Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Kathmandun Durbarin aukio

Nepalissa tapahtui tuhoisa maanjäristys 25. huhtikuuta 2015. Matkailijoita kehotetaan painokkaasti tarkistamaan ajan tasalla olevat tiedot toistaiseksi ennen Nepaliin matkustamista.

Kathmandun eloisassa historiallisessa keskustassa voit tutustua muinaiseen arkkitehtuuriin, jumalia esittäviin patsaisiin ja Nepalin pyhimpiin kuuluviin uskonnollisiin kohteisiin.

Kathmandun Durbarin aukio sijaitsee Kathmandun perinteikkäässä ytimessä. Aukio on arkkitehtonisesti vaikuttava kokoelma muinaisia palatseja, temppeleitä, piha-alueita ja pyhättöjä. Aukio oli ennen kaupungin vallan ydin, jossa hallitsevien dynastioiden kuninkaat elivät. Ihaile arkkitehtonista loistoa ja muinaisia patsaita ja vieraile elävän jumalattaren kodissa.

Suurin osa Kathmandun Durbarin aukiosta on peräisin ajalta ennen 1700-lukua, vaikka osa aukiosta kunnostettiin vuonna 1934 tapahtuneen maanjäristyksen jälkeen. Aukio on tärkeä pyhiinvaelluskohde sekä buddhalaisille että hinduille.

Aukiolla on kymmeniä elegantteja temppeleitä ja värikkäitä pyhättöjä, joista monet on koristeltu yksityiskohtaisin puuveistoksin. Käy suuressa Hanuman Dhokan palatsissa, joka toimi aiemmin kuninkaallisten virka-asuntona. Tutustu palatsin moniin sisäpihoihin ja rakennuksiin ja ihaile Basantpurin tornin veistettyjä oviaukkoja ja palatsille nimensä antaneen apinajumalan patsasta.

Tarkastele Jagannathin temppelin eroottisia veistoksia ja ihaile kolmikerroksista Talejun temppeliä. Tämä hindupyhättö ei ole avoinna yleisölle, mutta vietä hetki tarkastelemalla temppelin upeaa julkisivua.

Suuntaa Kumarin palatsiin, jossa asuu Kumari Devi eli elävä jumalatar. Kumarit valitaan heidän ollessa taaperoikäisiä, ja hartaat uskovaiset pitävät heitä jälleensyntyneinä hindujumalattarina. Kumarit toimivat roolissaan murrosikään asti.

Käy Kasthamandapissa, jota pidetään Kathmandun laakson vanhimpana rakennuksena. Tämä kolmikerroksinen rakennus on peräisin 1100-luvulta, ja se on valmistettu legendan mukaan yhdestä ainoasta puusta saadusta puutavarasta.

Kathmandun kaupungin keskustassa sijaitseva Kathmandun Durbarin aukio sijaitsee kävelyetäisyydellä muista merkittävistä nähtävyyksistä, kuten Ratnan puistosta ja Thamelin alueesta. Jos et halua kävellä, matkusta pyöräriksalla tai taksilla jollekin aukion monista sisäänkäynneistä.

Kathmandun Durbarin aukiolla riittää tapahtumia koko päivän ajaksi. Aukiolle on pieni sisäänpääsymaksu, joka maksetaan sisäänkäyntiporteilla. Maksu sisältää pääsyn Tribhuvanin museoon, joka sijaitsee Hanuman Dhokan palatsissa. Aukion kaakkoiskulmassa sijaitsevasta turisti-infosta voi ostaa useamman päivän voimassa olevia lippuja.


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 947 majoitusliikettä kohteen Kathmandu Durbar Square lähellä
Hotel Friend's Home 25 €
Hotel Friend's Home

Hotel Friend's Home

Chhusya Galli, Jyatha, Thamel, Kathmandu
   
  3.5 kautta 5.0 Tähteä

  Garden of Dreams (puutarha) ja Durbar Marg sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kathmandu Durbar Square (aukio) ja Swayambhunath (Apinatemppeli) ovat myös 3 kilometrin päässä.

  Hotel Shanker 74 €
  Hotel Shanker

  Hotel Shanker

  Lazimpat, Kathmandu
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Garden of Dreams (puutarha) ja Durbar Marg sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pashupatinathin temppeli ja Kathmandu Durbar Square (aukio) ovat myös 5 kilometrin päässä.

   World Heritage Hotel & Aparments 13 €
   World Heritage Hotel & Aparments

   World Heritage Hotel & Aparments

   Kathmandu Durbar Square, House #30, Kathmandu
     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Talejun temppeli ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Durbar Marg ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 3 kilometrin päässä.

    Himalayan Guest House
    Himalayan Guest House

    Himalayan Guest House

    Phalchasa Galli, Kathmandu
      
     2.5 kautta 5.0 Tähteä

     Freak Street -katu ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä majatalosta. Durbar Marg ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 2 kilometrin päässä.

     Green House Lodge 17 €
     Green House Lodge

     Green House Lodge

     23 Freak St, Kathmandu, Central Development Region
       
      2.5 kautta 5.0 Tähteä

      Freak Street -katu ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta majatalosta. Durbar Marg ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 3 kilometrin päässä.

      Durbar Square Backpackers Inn 9 €
      Durbar Square Backpackers Inn

      Durbar Square Backpackers Inn

      Jor Ganesh Galli, Kathmandu, Central Development Region
        
       2.0 kautta 5.0 Tähteä

       Kathmandu Durbar Square (aukio) ja Durbar Marg sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hostellista. Garden of Dreams (puutarha) ja Patan Durbar Square (aukio) ovat myös 5 kilometrin päässä.

       Sijaitsee 1800-luvun Palatsissa
       Sijaitsee 1800-luvun Palatsissa

       Sijaitsee 1800-luvun Palatsissa

       gangala marg, ganish gali, 425, Kathmandu, Central Development Region
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Talejun temppeli ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Durbar Marg ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 2 kilometrin päässä.

        Pashupati Plaza 30 €
        Pashupati Plaza

        Pashupati Plaza

        Pingalasthan, Kathmandu
          
         3.5 kautta 5.0 Tähteä

         Kathmandu Civil Mall ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Durbar Marg ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 2 kilometrin päässä.