Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Kathmandun Durbarin aukio

Nepalissa tapahtui tuhoisa maanjäristys 25. huhtikuuta 2015. Matkailijoita kehotetaan painokkaasti tarkistamaan ajan tasalla olevat tiedot toistaiseksi ennen Nepaliin matkustamista.

Kathmandun eloisassa historiallisessa keskustassa voit tutustua muinaiseen arkkitehtuuriin, jumalia esittäviin patsaisiin ja Nepalin pyhimpiin kuuluviin uskonnollisiin kohteisiin.

Kathmandun Durbarin aukio sijaitsee Kathmandun perinteikkäässä ytimessä. Aukio on arkkitehtonisesti vaikuttava kokoelma muinaisia palatseja, temppeleitä, piha-alueita ja pyhättöjä. Aukio oli ennen kaupungin vallan ydin, jossa hallitsevien dynastioiden kuninkaat elivät. Ihaile arkkitehtonista loistoa ja muinaisia patsaita ja vieraile elävän jumalattaren kodissa.

Suurin osa Kathmandun Durbarin aukiosta on peräisin ajalta ennen 1700-lukua, vaikka osa aukiosta kunnostettiin vuonna 1934 tapahtuneen maanjäristyksen jälkeen. Aukio on tärkeä pyhiinvaelluskohde sekä buddhalaisille että hinduille.

Aukiolla on kymmeniä elegantteja temppeleitä ja värikkäitä pyhättöjä, joista monet on koristeltu yksityiskohtaisin puuveistoksin. Käy suuressa Hanuman Dhokan palatsissa, joka toimi aiemmin kuninkaallisten virka-asuntona. Tutustu palatsin moniin sisäpihoihin ja rakennuksiin ja ihaile Basantpurin tornin veistettyjä oviaukkoja ja palatsille nimensä antaneen apinajumalan patsasta.

Tarkastele Jagannathin temppelin eroottisia veistoksia ja ihaile kolmikerroksista Talejun temppeliä. Tämä hindupyhättö ei ole avoinna yleisölle, mutta vietä hetki tarkastelemalla temppelin upeaa julkisivua.

Suuntaa Kumarin palatsiin, jossa asuu Kumari Devi eli elävä jumalatar. Kumarit valitaan heidän ollessa taaperoikäisiä, ja hartaat uskovaiset pitävät heitä jälleensyntyneinä hindujumalattarina. Kumarit toimivat roolissaan murrosikään asti.

Käy Kasthamandapissa, jota pidetään Kathmandun laakson vanhimpana rakennuksena. Tämä kolmikerroksinen rakennus on peräisin 1100-luvulta, ja se on valmistettu legendan mukaan yhdestä ainoasta puusta saadusta puutavarasta.

Kathmandun kaupungin keskustassa sijaitseva Kathmandun Durbarin aukio sijaitsee kävelyetäisyydellä muista merkittävistä nähtävyyksistä, kuten Ratnan puistosta ja Thamelin alueesta. Jos et halua kävellä, matkusta pyöräriksalla tai taksilla jollekin aukion monista sisäänkäynneistä.

Kathmandun Durbarin aukiolla riittää tapahtumia koko päivän ajaksi. Aukiolle on pieni sisäänpääsymaksu, joka maksetaan sisäänkäyntiporteilla. Maksu sisältää pääsyn Tribhuvanin museoon, joka sijaitsee Hanuman Dhokan palatsissa. Aukion kaakkoiskulmassa sijaitsevasta turisti-infosta voi ostaa useamman päivän voimassa olevia lippuja.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 099 majoitusliikettä kohteen Kathmandu Durbar Square lähellä
Fairfield by Marriott Kathmandu 83 €
Fairfield by Marriott Kathmandu

Fairfield by Marriott Kathmandu

Tridevi Marg, KMC- 29, Kathmandu
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Garden of Dreams (puutarha) ja Narayanhityn palatsimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Swayambhunath (Apinatemppeli) ja Pashupatinathin temppeli ovat myös 5 kilometrin päässä.

  Oasis Kathmandu Hotel 41 €
  Oasis Kathmandu Hotel

  Oasis Kathmandu Hotel

  Keshar Mahal Marg, Thamel, Kathmandu
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Durbar Marg, Garden of Dreams (puutarha) ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Pashupatinathin temppeli sijaitsee 3,9 kilometrin päässä.

   Kumari Boutique Hotel 42 €
   Kumari Boutique Hotel

   Kumari Boutique Hotel

   Chhusya Galli, Thamel, Kathmandu, Nepal
     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Durbar Marg, Garden of Dreams (puutarha) ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Pashupatinathin temppeli sijaitsee 4,2 kilometrin päässä.

    DOM Himalaya Hotel 40 €
    DOM Himalaya Hotel

    DOM Himalaya Hotel

    Paknajol Marga, Chhetrapati, Thamel, PO Box 27052, Kathmandu, Bagmati
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Talejun temppeli, Garden of Dreams (puutarha) ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pashupatinathin temppeli sijaitsee 4,8 kilometrin päässä.

     Yatri Suites and Spa, Kathmandu 63 €
     Yatri Suites and Spa, Kathmandu

     Yatri Suites and Spa, Kathmandu

     Amrit Marg, Thamel (Manang Plaza), Kathmandu, Bagmati
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Garden of Dreams (puutarha) ja Durbar Marg sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Kathmandu Durbar Square (aukio) ja Pashupatinathin temppeli ovat myös 5 kilometrin päässä.

      Kathmandu Marriott Hotel 161 €
      Kathmandu Marriott Hotel

      Kathmandu Marriott Hotel

      Manakamana Marg, Naxal, Kathmandu
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Durbar Marg ja Narayanhityn palatsimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Garden of Dreams (puutarha) ja Pashupatinathin temppeli ovat myös 3 kilometrin päässä.

       World Heritage Hotel & Aparments 14 €
       World Heritage Hotel & Aparments

       World Heritage Hotel & Aparments

       Kathmandu Durbar Square, House #30, Kathmandu
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Talejun temppeli ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Pashupatinathin temppeli ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

        Hotel Mulberry 118 €
        Hotel Mulberry

        Hotel Mulberry

        Jyatha, Thamel, Kathmandu
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Narayanhityn palatsimuseo, Garden of Dreams (puutarha) ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Pashupatinathin temppeli sijaitsee 4,2 kilometrin päässä.