Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Matkusta Kaustiselle, Keski-Pohjanmaan kulttuurikeitaaseen

Loma Kaustisella tarjoaa tietysti kansanmusiikkia, mutta voit myös nauttia reippaasta patikoinnista kalliopoluilla ja perehtyä kansantaiteeseen tai hevoskulttuuriin.
Keski-Pohjanmaan lakeuksilla vietetään kerran kesässä ainutlaatuista pelimannielämän juhlaa, mutta viulut, jouhikot, kanteleet ja harmonikat raikaavat Kaustisella ympäri vuoden. Kaustisen konserttipaikoista tunnetuimpia ovat hirsirakenteinen Pelimannitalo ja Kansantaiteenkeskus, jonka Kaustinen-sali on louhittu kallioon. Samassa paikassa toimii myös Suomen kansansoitinmuseo, jonka Perhonjokilaakson musiikkihistoriaa esittelevässä näyttelyssä on yli tuhat soitinta yksinkertaisista pilleistä viime vuosisadan pelimannisoittimiin. Tutustu esimerkiksi hääperinteestä ponnistavaan viulupelimannikulttuuriin tai Perhonjokilaakson omaleimaiseen kantelemusiikkiin. Ja kun korva on kuullut kylliksi, on silmän vuoro ihailla Kansantaiteenkeskuksen arkkitehtuuria ulkoa ja sisältä. Kansantaidekeskuksessa toimii myös elokuvateatteri nimeltä Kino Kansantaiteenkeskus.

Vehmaan ja vehreän Perhonjokilaakson luonto on musiikin lisäksi Kaustisen loman avainkokemuksia. Kierrä patikkapolku jylhällä Kaustisen Kalliolla keskellä kylää tai tutustu Perhonjoen koskiin. Entä miltä kuulostaisi onkiretki tai soutelu joella?

Paljon muutakin kivaa liikunnallista tekemistä on Kaustisella tarjolla jokaiseen vuodenaikaan. Talvella palvelevat laskettelurinne ja valaistut hiihtoladut, kesällä voit pelata vaikkapa tennistä, jalkapalloa tai harrastaa yleisurheilua. Kesällä löydät mukavat uimarannat Nuolisesta, Kolalta ja Tastulasta.

Hevosurheilulla on Kaustisella pitkät perinteet. Yli sata vuotta toimineella Nikulan raviradalla on ravit kuukausittain, eikä kisatunnelmaa voita mikään. Lähistöllä on useita valmennustalleja, joissa asustaa kaikkiaan jopa 200 hevosta.

Kansanperinnettä Kaustisella edustaa myös Kansanlääkintäkeskus, jossa kokeilunhaluiset voivat kokeilla jäsenkorjausta tai kuppausta. Jos etsit jotain maltillisempaa mutta mukavaa, kokeile erilaisia yrttikylpyjä, hierontaa tai turvehoitoja. Kansanlääkintäkeskus on erinomainen valinta majapaikaksi, jos mielessä on Kaustisen loma ja haaveilet hyvinvointipalveluista. Mukavan majoituksen lisäksi keskuksessa on viihtyisä ravintola, solarium sekä fysioterapia-, kampaamo- ja kosmetologipalvelut.

Myös Pauanne liittyy kansanparannukseen ja on oivallinen retkikohde kirkonkylän eteläpuolella, Puhkionkallion laella – pohjalaiseen tapaan päärakennus on pihapiirin korkeimmalla kohdalla, muut hirsirakennukset on siroteltu ympärille. Kansanparantajien kokouspaikaksi rakennettu Pauanne on toiminut myös konserttipaikkana ja aiemmin myös majoituspaikkana matkailijoille. Pauanne kannattaa nähdä vähintäänkin arkkitehtuurin ansiosta: rakentamisessa on käytetty luonnonkiveä ja puuta, ja kattona on paanukatto. Savusaunarakennus tuhoutui kesän 2010 voimakkaissa syöksyvirtauksissa, mutta pihapiirissä voi kierrellä ihailemassa perinnerakentamista ja komeaa paikkaa.

Kaustisen seudun oppaat järjestävät monenlaisia retkiä ja kierroksia Kaustisella. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Konstan jalanjäljillä -kävelykierros Kaustisen keskustassa tai illanvietto Pelimannitalossa paikallisia tarinoita ja sävelmiä kuunnellen?

Tutustu myös Kaustisen kauniiseen, keltaiseen puukirkkoon, joka on oman kylän poikien, Kuorikosken kirkonrakentajasuvun, käsialaa.

Varaa matka Kaustiselle – koettavaa riittää kaikille aisteille!

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 8 majoitusliikettä kohteessa Kaustinen
Hotelli Nukkumatti 92 €
Arvosteltu 11.7.2019
Katso tiedot
 
Hotelli Nukkumatti

Hotelli Nukkumatti

Nahkurinkatu 2, Kokkola
   
  3,8/5
  3.5 kautta 5.0 Tähteä

  Motellimaisesta sijainnistaan huoltoaseman yhteydessä huolimatta hyvin rauhallinen hotelli, selkeä ja helppo löytää ja liikkua, siisti ja viihtyisä. Erittäin ystävällinen ja hyvin palveleva henkilökunta. Lyhyen visiitin aikana ei ehtinyt testata kaikkia palveluja, mutta tarpeisiimme täydellinen.

  Hotel Kokkola 86 €
  Arvosteltu 24.7.2019
  Katso tiedot
   
  Hotel Kokkola

  Hotel Kokkola

  Rantakatu 14, Kokkola
    
   3,9/5
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Huoneet olivat tilavia ja toimivia, joissa aika kuitenkin näkyi, kuten muuallakin hotelissa.

   Finlandia Hotel Seurahuone
   Arvosteltu 21.2.2019
   Katso tiedot
    
   Finlandia Hotel Seurahuone

   Finlandia Hotel Seurahuone

   Torikatu 24, Kokkola
     
    3,1/5
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Ystävällinen palvelu. Alapesusuihkun letku ei ylettynyt WC pönttöön.

    Botnia Hotel & Restaurant
    Arvosteltu 16.8.2018
    Katso tiedot
     
    Botnia Hotel & Restaurant

    Botnia Hotel & Restaurant

    Kyrkvägen 8, Kruunupyy
      
     3,4/5
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     ph ja ir-sauna poreamme tila n.puolet huoneen koosta eli huone olisi saanut olla vähän suurempi ja ruokaa ei saanut eikä juomia klo 20.30 jälkeen jolloin saavuimme hotelille ja paikka oli mielummin motelli kuin hotelli muuten ok

     Hostel Racuna
     Hostel Racuna

     Hostel Racuna

     Koivuhaantie 1, Kokkola
       
      2.5 kautta 5.0 Tähteä

      Kokkolan Golf, Kaarlelan kirkko ja Luonnontieteellinen museo Kieppi sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hostellista. Halkokarin ranta sijaitsee 4,6 kilometrin päässä.

      Best Western Hotel Kokkola
      Best Western Hotel Kokkola

      Best Western Hotel Kokkola

      Rantakatu 14,, Kokkola, Central Ostrobothnia
        
       3.0 kautta 5.0 Tähteä

       Luonnontieteellinen museo Kieppi ja Kaarlelan kirkko 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Halkokarin ranta ja Kokkolan Golf ovat myös 5 kilometrin päässä. Kokkolan rautatieasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Wanha Kartano - Old Mansion
       Wanha Kartano - Old Mansion

       Wanha Kartano - Old Mansion

       5 Packhusgatan, Kokkola
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Luonnontieteellinen museo Kieppi ja Kaarlelan kirkko 2 kilometrin päässä tästä huvilasta. Halkokarin ranta ja Kokkolan Golf ovat myös 5 kilometrin päässä. Kokkolan rautatieasema sijaitsee 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        Original Sokos Hotel Kaarle
        Original Sokos Hotel Kaarle

        Original Sokos Hotel Kaarle

        KAUPPATORI,4, Kokkola, Central Ostrobothnia
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Luonnontieteellinen museo Kieppi ja Kaarlelan kirkko 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Halkokarin ranta ja Kokkolan Golf ovat myös 5 kilometrin päässä. Kokkolan rautatieasema sijaitsee 8 minuutin kävelymatkan päässä.

         Parhaat lentotarjoukset

         Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.