Pääosion alkuosa

Billund

Luonnonpuisto, Virkistys ja Vesipuisto

Billund tunnetaan parhaiten Legon kotipaikkana, mutta matkalla taiteelliseen Billundiin kannattaa myös vierailla safaripuistossa ja Skandinavian suurimmassa vesipuistossa ja maistaa viikinkien simaa.

Miten pääset kohteeseen Billund?

Keskellä Jyllantia sijaitseva Billund tunnetaan Lego-tehtaastaan ja Legoland-puistostaan. Billundin paikalliset käsityöläiset pitävät kuitenkin ylpeinä yllä perinteisiä käsityötaitojaan ja oluenvalmistustekniikoita ja osoittavat, että Billundissa on paljon muutakin kuin maailmankuuluja värikkäitä rakennuspalikoita.

Alkuperäinen Legon lelutehdas rakennettiin Billundiin 1930-luvulla, mutta tehdas paloi maan tasalle, kun Saksa valloitti Tanskan toisessa maailmansodassa. Onneksi tehdas rakennettiin pian uudelleen, ja nykyisin siellä valmistetaan suurin osa maailman legoista. Tehtaan vieressä sijaitsee Legoland-puisto, joka on Billundin matkan suurin nähtävyys. Hyppää vuoristorataan, vieraile uskomattomassa Tanskan kumpuilevia mäkiä ja historiallisia taloja jäljittelevässä minikaupungissa ja kävele merenelävien tunnelin läpi Lego Atlantiksessa. Billundin matkalla voit myös yöpyä Legolandin hotellissa.

Lisää viihdettä Billundin lomalle on tarjolla Lalandian vesipuistossa, jossa on pohjoismaalaisia mökkejä ja jossa voit kokeilla kaikkea lämmitetyistä vesiliukumäistä sisäkalliokiipeilyyn, hiihtämiseen, luisteluun ja jousiammuntaan. Vähemmän vauhdikkaista lajeista kiinnostuneet voivat perehtyä jalokivien kaivamisen ja karamellien valmistuksen hienouksiin.

Billundin olutpanimo Dansk Mjød tarjoaa 1700-luvun reseptin mukaan hunajasta valmistettua tanskalaista simaa, joka tunnetaan viikinkien verenä. Lisäksi olutpanimolla valmistetaan oluita, sinappia ja hilloa paikallisista marjoista. Perinteisiä tanskalaisia kutomis- ja värjäystekniikoita pidetään yllä Ølholmin talossa, josta löydät uskomattoman värisiä kudottuja silkkihuiveja. Lisää inspiroivaa taidetta on tarjolla Billundin veistospuistossa, jossa voit kuljeskella puistomaisemassa, jossa on pronssista, keramiikasta, graniitista, raudasta ja teräksestä valmistettuja perinteisiä ja moderneja veistoksia.

Sijaintinsa ansiosta Billund on täydellinen kohde tutustua moniin tämän Jyllannin alueen historiallisiin paikkoihin ja nähtävyyksiin. Vuokraa auto ja lähde päivämatkalle kauniisiin maisemiin. Alue on täynnä vanhoja kirkkoja, joista osa on peräisin 1300–1500-luvulta, sekä monia tämän alueen kulttuuria ja historiaa esitteleviä museoita. Tutustu viikinkien historiaan Jellingissä ja aja sen jälkeen läheiseen Vejleen, joka sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Billundista. Vejle on tunnettu ostosalueistaan ja korkealaatuisista ravintoloistaan, joissa voit maistella perinteisiä tanskalaisia kalaruokia.

Billund – aktiviteetit

Lapsilla ei ole ollut koskaan yhtä hauskaa! Kiidä pitkin vuoristorataa ja tutustu maapallon kulttuurien ja luonnon ihmeisiin maailman suosituimmista rakennuspalikoista luodun maailman keskellä.

Skandinavian suurin vesipuisto tarjoaa vesiliukumäkien ja aaltoaltaiden lisäksi luistelua, kiipeilyä, jousiammuntaa ja lomamökkejä, jotka soveltuvat täydellisesti viikonloppumatkalle.

Seuraa Billundin veistospolkua, jonka varrella Lego-mies kohtaa todellisen maailman, varjot tanssivat kivikaaren alla ja pronssinen Pikku prinssi odottaa ikuisesti.