Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Tuomiokirkko

Tämä vaatimaton kirkko on Reykjavikin vanhin. Sillä on suuri historiallinen merkitys sekä Islannin luterilaisen uskonnon keskuksena että maan itsenäisyyden synnyinpaikkana.

Domkirkjan, tuomiokirkko, on vaatimaton kaupunkikirkko, joka valmistui vuonna 1796. Se sijaitsee parlamenttitalon vierellä kaupungin keskusaukiolla. Juuri tuomiokirkossa luterilainen kirkko antoi virallisesti tukensa Islannin riippumattomuudelle ja itsenäisyydelle vuonna 1845, vaikkakin nykyinen Islannin tasavalta perustettiinkin vasta vuonna 1944. Nykyään tämä melko vaatimaton kirkko tarjoaa askeettisen vastakohdan Hallgrímskirkjan näyttävälle tornille, ja se onkin täydellinen paikka hiljaiseen mietiskelyyn tai rukoushetkeen osallistumiseen paikallisten asukkaiden kanssa. 

Vaikuttavat puuovet johtavat yksinkertaisen, uusklassisen kirkon kirkkaan valon täyttämiin sisätiloihin. Takaseinällä on pilliurut. Alttarin edustalla on ainutlaatuinen marmorista kaiverrettu kastemalja, jonka veisti 1800-luvulla kuvanveistäjä Bertel Thorvaldsen. Koruttomat lasi-ikkunat päästävät valon tulvimaan sisään luomaan rauhaisan tunnelman. 

Kirkko on avoinna joka päivä, ja kävijät ovat tervetulleita myös jumalanpalveluksiin. Parlamentin avausistunto aloitetaan joka vuosi tuomiokirkossa pidettävällä jumalanpalveluksella. 

Kirkon vieressä sijaitsee niin ikään vaatimaton mutta näkemisen arvoinen Alþingishúsið (parlamenttitalo). Se on rakennettu doleriitista, subvulkaanisesta kivestä. Alþingin toimintaa voi seurata vierailijoiden parvelta lokakuulta toukokuulle. Alþingishúsiðin takana sijaitsee parlamentin puutarha, koko maan vanhin puisto. 

Sekä tuomiokirkko että parlamenttitalo ovat Reykjavikin vanhimman torin Austurvöllurin varrella. Entiselle heinäpellolle rakennettu tori oli vuoden 2008 poliittisten mielenosoitusten näyttämönä talouskriisin aikana. Nykyään sitä käytetään ulkoilmakonsertteihin, ja sinne paikalliset asukkaat tulevat myös ottamaan aurinkoa ja nauttimaan eväitä. Kun ilta saapuu, voit tarkkailla maailman menoa jostakin torin varrella sijaitsevista lukuisista baareista ja ravintoloista, ennen kuin jatkat matkaa paikalliseen yökerhoon.

Tuomiokirkko Domkirkjan sijaitsee Reykjavikin keskustassa, ja sieltä on helppo kävelymatka tärkeimpiin museoihin, vanhaan satamaan ja Tjörninin järvelle.


Alueen Kansalliskatedraali opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 509 majoitusliikettä kohteen Kansalliskatedraali lähellä
CenterHotel Plaza 152 €
CenterHotel Plaza

CenterHotel Plaza

Adalstraeti 4, Reykjavik
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Reykjavikin kaupunginkirjasto, Reykjavikin kaupungintalo ja Reykjavikin satama sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Laugavegurin vaellusreitti ja Harpa ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Sand Hotel by Keahotels 186 €
  Sand Hotel by Keahotels

  Sand Hotel by Keahotels

  Laugavegur 36, Reykjavik
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Laugavegurin vaellusreitti, Hallgrimskirkja ja Harpa sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Reykjavikin kaupungintalo ja Reykjavikin satama ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

   Icelandair Hotel Reykjavik Marina 181 €
   Icelandair Hotel Reykjavik Marina

   Icelandair Hotel Reykjavik Marina

   Mýrargata 2, Reykjavik
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Reykjavikin satama, Reykjavikin kaupungintalo ja Laugavegurin vaellusreitti sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Islannin kansallismuseo ja Hallgrimskirkja ovat myös 2 kilometrin päässä.

    Hotel Odinsve 137 €
    Hotel Odinsve

    Hotel Odinsve

    Odinstorg Thorsgata 1, Reykjavik
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Ásgrímur Jónssonin kokoelma, Laugavegurin vaellusreitti ja Hallgrimskirkja sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Reykjavikin kaupungintalo ja Harpa ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Reykjavik Centrum 145 €
     Hotel Reykjavik Centrum

     Hotel Reykjavik Centrum

     Adalstraeti 16, Reykjavik
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Parlamenttitalo ja Reykjavikin kaupungintalo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä historiallisesta hotellista. Laugavegurin vaellusreitti ja Reykjavikin satama ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

      Reykjavik Residence Hotel 156 €
      Reykjavik Residence Hotel

      Reykjavik Residence Hotel

      Hverfisgata 45, Reykjavik
        
       3.5 kautta 5.0 Tähteä

       Laugavegurin vaellusreitti, Hallgrimskirkja ja Harpa sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Reykjavikin satama ja Reykjavikin kaupungintalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

       Room With A View Hotel 103 €
       Room With A View Hotel

       Room With A View Hotel

       Laugavegur 18, Reykjavik
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Laugavegurin vaellusreitti, Hallgrimskirkja ja Harpa sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Reykjavikin kaupungintalo ja Reykjavikin satama ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

        Alda Hotel Reykjavik 165 €
        Alda Hotel Reykjavik

        Alda Hotel Reykjavik

        Laugavegur 66-68, Reykjavik
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Laugavegurin vaellusreitti ja Hallgrimskirkja sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Reykjavikin kaupungintalo ja Reykjavikin satama ovat myös 2 kilometrin päässä.