COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

IndianaYhdysvallat

Keskilännen Indiana on kuuluisa moottoriurheiluradastaan ja yliopistourheilun joukkueistaan. 

Indianapolis Motor Speedwayn radalla ajettava Indianapolis 500 on yksi maailman tärkeimmistä moottoriurheilukilpailuista. Radan yli 300 000 ‑paikkaisessa katsomossa riittää tilaa katsella kilpa-ajoja, joita ovat esimerkiksi 500 mailin eli 805 kilometrin pituinen Indy 500 ja myös merkittävä NASCARin Brickyard 400. Innokkaat autourheilunystävät voivat pakata mukaan korvatulpat ja katsella, kuinka autot kiertävät ovaalin muotoisen radan 200 kertaa. Rata rakennettiin yli 100 vuotta sitten, minkä jälkeen se on toiminut mallina kilparadoille eri puolilla maailmaa. Tutustu Indianan-matkalla tämän urheilulajin historiaan Indianapolis Motor Speedway Hall of Fame Museumissa.

Osavaltion pääkaupungissa on tarjolla myös muuta urheilua, sillä siellä pelaavat amerikkalaisen jalkapallon joukkue Colts ja koripallojoukkue Pacers. Urheilun lisäksi voit tutustua Indianan-kaupunkilomalla dinosauruksiin Children’s Museum of Indianapolisissa, nauttia impressionismista ja muusta taiteesta Indianapolis Museum of Artissa, lähteä kävelyretkelle Indianapolisin keskustan White River State Parkiin ja vierailla Indianapolis Zoossa.

South Bendissä pitävät majaansa Notre Damen yliopisto ja sen kuuluisat Fighting Irish ‑urheilujoukkueet. Tutustu 150 vuotta vanhaan kampusalueeseen ja ihaile sen katolilaisvaikutteista arkkitehtuuria. Päärakennuksen kultainen kupoli ja sen päällä seisova Neitsyt Marian kultainen patsas näkyvät koko kampukselle. Sen vieressä sijaitsevat yhtä vaikuttavat rakennukset Basilica of the Sacred Heart ja Grotto of Our Lady of Lourdes. Suuntaa hengellisestä ympäristöstä takaisin maallisten asioiden pariin Notre Dame Stadiumille, jolla voit nauttia amerikkalaisesta yliopistojalkapallosta parhaimmillaan. Pukeudu vihreään ja liity 80 000 hurraavan fanin joukkoon kannattamaan huippujoukkueisiin kuuluvaa Fighting Irishia.

Ihaile Fort Waynen kasveja ja eläimiä Foellinger-Freimann Botanical Conservatoryssa, Lakeside Park and Rose Gardenissa ja Fort Wayne Children’s Zoossa. Allen County Public Library on kuuluisa sukututkimukseen liittyvistä aineistoistaan. Kävele tai pyöräile halvalla Indianan-matkalla 40 kilometriä pitkää Rivergreenwayta pitkin kaupungin 15 puistoon.

Käy Ohiojoen rannalla sijaitsevassa Evansvillessä. Evansville Museum of Arts, History and Science on hyvä paikka perehtyä osavaltion historiaan.

Indiana sijaitsee Keskilännessä Yhdysvaltojen risteyskohdassa. Osavaltiossa kannattaa pysähtyä pidempäänkin matkalla maan halki.

Suositut kaupungit kohteessa Indiana

Indianapolis joka esittää vanha arkkitehtuuri, taivas ja puutarha
Indianapolis
Urheilu, Elävää musiikkia ja Viihde

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Bankers Life Fieldhouse
  • Lockerbie Square Historic District
  • Lucas Oil -stadion
Pyhän Sydämen basilika featuring vanha arkkitehtuuri, puutarha ja kukat
South Bend
Urheilu, Amerikkalainen jalkapallo ja Yliopisto

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Notre Damen yliopisto
  • Grotto of Our Lady of Lourdes
  • Studebakerin kansallismuseo
Bloomington
Bloomington
Ruokailu, Yliopisto ja Urheilu

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Lake Monroe
  • Oliver Winery
  • Wonderlab Science Museum
Fort Wayne
Fort Wayne
Lapsiystävällinen, Shoppailu ja Business

…"

Lafayette joka esittää kaupunki, hallintorakennus ja vanha arkkitehtuuri
Lafayette
Ruokailu, Yliopisto ja Urheilu

…"

Evansville
Ruokailu, Shoppailu ja Kasino

…"