COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Tanska
Matkaopas

Nyhavn featuring yökuvat, venesatama ja kaupunki

Trendikkäässä mutta perinteikkäässä Tanskassa muoti ja erinomaiset ravintolat yhdistyvät viikinkiperintöön ja Euroopan vanhimpaan kuningaskuntaan.

Satukirjailija Hans Christian Andersen oli kotoisin Tanskasta. Tanskassa vallitsee viikinkiperinnön, Euroopan vanhimman kuningaskunnan suurten linnojen ja synkkien metsien sekä mysteeristen saarten muodostaman kauniin maiseman aikaansaama tarunomainen tunnelma. Kun tähän lisätään vielä gourmet-ruokaan, innovatiiviseen muotoiluun ja luksusmuotiin liittyvä kansainvälinen moderni kulttuuri, tuloksena on nykyinen monipuolinen Tanska.

Tanskassa on kolme pääaluetta: Saksan naapurissa mantereella sijaitseva Jyllanti, keskellä sijaitseva Fynin saari ja itäinen Sjellanti, jossa sijaitsee myös Kööpenhamina.

Vietä Tanskan-matkalla muutama päivä Kööpenhaminassa nauttimassa huippuluokan ravintoloista ja muodista. Tee ostoksia Strøgetilla, joka on kaupungin tärkein kävelykatu ja luksusmuodin keskus. Varaa pöytä jostakin Kööpenhaminan monista erittäin arvostetuista ravintoloista. Kokeile esimerkiksi Nomaa, jota on usein kutsuttu maailman parhaimmaksi ravintolaksi.

Kööpenhamina on yhä vallassa olevien Tanskan kuninkaallisten koti. Kuningasperheen juuret ulottuvat 900-luvun viikinkikuninkaisiin asti, minkä vuoksi Tanskan kuningasperhettä pidetään Euroopan vanhimpana. Vieraile Tanskan-matkalla kuningaskunnan varhaisilta päiviltä peräisin olevissa monissa eri linnoissa ja palatseissa. Tanskan kuningatar viettää nykyisin talvet 1700-luvulla rakennetussa Amalienborgin linnassa, jonka valtavalla aukiolla voit seurata päivittäistä vahdinvaihtoa. Suuntaa seuraavaksi Pohjois-Sjellannissa sijaitsevaan kuningattaren kevät- ja syysresidenssiin Fredensborgin linnaan ja Kronborgin linnaan, jonka kasarmit toimivat Shakespearen Hamletin miljöönä.

Kiertele Sjellantia ja ihaile Tanskan upeaa luontoa. Vieraile Møns Klintin korkeilla liitukivikallioilla Sjellannin eteläpuolella sijaitsevalla saarella. Tutustu Tanskan-lomalla myös Jyllantiin, jonka rannat ja hiekkadyynit hallitsevat koko Pohjanmeren puolista länsirannikkoa. Søndervig on suosittu ranta, kun taas Vattimeri on laaja vuorovesialue, jolla asustaa miljoonia lintuja. Aja Tanskan pohjoisimpaan kohtaan Skagenille.

Lennä Kööpenhaminan kansainväliselle lentoasemalle. Tanskassa on helppo liikkua kattavan juna-, bussi- ja lauttaverkoston ansiosta. Kesällä voit nauttia rannoista ja talvella puolestaan lumipeittoisista kuninkaallisista linnoista.

Suositut kaupungit kohteessa Tanska

Kööpenhamina johon kuuluu lahti tai satama
Kööpenhamina
Pyöräily, Museo ja Teatteri
Matka Tanskan pääkaupunkiin Kööpenhaminaan on kuin astuisi satumaailmaan, sillä tämä vanha skandinaavinen kaupunki suorastaan huokuu vanhan maailman viehätysvoimaa.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Kööpenhaminan oopperatalo
  • Nyhavn
  • Amalienborgin linna
Aarhus johon kuuluu yökuvat, kaupunki ja ulkotaide
Aarhus
Museo, Elävää musiikkia ja Teatteri
Viikinkien perustama ja nuoren väestön luovuuden voimasta ammentava Tanskan toiseksi suurin kaupunki Aarhus on täydellinen kohde lomalle, jolla voit tutustua Jyllannin rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Ǻrhusin kaupungintalo
  • Ǻrhusin katedraali
  • Neitsyt Marian kirkko
Vejle johon kuuluu joki tai puro, auringonlasku ja silta
Vejle
Satama, Teatteri ja Kirkko
Kukkuloiden, tiheiden metsikköjen, koskemattomien tammimetsien ja vaikuttavien viikinkimonumenttien ansiosta Vejlen maisemat kuuluvat Tanskan jylhimpiin nähtävyyksiin.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Frederician ranta
Skive joka esittää vanha arkkitehtuuri ja tori
Viborg
Järvi, Museo ja Luonnonpuisto
Esihistorialliset esineet, keskiaikaiset rauniot, viikinkien perintö ja luonnonpuistot tekevät Viborgista kiehtovan matkakohteen.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Viborgin katedraali
Horsens johon kuuluu tori sekä pieni ryhmä ihmisiä
Horsens
Historiallinen, Museo ja Luonnonpuisto
Matkusta Horsensiin nauttimaan kansainvälisten huippuartistien konserteista. Shoppaile kaupungissa tai purjehdi vuonolla.
Svendborg
Svendborg
Saari, Retki ja Museo
Tee matka Ringkøbingiin, Pohjanmeren rannalla sijaitsevaan vinojen talojen, mukulakivikatujen ja historiallisten nähtävyyksien koristamaan satamakaupunkiin, joka on yksi Tanskan vanhimmista markkinapaikoista.

Tanska

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: