Aika lähteä lomalle! Koe puistoistaan, vesipuistostaan ja taiteestaan tunnettu trooppinen Billund.

Keskellä Jyllantia sijaitseva Billund tunnetaan Lego-tehtaastaan ja Legoland-puistostaan. Billundin paikalliset käsityöläiset pitävät kuitenkin ylpeinä yllä perinteisiä käsityötaitojaan ja oluenvalmistustekniikoita ja osoittavat, että Billundissa on paljon muutakin kuin maailmankuuluja värikkäitä rakennuspalikoita.

Alkuperäinen Legon lelutehdas rakennettiin Billundiin 1930-luvulla, mutta tehdas paloi maan tasalle, kun Saksa valloitti Tanskan toisessa maailmansodassa. Onneksi tehdas rakennettiin pian uudelleen, ja nykyisin siellä valmistetaan suurin osa maailman legoista. Tehtaan vieressä sijaitsee Legoland-puisto, joka on Billundin matkan suurin nähtävyys. Hyppää vuoristorataan, vieraile uskomattomassa Tanskan kumpuilevia mäkiä ja historiallisia taloja jäljittelevässä minikaupungissa ja kävele merenelävien tunnelin läpi Lego Atlantiksessa. Billundin matkalla voit myös yöpyä Legolandin hotellissa.

Lisää viihdettä Billundin lomalle on tarjolla Lalandian vesipuistossa, jossa on pohjoismaalaisia mökkejä ja jossa voit kokeilla kaikkea lämmitetyistä vesiliukumäistä sisäkalliokiipeilyyn, hiihtämiseen, luisteluun ja jousiammuntaan. Vähemmän vauhdikkaista lajeista kiinnostuneet voivat perehtyä jalokivien kaivamisen ja karamellien valmistuksen hienouksiin.

Billundin olutpanimo Dansk Mjød tarjoaa 1700-luvun reseptin mukaan hunajasta valmistettua tanskalaista simaa, joka tunnetaan viikinkien verenä. Lisäksi olutpanimolla valmistetaan oluita, sinappia ja hilloa paikallisista marjoista. Perinteisiä tanskalaisia kutomis- ja värjäystekniikoita pidetään yllä Ølholmin talossa, josta löydät uskomattoman värisiä kudottuja silkkihuiveja. Lisää inspiroivaa taidetta on tarjolla Billundin veistospuistossa, jossa voit kuljeskella puistomaisemassa, jossa on pronssista, keramiikasta, graniitista, raudasta ja teräksestä valmistettuja perinteisiä ja moderneja veistoksia.

Sijaintinsa ansiosta Billund on täydellinen kohde tutustua moniin tämän Jyllannin alueen historiallisiin paikkoihin ja nähtävyyksiin. Vuokraa auto ja lähde päivämatkalle kauniisiin maisemiin. Alue on täynnä vanhoja kirkkoja, joista osa on peräisin 1300–1500-luvulta, sekä monia tämän alueen kulttuuria ja historiaa esitteleviä museoita. Tutustu viikinkien historiaan Jellingissä ja aja sen jälkeen läheiseen Vejleen, joka sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Billundista. Vejle on tunnettu ostosalueistaan ja korkealaatuisista ravintoloistaan, joissa voit maistella perinteisiä tanskalaisia kalaruokia.

Tunnettu seuraavista:

Luonnonpuisto, Virkistys ja Vesipuisto

Huippuhotellit kohteessa Billund

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Zleep Hotel Billund
Zleep Hotel Billund
3 out of 5
Passager Terminalen 4, Billund
101 € / yö
13. syysk.–14. syysk.
3.8/5Hyvä! (1,223 arvostelua)

Legoland® Billund Resort, Lalandian vesipuisto ja Lego House -teemapuisto sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. ...

3.8/5Hyvä! (1,223 arvostelua)

"Nice hotel within walking distance from the airport. A free shuttle bus every hour from morning to evening to Legoland and rest of Billund and back. Very convenient!"…"

Arvosteltu 1.8.2019

Zleep Hotel Billund
Kuva majoitusliikkeestä Hotel LEGOLAND, DENMARK
Hotel LEGOLAND, DENMARK
4 out of 5
Aastvej 10, Billund
168 € / yö
5. syysk.–6. syysk.
4.1/5Erittäin hyvä! (920 arvostelua)

Legoland® Billund Resort ja Lalandian vesipuisto ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. ...

4.1/5Erittäin hyvä! (920 arvostelua)

"Mahtava sijainti aivan legolandin vieressä! Vastaanotto henkilökunta aina avuliasta ja asiallista. Matkalaukun säilytys onnistui hyvin ennen ja jälkeen huoneen luovutuksen. Huoneen sijainti lähellä kids zonea aiheutti illalla hankaluuksia nukkumisen suhteen."…"

Arvosteltu 24.4.2019

Hotel LEGOLAND, DENMARK
Kuva majoitusliikkeestä Hotel Svanen, Billund
Hotel Svanen, Billund
4 out of 5
Nordmarksvej 8, Billund
108 € / yö
22. syysk.–23. syysk.
3.8/5Hyvä! (1,131 arvostelua)

Billundin veistospuisto, Lalandian vesipuisto ja Legoland® Billund Resort sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta ...

3.8/5Hyvä! (1,131 arvostelua)

"Hyvä sijainti. Kosteutta huoneessa. Hyvä aamiainen."…"

Arvosteltu 7.5.2019

Hotel Svanen, Billund

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Billund

Legoland® Billund Resort
Kuva majoitusliikkeestä Legoland® Billund Resort

Legoland® Billund Resort

Lapsilla ei ole ollut koskaan yhtä hauskaa! Kiidä pitkin vuoristorataa ja tutustu maapallon kulttuurien ja luonnon ihmeisiin maailman suosituimmista rakennuspalikoista luodun maailman keskellä.

Lalandian vesipuisto
Kuva majoitusliikkeestä Lalandian vesipuisto

Lalandian vesipuisto

Skandinavian suurin vesipuisto tarjoaa vesiliukumäkien ja aaltoaltaiden lisäksi luistelua, kiipeilyä, jousiammuntaa ja lomamökkejä, jotka soveltuvat täydellisesti viikonloppumatkalle.

Billundin veistospuisto
Kuva majoitusliikkeestä Billundin veistospuisto

Billundin veistospuisto

Seuraa Billundin veistospolkua, jonka varrella Lego-mies kohtaa todellisen maailman, varjot tanssivat kivikaaren alla ja pronssinen Pikku prinssi odottaa ikuisesti.