Jan Becherin museossa esitellään Karlovy Varyn suosittua yrttilikööriä, Becherovkaa, jota valmistetaan vain Karlovy Varyssa, sillä kaupungin lähdevesi on yksi sen tärkeimmistä valmistusaineista. Tähän likööritehtaassa sijaitsevaan museoon järjestetään opastettuja kierroksia, joiden aikana kuulet, miten juomaa valmistetaan ja säilytetään, ja voit myös maistaa sitä.
Useimmat opastetuista kierroksista ovat tšekin- tai venäjänkielisiä, mutta joka päivä järjestetään vähintään yksi englanninkielinen kierros. Rakennuksen sisällä tulet todennäköisesti ensimmäisenä huomaamaan Becherovkan omaleimaisen tuoksun, joka leijuu kaikkialla.
Juoman historia alkaa vuodesta 1805, jolloin apteekkari Joseph Becher aloitti yhdessä englantilaisen kollegansa kanssa yrttien sekoittelun. Tutustuminen tämän 200 vuotta vanhan juoman historiaan alkaa näyttelysalista, jossa näet Becherin suvun muotokuvia kuuden sukupolven ajalta. Salissa esitellään myös vanhoja laitteita, joilla yrttejä on aikoinaan punnittu ja sekoitettu.
Sieltä kierros jatkuu tehtaan alla oleviin tunneleihin. Tunneleissa on rivitolkulla tammitynnyreitä, joissa juoman annetaan kypsyä useita kuukausia ennen pullottamista.
Jos innostut maistamaan Becherovkaa, huomaat heti sen omaleimaisen kanelinmaun. Kerrotaan, että juoman valmistuskaava on tarkoin varjeltu salaisuus, joka on vain kahden henkilön tiedossa. Pullo Becherovkaa on suosittu matkamuisto, ja sinäkin voit ostaa omasi museon yhteydessä toimivasta myymälästä. Jos haluat nauttia juomaa tšekkiläiseen tyyliin, sekoita siihen tonic-vettä ja purista sekaan hieman sitruunaa.
Kierroksen lopussa näet videon, jossa kerrataan lyhyesti kaikki vierailun aikana opittu.
Jan Becherin museo sijaitsee Karlovy Varyn keskustassa, ja sinne pääsee helposti julkisilla kulkuneuvoilla. Museo on avoinna joka päivä, mutta siihen voi tutustua vain osallistumalla maksulliselle opastetulle kierrokselle. Opiskelijat ja eläkeläiset pääsevät sisään muita edullisemmin, ja kierroksille myydään myös perhelippuja. Kierroksille saavat osallistua myös alle 18-vuotiaat, mutta likööriä saavat maistella vain täysi-ikäiset.