Tärkeää: Tässä kohteessa voi olla voimassa COVID-19-matkarajoituksia, kuten erityisiä rajoituksia majoitukselle. Tarkista ennen varaamista kaikki kansalliset ja paikalliset tiedotteet sekä terveysviranomaisten tätä kohdetta koskevat ohjeet.

BillundTanska

Billund tunnetaan parhaiten Legon kotipaikkana, mutta matkalla taiteelliseen Billundiin kannattaa myös vierailla safaripuistossa ja Skandinavian suurimmassa vesipuistossa ja maistaa viikinkien simaa.

Keskellä Jyllantia sijaitseva Billund tunnetaan Lego-tehtaastaan ja Legoland-puistostaan. Billundin paikalliset käsityöläiset pitävät kuitenkin ylpeinä yllä perinteisiä käsityötaitojaan ja oluenvalmistustekniikoita ja osoittavat, että Billundissa on paljon muutakin kuin maailmankuuluja värikkäitä rakennuspalikoita.

Alkuperäinen Legon lelutehdas rakennettiin Billundiin 1930-luvulla, mutta tehdas paloi maan tasalle, kun Saksa valloitti Tanskan toisessa maailmansodassa. Onneksi tehdas rakennettiin pian uudelleen, ja nykyisin siellä valmistetaan suurin osa maailman legoista. Tehtaan vieressä sijaitsee Legoland-puisto, joka on Billundin matkan suurin nähtävyys. Hyppää vuoristorataan, vieraile uskomattomassa Tanskan kumpuilevia mäkiä ja historiallisia taloja jäljittelevässä minikaupungissa ja kävele merenelävien tunnelin läpi Lego Atlantiksessa. Billundin matkalla voit myös yöpyä Legolandin hotellissa.

Lisää viihdettä Billundin lomalle on tarjolla Lalandian vesipuistossa, jossa on pohjoismaalaisia mökkejä ja jossa voit kokeilla kaikkea lämmitetyistä vesiliukumäistä sisäkalliokiipeilyyn, hiihtämiseen, luisteluun ja jousiammuntaan. Vähemmän vauhdikkaista lajeista kiinnostuneet voivat perehtyä jalokivien kaivamisen ja karamellien valmistuksen hienouksiin.

Billundin olutpanimo Dansk Mjød tarjoaa 1700-luvun reseptin mukaan hunajasta valmistettua tanskalaista simaa, joka tunnetaan viikinkien verenä. Lisäksi olutpanimolla valmistetaan oluita, sinappia ja hilloa paikallisista marjoista. Perinteisiä tanskalaisia kutomis- ja värjäystekniikoita pidetään yllä Ølholmin talossa, josta löydät uskomattoman värisiä kudottuja silkkihuiveja. Lisää inspiroivaa taidetta on tarjolla Billundin veistospuistossa, jossa voit kuljeskella puistomaisemassa, jossa on pronssista, keramiikasta, graniitista, raudasta ja teräksestä valmistettuja perinteisiä ja moderneja veistoksia.

Sijaintinsa ansiosta Billund on täydellinen kohde tutustua moniin tämän Jyllannin alueen historiallisiin paikkoihin ja nähtävyyksiin. Vuokraa auto ja lähde päivämatkalle kauniisiin maisemiin. Alue on täynnä vanhoja kirkkoja, joista osa on peräisin 1300–1500-luvulta, sekä monia tämän alueen kulttuuria ja historiaa esitteleviä museoita. Tutustu viikinkien historiaan Jellingissä ja aja sen jälkeen läheiseen Vejleen, joka sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Billundista. Vejle on tunnettu ostosalueistaan ja korkealaatuisista ravintoloistaan, joissa voit maistella perinteisiä tanskalaisia kalaruokia.

Huippuhotellit kohteessa Billund

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Svanen, Billund
Hotel Svanen, Billund
4 out of 5
Nordmarksvej 8, Billund
Hinta on 114 € per yö

Billundin veistospuisto, Lalandian vesipuisto ja Legoland® Billund Resort sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta ...

3.8/5Good! (1,211 arvostelua)

"Cozy hotel and excellent dinner"…"

Arvosteltu 20.2.2020

Hotel Svanen, Billund
Hotel LEGOLAND, DENMARK
Hotel LEGOLAND, DENMARK
4 out of 5
Aastvej 10, Billund
Hinta on 127 € per yö

Legoland® Billund Resort ja Lalandian vesipuisto ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. ...

4.1/5Very Good! (1,049 arvostelua)

"Enemmän kasvis tai kalaruokia. Terveellisempää ja monipuolisempaa ruokailuvaihtoehtoja!"…"

Arvosteltu 21.7.2019

Hotel LEGOLAND, DENMARK
Lalandia Resort Billund
Lalandia Resort Billund
4 out of 5
Ellehammers Alle 3, Billund
Hinta on 543 € per yö

Lalandian vesipuisto ja Legoland® Billund Resort ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää sijaitsevasta lomakeskuksesta. ...

4.5/5Wonderful! (613 arvostelua)

"Hieno paikka, hyvä varustetaso mökissä"…"

Arvosteltu 4.9.2019

Lalandia Resort Billund

Suositut vierailukohteet – Billund

Legoland® Billund Resort
Kuva majoitusliikkeestä Legoland® Billund Resort

Legoland® Billund Resort

4.5/5(15 arvostelua)

Lapsilla ei ole ollut koskaan yhtä hauskaa! Kiidä pitkin vuoristorataa ja tutustu maapallon kulttuurien ja luonnon ihmeisiin maailman suosituimmista rakennuspalikoista luodun maailman keskellä.

Lego House -teemapuisto
Kuva majoitusliikkeestä Lego House -teemapuisto

Lego House -teemapuisto

4.5/5(7 arvostelua)

Lego House -teemapuisto on yksi kohteen Billund tunnetuimmista nähtävyyksistä. Varaa hieman aikaa vieraillaksesi tämän perheystävällisyydestään tunnetun alueen vesipuistoissa.

Lalandian vesipuisto
Kuva majoitusliikkeestä Lalandian vesipuisto

Lalandian vesipuisto

4.5/5(10 arvostelua)

Skandinavian suurin vesipuisto tarjoaa vesiliukumäkien ja aaltoaltaiden lisäksi luistelua, kiipeilyä, jousiammuntaa ja lomamökkejä, jotka soveltuvat täydellisesti viikonloppumatkalle.

Arvostelut – Billund

4.3

Huippukohde

5 - Loistava
10
5 - Loistava 41.666666666666664%
4 - Hyvä
12
4 - Hyvä 50%
3 - OK
2
3 - OK 8.333333333333334%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

17. lokak. 2019

Billundissa oli todella paljon elämyksiä antavia koko perheen kohteita, jotka kiinnostivat tälläistä iäkkämpääkin pariskuntaa. Matkustimme sinne Legolandin takia, Laland käynti oli antoisa ja ilmainen, kun emme uineet.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

14. kesäk. 2019

Kävimme vain Legolandissa. Edellisestä käynnistä oli kulunut kolme vuosikymmentä. Silloin matkasimme tämänkertaisen matkaseuramme isän kanssa. Yhtä lumoava ja mieleenpainuva kokemus näytti olevan pojanpoikaan - 6 v - kuin isäänsä silloin v. 1989!

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

7. kesäk. 2019

Pieni mutta idyllinen

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

28. huhtik. 2019

Ihanan rauhallisen oloinen pieni kaupunki. Todella siisti ympäristö ja joka kaupassa henkilökunta iloista ja osasi palvella myös englanniksi.

Kohteen Billund lähellä sijaitsevat kaupungit

Vejle johon kuuluu joki tai puro, auringonlasku ja silta

Vejle