Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

LKAB:n rautamalmikaivos

Sukella maan uumeniin tutustumaan tarkemmin teollisuudenalaan, joka on ollut Kiirunan kaupungin lippulaiva viimeisen vuosisadan ajan.

Osallistu maanalaiselle kierrokselle satojen metrien syvyydessä ja tutustu rautamalmiteollisuuteen LKAB:n kaivoksessa. Perehdy rautamalmikaivoksen historiaan ja sen korvaamattomaan osaan Kiirunan taloudessa. Kiertele kiehtovissa kaivostyöhön keskittyvissä näyttelyissä, joissa pääset näkemään esimerkiksi aitoja kaivostyökoneita.

LKAB:n rautamalmikaivos on rakennettu yhden maailman suurimman rautamalmiesiintymän päälle. Yli sata vuotta sitten perustettua LKAB:ta, eli Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolagia on yksin kiittäminen koko Kiirunan kaupungin olemassaolosta. Uskaltaudu 540 metrin syvyyteen maan alle tutustumaan alueeseen, josta kaivetaan lähes 20 miljoonaa tonnia rautamalmia vuosittain. Kiirunan kaivoksesta ja sen sisarkaivoksesta Malmbergetissä kaivetaan päivittäin niin paljon rautamalmia, että sillä rakentaisi useammankin pilvenpiirtäjän.

Pistä kaivostyöläisen takki, saappaat ja kypärä päähän ja suuntaa InfoMinen tunnelille, joka on tosin jo poistettu käytöstä. Kaivaminen tapahtuu nykyään paljon syvemmällä, noin 775–1045 metrin syvyydessä. Pääset näkemään kuinka rautamalmia murskataan pienempiin osiin ja kuljetetaan eteenpäin valtavaa liukuhihnaa pitkin. Rautamalmi kuljetetaan kaivoksesta junalla Narvikin ja Luleån satamiin. Kaivoksessa pääset tutustumaan vaikuttavaan teknologiaan, joka on mahdollistanut tämän prosessin.

Katsele tiedontäytteisiä diaesityksiä ja kiertele näyttelyissä, joissa pääset näkemään, kuinka kaivos on kehittynyt 100-vuotisen historiansa aikana. Kuuntele oppaiden kertouksia LKAB:sta ja yrityksen tärkeydestä Kiirunan yhteisölle. Tutustu kaupungin kaivoshistoriaan, mukaan lukien syihin, miksi koko kaupunki pitää siirtää kaivosten aiheuttaman montun vuoksi. Kierroksen jälkeen voit nauttia ilmaisesta kahvista ja kekseistä kaivoksen kahvilassa.

LKAB:n rautamalmikaivoksessa kannattaa vierailla kesä–elokuussa. Kierroksia järjestetään päivittäin ja ne kestävät noin 3 tuntia. Muista varata paikka kierrokselle etukäteen verkosta. Lippuja voi ostaa Kiirunan turistitoimistosta. Alle 6-vuotiaat lapset eivät saa osallistua kierrokselle turvallisuussysistä.

Tutustu Kiirunan teolliseen historiaan tässä kiehtovassa rautamalmikaivoksessa.


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 32 majoitusliikettä kohteen Kiirunan kaivos lähellä
Hotell Kebne 93 €
Hotell Kebne

Hotell Kebne

Konduktorsgatan 7, Kiiruna
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Kaupungintalo ja Kiirunan kirkko sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Luossabacken ja Kiirunan kaivos ovat myös 3 kilometrin päässä. Kirunan asema sijaitsee 21 minuutin kävelymatkan päässä.

  Scandic Ferrum 136 €
  Scandic Ferrum

  Scandic Ferrum

  Lars Janssonsgatan 15, Kiiruna
    
   3.5 kautta 5.0 Tähteä

   Kaupungintalo ja Kiirunan kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää hotellista. Luossabacken sijaitsee 1,6 kilometrin päässä. Kirunan asema sijaitsee 24 minuutin kävelymatkan päässä.

   Best Western Hotel Arctic Eden 90 €
   Best Western Hotel Arctic Eden

   Best Western Hotel Arctic Eden

   Foraregatan 18, Kiiruna, Norrbotten
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Kaupungintalo, Luossabacken ja Kiirunan kirkko sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Kiirunan kaivos sijaitsee 4 kilometrin päässä. Kirunan asema sijaitsee 19 minuutin kävelymatkan päässä.

    SPiS Hotell & Hostel 63 €
    SPiS Hotell & Hostel

    SPiS Hotell & Hostel

    Bergmästaregatan 7, Kiiruna
      
     2.5 kautta 5.0 Tähteä

     Kiirunan kirkko ja Kaupungintalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Luossabacken ja Kiirunan kaivos ovat myös 5 kilometrin päässä. Kirunan asema sijaitsee 30 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Bishops Arms Kiruna 111 €
     Hotel Bishops Arms Kiruna

     Hotel Bishops Arms Kiruna

     Foereningsgatan 6, Kiiruna
       
      3.0 kautta 5.0 Tähteä

      Kiirunan kirkko on 0,4 kilometrin ja Kiirunan kaivos on 3,9 kilometrin päässä tästä hotellista. Kirunan asema sijaitsee 27 minuutin kävelymatkan päässä.

      Nordic Borealis House
      Nordic Borealis House

      Nordic Borealis House

      Steinholtzgatan 8, Kiiruna, Norrbotten
        
       2.5 kautta 5.0 Tähteä

       Kaupungintalo ja Kiirunan kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Luossabacken sijaitsee 1,4 kilometrin päässä. Kirunan asema sijaitsee 22 minuutin kävelymatkan päässä.

       Camp Ripan 145 €
       Camp Ripan

       Camp Ripan

       Campingvägen 5, Kiiruna
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Kaupungintalo ja Kiirunan kirkko sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Luossabacken ja Kiirunan kaivos ovat myös 5 kilometrin päässä.

        Malmfältens Logi & Konferens 76 €
        Malmfältens Logi & Konferens

        Malmfältens Logi & Konferens

        Campingvägen 3, Kiiruna
          
         2.0 kautta 5.0 Tähteä

         Luossabacken, Kaupungintalo ja Kiirunan kirkko sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hostellista. Kiirunan kaivos sijaitsee 3,9 kilometrin päässä.