Odense matkavinkit

Matkaopas
Odense
Matkusta taianomaiseen Odenseen Hans Christian Andersenin kotiseudulle. Vietä kaupunkiloma upeassa ympäristössä huippumuseoiden keskellä.

Odense on satujen mestarin, kirjailija Hans Christian Andersenin, syntymäpaikka. Täällä näet, kuinka Tanskan historia avautuu silmiesi eteen, kun veneilet kaupungin halki kulkevalla leveällä joella. Keskustan erikoisliikkeissä ja tavarataloissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Shoppailun jälkeen voit pitää tauon ja vaikkapa tutkia ostoksiasi tarkemmin jossakin kaupungin lukuisista ravintoloista tai kahviloista.

Odense on Tanskan vanhimpia kaupunkeja, ja se on mainittu jo vuodelta998 peräisin olevissa asiakirjoissa. Kaupungin nimi on peräisin viikinkiajalta. Monet kaupungin museoista esittelevät Tanskan historiaa, ja niihin kannattaa tutustua, vaikka olisitkin vain viikonloppulomalla.

Jos historia kiinnostaa, älä unohda rauta-aikaista kylää, jossa näet, millaista ihmisten elämä oli 2000 vuotta sitten. Funenin kylä on ulkoilmamuseo, jossa esitellään näyttelijöiden avulla 1800-luvun tanskalaiskylien elämää. Jos olet matkalla lasten kanssa, he ihastuvat varmasti Odensen eläintarhaan, jossa he voivat nähdä, kuinka eläintenhoitajat kouluttavat eläimiä. Lapset pääsevät myös kuuntelemaan leijonien karjuntaa ja kokemaan trooppisen sateen.

Odense tarkoittaa samaa kuin Hans Christian Andersen. Lataa kartta ja tutustu jalkaisin Andersenin tarinoiden inspiroimiin veistoksiin. Tapaa vakaa tinasotamies Overgadessa ja tervehdi paimentyttöä ja nokikolaria Kongensgadessa. Hans Christian Andersenin museo lepää vanhassakaupungissa kirjailijan syntymäkodin vieressä. Siellä voit tutustua kirjailijan lapsuudenaikaiseen elämään. Sieltä pääset nopeasti Hans Christian Andersenin lapsuudenkotiin, jossa on näytteillä esineitä kirjailijan lapsuudesta.

Odense lepää Funenin saaren keskellä, ja sinne pääsee helposti moottoritietä pitkin. Kaupungin läpi kulkee myös rautatie, joten junallakin on helppo saapua paikan päälle tai tehdä retki muualle (esimerkiksi Svendborgin rataa pitkin). Jos saavut paikalle junalla, voit aloittaa vierailusi vaikkapa Jernbanemuseetista. Museo sijaitsee entisessä veturitallissa, ja siellä esitellään Tanskan rautateiden historiaa.

Odensessa sinua odottaa satujen maailma. Halusitpa sitten shoppailla sielusi kyllyydestä, tanssia aamuun asti tai uppoutua historiaan, tämä on juuri sopiva kohde.

CABINN Odense Hotel
CABINN Odense Hotel
2 out of 5
Ostre Stationsvej 7-9, Odense
Hinta on 93 € per yö ajalle 2. heinäk. viiva 3. heinäk.
93 €
per yö
2. heinäk.–3. heinäk.
Yövy tässä liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Odense. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja ympäri vuorokauden auki olevasta vastaanotosta. ...
8,2/10 Very Good! (1 001 arvostelua)
Good stay!
"Not bad at all! Location is almost perfect, just next to Old City. Only challenge could be finding the parking space nearby. Cabinn hotels are almost similar in every location, so it means that You know exactly what to expect for quite reasonable price I used them 3 times during this trip..."

Arvosteltu 29.10.2020

CABINN Odense Hotel
First Hotel Grand Odense
First Hotel Grand Odense
4 out of 5
Jernbanegade 18, Odense
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 144 € per yö ajalle 25. kesäk. viiva 26. kesäk.
144 €
per yö
25. kesäk.–26. kesäk.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Odense. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja huonepalvelusta. ...
8,4/10 Very Good! (1 001 arvostelua)
"Nice and cosy hotel. Old building with thin windows which can be annoying if room located nearer the restaurant street"

Arvosteltu 19.7.2022

First Hotel Grand Odense
Hotel Odeon
Hotel Odeon
4 out of 5
Odeons Kvarter 11, Odense, Syddanmark
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 174 € per yö ajalle 25. kesäk. viiva 26. kesäk.
174 €
per yö
25. kesäk.–26. kesäk.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Odense. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja huonepalvelusta. ...
9/10 Wonderful! (1 002 arvostelua)
Worth of money
"Really nice and quiet hotel middle of Odense. Good beds and clean rooms. Only coffee/tea supplys in a room are very modest."

Arvosteltu 1.12.2021

Hotel Odeon
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Kohteen Odense lähellä sijaitsevat kaupungit