Keski-Jyllanti

Tanska
Ǻrhusin kaupungintalo featuring lähde, perintökohteet ja kukat
Keski-Jyllanissa on jokaiselle jotakin: eläintarhoja, erinomaisia ostospaikkoja ja retkiä koskemattomaan luontoon.

Loma Keski-Jyllannissa on matka Jyllannin ytimeen. Sinulla on mahdollisuus tutustua kuvauksellisiin kyliin ja kaupunkeihin sekä kilometrien pituudelta maaseudun kauniimpiin paikkoihin yhdellä ja samalla alueella.

Keski-Jyllantia täyttävät viehättävät kylät sekä muutama suurempi kaupunki, joilla on ollut tärkeä rooli Tanskan historiassa. Esimerkkinä voidaan pitää Viborgin katedraalia, jossa 1000-luvulta peräisin oleva krypta.. Älä unohda Tanskan vanhimman kauppakaupungin Ringkøbingin matalakattoisia taloja ja mukulakivikatuja.

Keski-Jyllannista löytyy myös suurempien kaupunkien tunnelmaa. Aarhusissa on tarjolla runsaasti viihdettä, nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja muutamia erinomaisia ravintoloita. Lapset rakastavat Tivoli Frihedeniä, jossa on huvipuistolaitteita ja muita aktiviteetteja kaikenikäisille. Alueelta löytyy myös maailmanluokan eläintarhoja ja -puistoja Ree Park – Ebeltoft Safari, joka on koti joillekin maailman villeimmistä ja eksoottisimmista eläimistä, sekä Skandinavisk Dyrepark, jossa voit ihailla uljaiden merikotkien liitoa aivan pääsi yläpuolella.

Vietä Keski-Jyllannin lomasi samoillen pitkin Hærvejeniä, joka on koko Jyllannin alueen läpi kulkeva ikivanha reitti. Silkeborgissa voit seilata yhdellä maailman vanhimmalla edelleen käytössä olevalla siipiratasalus Hjejlenillä aina Himmelbjergetin mäen juurelle, josta voit kiivetä mäen laelle ihailemaan fantastisia maisemia ympäröivälle alueelle. Jos olet livemusiikin ystävä, löydät Herningistä valtavan Jyske Bank BOXEN -stadionin, jossa ovat esiintyneet Coldplayn ja Adelen kaltaiset kansainväliset tähdet.

Keski-Jyllannin matkalla huomaat, että alueella ei ole puutetta vesiluonnosta. Täältä löytyy niin Tanskan pisin joki Gudenå, villi Pohjanmeren rannikkoalue sekä rauhallisempi Limvuono. Vesi täällä on niin puhdasta, että alueella elää runsaasti ostereita ja hummereita, joita pyydystetään muun muassa Struerin satamassa. Laajat nummialueet ovat täydellisiä pitkille ja rauhallisille kävelyretkille erilaisten värien ja tuoksujen keskellä.

Voit matkustaa Keski-Jyllantiin helposti junalla, bussilla tai autolla. Sinun tarvitsee vain päästä perille, jotta voit nauttia omin silmin tämän upean alueen kauneudesta.

Suositut kaupungit kohteessa Keski-Jyllanti

Aarhus johon kuuluu yökuvat, kaupunki ja ulkotaide
Aarhus
Museot, Elävä musiikki ja Teatterit
Viikinkien perustama ja nuoren väestön luovuuden voimasta ammentava Tanskan toiseksi suurin kaupunki Aarhus on täydellinen kohde lomalle, jolla voit tutustua Jyllannin rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Den Gamle By
  • Ǻrhusin kaupungintalo
  • Ǻrhusin katedraali
Skive joka esittää vanha arkkitehtuuri ja tori
Viborg
Järvet, Museot ja Luonnonpuistot
Esihistorialliset esineet, keskiaikaiset rauniot, viikinkien perintö ja luonnonpuistot tekevät Viborgista kiehtovan matkakohteen.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Viborgin katedraali
Horsens johon kuuluu tori sekä pieni ryhmä ihmisiä
Horsens
Historiallinen, Museot ja Luonnonpuistot
Matkusta Horsensiin nauttimaan kansainvälisten huippuartistien konserteista. Shoppaile kaupungissa tai purjehdi vuonolla.
Herning johon kuuluu rauhalliset maisemat ja talo
Herning
Museot, Elävä musiikki ja Taide
Herningissä voit uppoutua nykytaiteen ja kulttuurin maailmaan. Voit myös uida, purjehtia ja kalastaa Herningin tekojärvessä!
Randers joka esittää tori
Randers
Luonto, Kulttuuriaktiviteetit ja Joet
Randersin-matkalla pääset kohtaamaan eksoottisia eläimiä lähietäisyydeltä, ja voit käydä vaikkapa kalastamassa Gudenåjoessa tai tehdä purjehdusretken vuonoon. Randersissa voi toki myös käydä ostoksilla, vierailla kiehtovissa museoissa ja kuunnella rockin kuninkaan musiikkia.
Silkeborg
Silkeborg
Museot, Veneily ja Monumentit
Matka Silkeborgiin vie lukuisten järvien rannoille, ja suureen osaan alueesta voikin tutustua veden päällä.