Korfun vanhakaupunki matkavinkit

Korfu
Aasialaisen taiteen museo joka esittää patsas tai veistos
Kiertele Korfun kaupungin historiallisessa keskustassa, ihastele vuosisatoja vanhoja maamerkkejä, osta paikallisia käsitöitä ja koe eloisa ilmapiiri.

Vanhakaupunki oli aikanaan Korfun keskusta, minkä huomaa siellä sijaitsevista kiireisistä aukioista, kauniista kartanoista, upeista palatseista ja mahtavista linnoituksista. Varaa aikaa eksyäksesi tämän hurmaavan kaupunginosan sokkeloihin, joista löytyy merkkejä niin englantilaisten, ranskalaisten, kreikkalaisten kuin italialaistenkin vaikutuksesta. Vuonna 2007 Korfun vanhakaupunki lisättiin Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon.

Vanhankaupungin sydämessä sijaitsee kaunis Spianadan aukio, joka muistuttaa puuriveineen ja nurmialueineen ranskalaistyylistä puutarhaa. Aukiolla järjestettiin krikettipelejä, kun kaupunki kuului Britannialle. Ihastele aukiota ympäröivää komeaa arkkitehtuuria, kuten Joonian akatemian rakennus ja koristeellinen viktoriaaninen musiikkilava. Suuntaa Pyhän Mikaelin ja pyhän Yrjön palatsille, jossa toimii nykyään aasialaisen taiteen museo.

Kulje Listonin kävelykadulla, joka jäljittelee Pariisin rue de Rivolia. Alun perin kävelykatu oli varattu vain aristokraateille, mutta nykyään se on koko vanhankaupungin kiireisin katu. Kävelykadun tyylikkäiden pylväskäytävien alta löydät kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja joka lähtöön. Ruoat ja juomat ovat täällä Korfun muihin alueisiin verrattuna huomattavasti kalliimmat, mutta ravintoloiden tunnelma ja niiden tarjoama mahdollisuus katsella ihmisiä ovat joka pennin väärti. Katsele kaulailevia pariskuntia, kameroidensa kanssa kulkevia turisteja ja sanomalehtiään selailevia vanhuksia.

Kiertele hurmaavissa kaupoissa ja putiikeissa, jotka sijaitsevat Listonilta haarautuvilla pikkukujilla. Ihastele kultaseppien ja koruliikkeiden ikkunoita ja tutustu käsin nyplättyä pitsiä ja paikallisia erikoisuuksia, kuten villihunajaa, myyvien kauppojen tarjontaan. Voit vaihtoehtoisesti piipahtaa myös 1500-lukulaisella Pyhän Spyridonin kirkolla. Katsele kirkon kattoa, joka esittää pyhän Spyridonin, Korfun suojelupyhimyksen, elämäntapahtumia.

Älä unohda käydä ihastelemassa Korfun lomallasi myös upeita venetsialaisia linnoituksia, jotka sijaitsevat molemmin puolin vanhaa kaupunkia. Käy katsomassa roomalaista temppeliä ja brittien rakentamaa kirkkoa, jotka sijaitsevat vanhalla linnoituksella. Kapua linnoituksen muureille katsomaan Korfun upeaa rantamaisemaa. Koe uuden linnoituksen labyrintinomaiset tunnelit ja portaikot. Vieraile myös Korfun suosituimmilla ruokamarkkinoilla, jotka pystytetään linnoituksen kuivuneeseen vallihautaan.

Vanhakaupunki sijaitsee Korfun kaupungin koillisnurkassa Joonianmeren rannalla. Vanhankaupungin kokee parhaimmillaan jalkaisin, sillä kaikki sen tärkeimmät kohteet sijaitsevat lähellä toisiaan.


Suositut vierailukohteet