Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Kapakalamuseo

Kuivattu kala on Norjan vanhin vientituote. Tässä ainutlaatuisessa museossa saat selville, miksi se on niin oleellinen osa Lofoottien kulttuuria.

Perehdy kapakalan ja koko Lofoottien kalastusperinteiden historiaan Kapakalamuseossa. Katsele kuinka turska ja muut kalalajit kuivataan puisilla telineillä tämän herkun aikaansaamiseksi. Tätä menetelmää on käytetty Pohjois-Norjassa kalan säilömiseen jo 800-luvulla, ja sen avulla kala säilyy syömäkelpoisena vuosikausia. Museon tilat toimivat aikanaan kalavarastona, ja siellä on nähtävillä erilaisia esineitä ja asioita, jotka liittyvät alueen kapakalaperinteeseen.

Tutustu kapakalan tekomenetelmään, jossa tuore kala kuivatetaan kylmässä ilmassa ja tuulessa. Kuivattu kala kuljetetaan sitten kapakalaparvelle, jossa ne säilytetään. Maista kapakalaa itse tai nauti turvallisesti kahvista ja vohveleista museon kahvilassa.  Kapakalamuseo on pieni, mutta historiallisesti merkittävä kohde Lofooteilla ja koko Nordlandin kunnan alueella.

Katso lyhytelokuva, joka kertoo koko prosessin aina kalojen naaraamisesta niiden kuivaamiseen ja toimitukseen. Italia on yksi tärkeimmistä kapakalan kohdemaista, sillä kalaa on käytetty monissa perinteisissä italialaisissa ruokalajeissa läpi koko maan historian. Osallistu museon opastetulle kierrokselle ja opit, kuinka kapakalan kuivattamisprosessi valtaa Lofooteilla vuosittain jopa 40 hehtaarin pinta-alan.

Kävele Norjan kalastajakylämuseolle, josta löydät historiallisen ja hyvin säilyneen kalastajakylän. Tässä museokylässä on muun muassa venevaja, jossa pääset näkemään kokoelman vanhoja nordlandilaisia soutuveneitä ja kalastusvälineitä. Pistäydy kylän kiviuunileipomossa, jonka 150 vuotta pystyssä ollut yritys tuottaa yhä suussa sulavan herkullisia leivonnaisia ja leipiä.

Moskenes Shipping AS sijaitsee myös vain lyhyen kävelymatkan päässä Kapakalamuseolta. Vuokraa itsellesi vene ja käy ihastelemassa Norjan henkeäsalpaavan kauniita vuonoja. Venevuokraamot tarjoavat loistavan mahdollisuuden käydä katselemassa alueen häikäisevää luonnonkauneutta ja meren elämää, kuten kaskelotteja.

Kapakalamuseo sijaitsee Sørvågenissa noin 44 kilometrin päässä Lofooteilta ja 64 kilometrin päässä Leknesistä. Museo on avoinna kesäkuusta elokuuhun joka vuosi. Saat lisätietoja museon näyttelyistä sen verkkosivustolta.

Kapakalamuseo on tärkeä osa Lofoottien kalastushistoriaa, ja se pyrkii tutustuttamaan asiakkaansa maailman vanhimpaan ruoansäilömismenetelmään.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 60 majoitusliikettä kohteen Kapakalamuseo lähellä
Å Rorbuer 114 €
Å Rorbuer

Å Rorbuer

Å i Lofoten, Å-veien 1, Moskenes, Lofoten
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Norjan kalastuskylämuseo ja Kapakalamuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä mökistä. Dagmars Dukke og Leketøysmuseum sijaitsee 12,1 kilometrin päässä.

  Brygga restaurant Bed & Breakfast 94 €
  Brygga restaurant Bed & Breakfast

  Brygga restaurant Bed & Breakfast

  Å i Lofoten, Moskenes, Nordland
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Norjan kalastuskylämuseo ja Kapakalamuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta majatalosta. Dagmars Dukke og Leketøysmuseum sijaitsee 12 kilometrin päässä.

   Reine Rorbuer - by Classic Norway Hotels 160 €
   Reine Rorbuer - by Classic Norway Hotels

   Reine Rorbuer - by Classic Norway Hotels

   Reine, Moskenes
     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Dagmars Dukke og Leketøysmuseum on 4,2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta mökistä. Kapakalamuseo ja Norjan kalastuskylämuseo sijaitsevat 10 kilometrin päässä.

    Salteriet Hostel 80 €
    Salteriet Hostel

    Salteriet Hostel

    Å i Lofoten, Moskenes, Lofoten
      
     2.5 kautta 5.0 Tähteä

     Kapakalamuseo ja Norjan kalastuskylämuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella majatalosta. Dagmars Dukke og Leketøysmuseum sijaitsee 11,9 kilometrin päässä.

     Buodden Rorbuer - Fisherman Cabins
     Buodden Rorbuer - Fisherman Cabins

     Buodden Rorbuer - Fisherman Cabins

     Sørvågen, Moskenes
       
      3.0 kautta 5.0 Tähteä

      Kapakalamuseo on 2,4 kilometrin ja Norjan kalastuskylämuseo on 2,9 kilometrin päässä tästä mökistä. Dagmars Dukke og Leketøysmuseum sijaitsee 9,3 kilometrin päässä.

      2 Huoneen Majoitus Sørvågen
      2 Huoneen Majoitus Sørvågen

      2 Huoneen Majoitus Sørvågen

      Address Provided by Property Manager, Moskenes, Nordland (county)
        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Kapakalamuseo on 2,8 kilometrin ja Norjan kalastuskylämuseo on 3,3 kilometrin päässä tästä lomakodista. Dagmars Dukke og Leketøysmuseum sijaitsee 9,8 kilometrin päässä.

       Catogården 117 €
       Catogården

       Catogården

       Sverdrups vei 9, Moskenes, Nordland
         
        2.5 kautta 5.0 Tähteä

        Kapakalamuseo on 9,3 kilometrin ja Norjan kalastuskylämuseo on 9,8 kilometrin päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta majatalosta.

        Sakrisøy Rorbuer 96 €
        Sakrisøy Rorbuer

        Sakrisøy Rorbuer

        Sakrisøya 2, Moskenes, Nordland
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Kapakalamuseo on 11,6 kilometrin ja Norjan kalastuskylämuseo on 12,1 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta lomapuistosta.