Kiiruna

Matkaopas
Abiskon kansallispuisto johon kuuluu koski
Varaa Kiirunan-matka ja laskettele revontulien loimutessa taivaalla tai patikoi keskiyön auringossa.

Kiiruna sijaitsee Ruotsin pohjoisimmalla alueella Lapin maakunnassa. Napapiirin pohjoispuolella aurinko ei nouse kaamosaikana ollenkaan, mutta keskikesällä aurinko ei puolestaan laske lainkaan.

Kauniin pohjoisen kaupungin nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Kiirunan kirkko, jonka julkisivu muistuttaa norjalaisia puukirkkoja ja muoto saamelaista kotaa. Vuosittain järjestettävillä Kiirunan talvimarkkinoilla myydään paikallisia käsitöitä, makeisia ja leipää. Saamelainen rieska eli gáhkku on hyvä tuliainen. Talvisin Kiirunassa tutkitaan ahkerasti avaruutta, ja talvi on myös paras vuodenaika nähdä kuuluisia taivaalla tanssivia revontulia. Esrangen avaruuskeskus on avoinna vierailijoille tiettyinä päivinä ja aikoina.

Kiirunassa ja sen ympäristössä on runsaasti luontokohteita. Vain tunnin ajomatkan päässä Kiirunasta on Abiskon kansallispuisto, jonka kauniita vuorimaisemia kannattaa käydä ihailemassa kaikkina vuodenaikoina. Kauniissa Sarekin kansallispuistossa voit patikoida Skandinavian vaikuttavilla tuntureilla. Sarekin kansallispuisto on osa Laponia-nimistä Unescon maailmanperintökohdetta ja myös saamelaisten poronhoitoaluetta. Muista olla häiritsemättä poroja tai niitä hoitavia saamelaisia.

Kiirunassa on yleensä lunta lokakuusta toukokuuhun, joten se on täydellinen matkakohde, jos pidät laskettelusta luonnonlumella. Alueella on hyvin hoidettuja rinteitä esimerkiksi Luossabackenissa ja erinomaisia off piste ‑maastoja esimerkiksi Norjan rajalla Riksgränsenissa. Murtomaahiihdon ystävät voivat hiihtää 27 kilometriä pitkän Låktan hiihtoreitin tai osan 400 kilometriä pitkästä Kungsledenin hiihtoreitistä.

Varaa siis Kiirunan-viikonloppumatka ja tutustu lumoavan Pohjois-Ruotsin nähtävyyksiin! Lento Tukholmasta Kiirunan lentoasemalle kestää noin 1,5 tuntia. Vuokraa lentoasemalta auto ja aja kaupungin kiertävää E10-moottoritietä pitkin. Kiirunaan on myös junayhteyksiä, ja voit liikkua kaupungissa ja sen ympäristössä paikallisbusseilla.

Oletko valmis nauttimaan upeasta ja halvasta Kiirunan-matkasta, joka on täynnä jännittäviä aktiviteetteja? Tutustu Pohjois-Ruotsin kauneimpaan alueeseen.

Best Western Hotel Arctic Eden
Best Western Hotel Arctic Eden
3.5 out of 5
Foraregatan 18, Kiruna, Norrbotten, 98139
Hinta on 114 € per yö ajalle 25. heinäk. viiva 26. heinäk.
Yövy tässä 3,5 tähden kylpylälomalle soveltuvassa hotellissa kohteessa Kiiruna. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä. ...
4,2/5 Very Good! (455 arvostelua)
Good place to rest
"First room we got was cold as a freezer, but the second one was fine. In the restaurant only pizza was served, but it was fine. Breakfast was good, except all warm dishes were only lukewarm at best at 8 am. There was ample parking and location was good as well."

Arvosteltu 28.11.2021

Best Western Hotel Arctic Eden
Scandic Kiruna
Scandic Kiruna
4 out of 5
Stadshustorget 11, Kiruna, Norrbotten, 981 38
Hinta on 127 € per yö ajalle 1. elok. viiva 2. elok.
Yövy tässä 4 tähden hotellissa kohteessa Kiiruna. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ravintolasta. Lähellä sijaitsee Kiirunan kirkko ...
4,4/5 Excellent! (24 arvostelua)
"Ikke mulighet til og åpne vinduer på hotellrommet. Ble veldig "tung" luft. Kjøleskapet er veldig lite, kun plass til små flaske og bokser. Ellers var oppholdet kjempebra, gode senger og god standard."

Arvosteltu 17.6.2022

Scandic Kiruna
Hotel Bishops Arms Kiruna
Hotel Bishops Arms Kiruna
3 out of 5
Foereningsgatan 6, Kiruna, 98131
Hinta on 142 € per yö ajalle 19. heinäk. viiva 20. heinäk.
Yövy tässä 3 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Kiiruna. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja paikan päällä ...
4,1/5 Very Good! (968 arvostelua)
"One night stop half way on our trip to Norway from Finland. Small town with not much to see. Room was small but fit its purpose."

Arvosteltu 12.7.2019

Hotel Bishops Arms Kiruna
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Aurora Camp
Aurora Camp
3 out of 5
Uddenvägen 11, Kiruna, 981 46
Yövy tässä 3 tähden mökissä kohteessa Kiiruna. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja aamiaisesta. Lähellä sijaitsee Kaupungintalo ja ...
4,1/5 Very Good! (25 arvostelua)
"Lage war toll, wie auch der Service Die Hütte war eher schmutzig, es fehlten wichtige Dinge wie Geschirrtücher oder ähnliches"

Arvosteltu 3.1.2022

Aurora Camp
RIBO Apartment Triangel
RIBO Apartment Triangel
2.5 out of 5
Triangelvägen 3B, Kiruna, Norrbotten, 98138
Yövy tässä liikematkustukseen soveltuvassa huoneistossa kohteessa Kiiruna. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, terassista ja puutarhasta. Lähellä sijaitsee Kiirunan ...
3,1/5 (20 arvostelua)
Bra val!
"Smidigt, billigt och trevligt boende nära Kiruna Centrum, rekommenderas!"

Arvosteltu 6.12.2021

RIBO Apartment Triangel
Arctic Island
Arctic Island
2 out of 5
Lehtisaari Laxforsen, Kiruna, 981 91
Yövy tässä mökissä kohteessa Kiiruna. Nauti ilmaisesta pysäköinnistä, saunasta ja lentokenttäkuljetuksista. Lähellä sijaitsee Luossabacken, joka on suosittu ...
4/5 Very Good! (2 arvostelua)
"Läget var toppen! Saknades en del utrustning i köket. Annars var vistelsen bra."

Arvosteltu 26.12.2019

Arctic Island
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Kiiruna

Kohteen Kiiruna lähellä sijaitsevat kaupungit