alueeseen sen avulla. Humboldt-yliopiston sisäänkäynti sijaitsee vain parin korttelin päässä Friedrichstraßen S-Bahn- ja metroasemilta.


Alueen Humboldt-yliopisto opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 124 majoitusliikettä kohteen Humboldt-yliopisto lähellä
The Westin Grand, Berlin 100 €
The Westin Grand, Berlin

The Westin Grand, Berlin

Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt 70 €
  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

  Charlottenstrasse 66, Berliini, BE
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Friedrichstraße ja Gendarmenmarkt sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Hausvogteiplatzin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Berlin, Berlin 82 €
   Hotel Berlin, Berlin

   Hotel Berlin, Berlin

   Lützowplatz 17, Berliini, BE
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

    Select Hotel Berlin The Wall 78 €
    Select Hotel Berlin The Wall

    Select Hotel Berlin The Wall

    Zimmerstrasse 88, Berliini, BE
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Trabi-Museumin museo, Friedrichstraße ja Checkpoint Charlie sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Gendarmenmarkt ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Keskustan metroasema ja Kochstraßen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Meliá Berlin 82 €
     Meliá Berlin

     Meliá Berlin

     Friedrichstrasse 103, Berliini, BE
       
      4.5 kautta 5.0 Tähteä

      Friedrichstadt-Palast ja Berliner Ensemble -teatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Bode-museo ja Gendarmenmarkt ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Friedrichstraßen S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hilton Berlin 131 €
      Hilton Berlin

      Hilton Berlin

      Mohrenstr. 30, Berliini, BE
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Gendarmenmarkt ja Friedrichstraße sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hausvogteiplatzin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Keskustan metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz 84 €
       Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

       Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

       Alexanderplatz 7, Berliini, BE
         
        4.5 kautta 5.0 Tähteä

        Alexanderplatz ja Berliinin televisiotorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Berliinin raatihuone (Rotes Rathaus) ja DDR-museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Alexanderplatzin metroasema ja Alexanderplatzin rautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Radisson Blu Hotel, Berlin 111 €
        Radisson Blu Hotel, Berlin

        Radisson Blu Hotel, Berlin

        Karl-Liebknecht-Str. 3, Berliini, BE
          
         4.5 kautta 5.0 Tähteä

         Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee AquaDom-akvaario, DDR-museo ja Berliinin tuomiokirkko (Berliner Dom). Museosaari (Museumsinsel) ja Berliinin televisiotorni ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hackescher Marktin rautatieasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Alexanderplatzin rautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.