Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Kathmandun Durbarin aukio

Nepalissa tapahtui tuhoisa maanjäristys 25. huhtikuuta 2015. Matkailijoita kehotetaan painokkaasti tarkistamaan ajan tasalla olevat tiedot toistaiseksi ennen Nepaliin matkustamista.

Kathmandun eloisassa historiallisessa keskustassa voit tutustua muinaiseen arkkitehtuuriin, jumalia esittäviin patsaisiin ja Nepalin pyhimpiin kuuluviin uskonnollisiin kohteisiin.

Kathmandun Durbarin aukio sijaitsee Kathmandun perinteikkäässä ytimessä. Aukio on arkkitehtonisesti vaikuttava kokoelma muinaisia palatseja, temppeleitä, piha-alueita ja pyhättöjä. Aukio oli ennen kaupungin vallan ydin, jossa hallitsevien dynastioiden kuninkaat elivät. Ihaile arkkitehtonista loistoa ja muinaisia patsaita ja vieraile elävän jumalattaren kodissa.

Suurin osa Kathmandun Durbarin aukiosta on peräisin ajalta ennen 1700-lukua, vaikka osa aukiosta kunnostettiin vuonna 1934 tapahtuneen maanjäristyksen jälkeen. Aukio on tärkeä pyhiinvaelluskohde sekä buddhalaisille että hinduille.

Aukiolla on kymmeniä elegantteja temppeleitä ja värikkäitä pyhättöjä, joista monet on koristeltu yksityiskohtaisin puuveistoksin. Käy suuressa Hanuman Dhokan palatsissa, joka toimi aiemmin kuninkaallisten virka-asuntona. Tutustu palatsin moniin sisäpihoihin ja rakennuksiin ja ihaile Basantpurin tornin veistettyjä oviaukkoja ja palatsille nimensä antaneen apinajumalan patsasta.

Tarkastele Jagannathin temppelin eroottisia veistoksia ja ihaile kolmikerroksista Talejun temppeliä. Tämä hindupyhättö ei ole avoinna yleisölle, mutta vietä hetki tarkastelemalla temppelin upeaa julkisivua.

Suuntaa Kumarin palatsiin, jossa asuu Kumari Devi eli elävä jumalatar. Kumarit valitaan heidän ollessa taaperoikäisiä, ja hartaat uskovaiset pitävät heitä jälleensyntyneinä hindujumalattarina. Kumarit toimivat roolissaan murrosikään asti.

Käy Kasthamandapissa, jota pidetään Kathmandun laakson vanhimpana rakennuksena. Tämä kolmikerroksinen rakennus on peräisin 1100-luvulta, ja se on valmistettu legendan mukaan yhdestä ainoasta puusta saadusta puutavarasta.

Kathmandun kaupungin keskustassa sijaitseva Kathmandun Durbarin aukio sijaitsee kävelyetäisyydellä muista merkittävistä nähtävyyksistä, kuten Ratnan puistosta ja Thamelin alueesta. Jos et halua kävellä, matkusta pyöräriksalla tai taksilla jollekin aukion monista sisäänkäynneistä.

Kathmandun Durbarin aukiolla riittää tapahtumia koko päivän ajaksi. Aukiolle on pieni sisäänpääsymaksu, joka maksetaan sisäänkäyntiporteilla. Maksu sisältää pääsyn Tribhuvanin museoon, joka sijaitsee Hanuman Dhokan palatsissa. Aukion kaakkoiskulmassa sijaitsevasta turisti-infosta voi ostaa useamman päivän voimassa olevia lippuja.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 921 majoitusliikettä kohteen Kathmandu Durbar Square lähellä
Kumari Boutique Hotel 40 €
Kumari Boutique Hotel

Kumari Boutique Hotel

Chhusya Galli, Thamel, Kathmandu, Nepal
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Durbar Marg, Garden of Dreams (puutarha) ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Pashupatinathin temppeli sijaitsee 4,2 kilometrin päässä.

  Hotel Shanker 62 €
  Hotel Shanker

  Hotel Shanker

  Lazimpat, Kathmandu
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Narayanhityn palatsimuseo ja Garden of Dreams (puutarha) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pashupatinathin temppeli ja Kathmandu Durbar Square (aukio) ovat myös 5 kilometrin päässä.

   Hotel Yak & Yeti 123 €
   Hotel Yak & Yeti

   Hotel Yak & Yeti

   Durbar Marg, Kathmandu
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Durbar Marg ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Pashupatinathin temppeli ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

    Fairfield by Marriott Kathmandu 86 €
    Fairfield by Marriott Kathmandu

    Fairfield by Marriott Kathmandu

    Tridevi Marg, KMC- 29, Kathmandu
      
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Garden of Dreams (puutarha) ja Narayanhityn palatsimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Swayambhunath (Apinatemppeli) ja Pashupatinathin temppeli ovat myös 5 kilometrin päässä.

     Hotel Mulberry 117 €
     Hotel Mulberry

     Hotel Mulberry

     Jyatha, Thamel, Kathmandu
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Narayanhityn palatsimuseo, Garden of Dreams (puutarha) ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Pashupatinathin temppeli sijaitsee 4,2 kilometrin päässä.

      Kathmandu Boutique Hotel 18 €
      Kathmandu Boutique Hotel

      Kathmandu Boutique Hotel

      Chhetrapati Gangalal Marg, Kathmandu
        
       2.5 kautta 5.0 Tähteä

       Kathmandu Durbar Square (aukio) ja Garden of Dreams (puutarha) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Durbar Marg ja Charumatin stupa ovat myös 5 kilometrin päässä.

       Kathmandu Guest House by KGH Group 45 €
       Kathmandu Guest House by KGH Group

       Kathmandu Guest House by KGH Group

       Ward No. 16, Satghumti, Thamel, Kathmandu
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Garden of Dreams (puutarha) ja Durbar Marg sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kathmandu Durbar Square (aukio) ja Pashupatinathin temppeli ovat myös 5 kilometrin päässä.

        Kathmandu Marriott Hotel 149 €
        Kathmandu Marriott Hotel

        Kathmandu Marriott Hotel

        Manakamana Marg, Naxal, Kathmandu
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Durbar Marg ja Narayanhityn palatsimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Garden of Dreams (puutarha) ja Pashupatinathin temppeli ovat myös 3 kilometrin päässä.