Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Kathmandun Durbarin aukio

Nepalissa tapahtui tuhoisa maanjäristys 25. huhtikuuta 2015. Matkailijoita kehotetaan painokkaasti tarkistamaan ajan tasalla olevat tiedot toistaiseksi ennen Nepaliin matkustamista.

Kathmandun eloisassa historiallisessa keskustassa voit tutustua muinaiseen arkkitehtuuriin, jumalia esittäviin patsaisiin ja Nepalin pyhimpiin kuuluviin uskonnollisiin kohteisiin.

Kathmandun Durbarin aukio sijaitsee Kathmandun perinteikkäässä ytimessä. Aukio on arkkitehtonisesti vaikuttava kokoelma muinaisia palatseja, temppeleitä, piha-alueita ja pyhättöjä. Aukio oli ennen kaupungin vallan ydin, jossa hallitsevien dynastioiden kuninkaat elivät. Ihaile arkkitehtonista loistoa ja muinaisia patsaita ja vieraile elävän jumalattaren kodissa.

Suurin osa Kathmandun Durbarin aukiosta on peräisin ajalta ennen 1700-lukua, vaikka osa aukiosta kunnostettiin vuonna 1934 tapahtuneen maanjäristyksen jälkeen. Aukio on tärkeä pyhiinvaelluskohde sekä buddhalaisille että hinduille.

Aukiolla on kymmeniä elegantteja temppeleitä ja värikkäitä pyhättöjä, joista monet on koristeltu yksityiskohtaisin puuveistoksin. Käy suuressa Hanuman Dhokan palatsissa, joka toimi aiemmin kuninkaallisten virka-asuntona. Tutustu palatsin moniin sisäpihoihin ja rakennuksiin ja ihaile Basantpurin tornin veistettyjä oviaukkoja ja palatsille nimensä antaneen apinajumalan patsasta.

Tarkastele Jagannathin temppelin eroottisia veistoksia ja ihaile kolmikerroksista Talejun temppeliä. Tämä hindupyhättö ei ole avoinna yleisölle, mutta vietä hetki tarkastelemalla temppelin upeaa julkisivua.

Suuntaa Kumarin palatsiin, jossa asuu Kumari Devi eli elävä jumalatar. Kumarit valitaan heidän ollessa taaperoikäisiä, ja hartaat uskovaiset pitävät heitä jälleensyntyneinä hindujumalattarina. Kumarit toimivat roolissaan murrosikään asti.

Käy Kasthamandapissa, jota pidetään Kathmandun laakson vanhimpana rakennuksena. Tämä kolmikerroksinen rakennus on peräisin 1100-luvulta, ja se on valmistettu legendan mukaan yhdestä ainoasta puusta saadusta puutavarasta.

Kathmandun kaupungin keskustassa sijaitseva Kathmandun Durbarin aukio sijaitsee kävelyetäisyydellä muista merkittävistä nähtävyyksistä, kuten Ratnan puistosta ja Thamelin alueesta. Jos et halua kävellä, matkusta pyöräriksalla tai taksilla jollekin aukion monista sisäänkäynneistä.

Kathmandun Durbarin aukiolla riittää tapahtumia koko päivän ajaksi. Aukiolle on pieni sisäänpääsymaksu, joka maksetaan sisäänkäyntiporteilla. Maksu sisältää pääsyn Tribhuvanin museoon, joka sijaitsee Hanuman Dhokan palatsissa. Aukion kaakkoiskulmassa sijaitsevasta turisti-infosta voi ostaa useamman päivän voimassa olevia lippuja.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 042 majoitusliikettä kohteen Kathmandu Durbar Square lähellä
Yatri Suites and Spa, Kathmandu 69 €
Yatri Suites and Spa, Kathmandu

Yatri Suites and Spa, Kathmandu

Amrit Marg, Thamel (Manang Plaza), Kathmandu, Bagmati
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Durbar Marg, Garden of Dreams (puutarha) ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Pashupatinathin temppeli sijaitsee 4 kilometrin päässä.

  Hotel Yak & Yeti 116 €
  Hotel Yak & Yeti

  Hotel Yak & Yeti

  Durbar Marg, Kathmandu
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Durbar Marg ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Pashupatinathin temppeli ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

   Norbulinka Boutique Hotel 46 €
   Norbulinka Boutique Hotel

   Norbulinka Boutique Hotel

   29 Ward Thamel, Kathmandu
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Garden of Dreams (puutarha) ja Narayanhityn palatsimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kathmandu Durbar Square (aukio) ja Chhaunin museo ovat myös 5 kilometrin päässä.

    Kumari Boutique Hotel 43 €
    Kumari Boutique Hotel

    Kumari Boutique Hotel

    Chhusya Galli, Thamel, Kathmandu, Nepal
      
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Durbar Marg, Garden of Dreams (puutarha) ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Pashupatinathin temppeli sijaitsee 4,2 kilometrin päässä.

     Avataar Kathmandu Hotel 39 €
     Avataar Kathmandu Hotel

     Avataar Kathmandu Hotel

     Z-Street, Thamel, Kathmandu
       
      3.5 kautta 5.0 Tähteä

      Kathmandu Durbar Square (aukio) on 1,9 kilometrin ja päässä tästä hotellista. Chhaunin museo ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Boudhanath ja Kathmandu University School of Management ovat myös 10 kilometrin päässä.

      Aria Boutique Hotel & Spa 55 €
      Aria Boutique Hotel & Spa

      Aria Boutique Hotel & Spa

      J P Road, Thamel, Kathmandu
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Garden of Dreams (puutarha), Narayanhityn palatsimuseo ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kathmandu Civil Mall ja Swayambhunath (Apinatemppeli) ovat myös 3 kilometrin päässä.

       Fairfield by Marriott Kathmandu 102 €
       Fairfield by Marriott Kathmandu

       Fairfield by Marriott Kathmandu

       Tridevi Marg, KMC- 29, Kathmandu
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Garden of Dreams (puutarha) ja Narayanhityn palatsimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Swayambhunath (Apinatemppeli) ja Pashupatinathin temppeli ovat myös 5 kilometrin päässä.

        Kathmandu Grand Hotel 33 €
        Kathmandu Grand Hotel

        Kathmandu Grand Hotel

        Chaksibari Marg, Thamel, Kathmandu
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Durbar Marg, Garden of Dreams (puutarha) ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Pashupatinathin temppeli sijaitsee 4,7 kilometrin päässä.