Krakova

Matkaopas
Wawelin linna joka esittää kaupunki, linna ja vanha arkkitehtuuri
Puolan entinen pääkaupunki on kuuluisa upeasta arkkitehtuuristaan, jännittävistä nykytaiteen nähtävyyksistään ja kiehtovasta historiastaan, joka näkyy eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa linnoissa, raunioissa ja museoissa.

Puolan vanhimpiin kaupunkeihin kuuluva Krakova on kuuluisa myrskyisästä historiastaan. Sen vanhoissa linnoissa ja ylellisissä renessanssipalatseissa sijaitsevat museot ovat täynnä kuninkaallisia aarteita ja holokaustiin liittyviä muistoja. Krakova elää kuitenkin yhtä paljon nykyajassa kuin menneisyydessä, sillä kaupungissa on kukoistava nykytaiteen kenttä, viikonloppuisin järjestettäviä markkinoita ja eloisaa yöelämää.

Krakova on yli 750 vuotta vanha kaupunki, joka oli 500 vuotta Puolan pääkaupunki. Kuninkaalliset rakennuttivat yksi toisensa jälkeen linnoja ja katedraaleja ja loivat kaupunkiin kuninkaallisen tunnelman, joka on aistittavissa vielä tänäkin päivänä.

Krakovan-kaupunkilomalla on helppo liikkua luotettavan raitiovaunu- ja bussiverkoston ansiosta. Monet suurimmista nähtävyyksistä sijaitsevat kompaktissa ja kävelijäystävällisessä vanhassakaupungissa eli Stare Miastossa. Vieraile halvalla Krakovan-matkalla koristeellisessa Mariankirkossa, jossa on yksi Euroopan upeimmista alttaritauluista. Kävele entisten vanhankaupungin muurien paikalla sijaitsevassa Plantyn puistossa. Vanhankaupungin portti Barbikan on yksi puiston vaikuttavimmista nähtävyyksistä.

Wawelin linna kohoaa kaupungin yläpuolelle. Krakovaa hyökkääjiltä 1500-luvulta asti suojelleessa linnassa on nykyisin arvokkaita huoneita, ylellisten korujen näyttelyjä ja haarniskakokoelmia. Käy samalla retkellä myös valtavassa Wawelin katedraalissa ja lohikäärmeen luolassa eli kalkkikiviluolassa, jossa eli tarinan mukaan aikoinaan lohikäärme.

Krakovan historia liittyy tiiviisti yhteen kaupungin juutalaisen yhteisön kanssa. Perehdy tähän historiaan Krakovan-matkalla Oskar Schindlerin tehtaalla, joka nousi kuuluisuuteen Steven Spielbergin elokuvassa Schindlerin lista. Entisestä tehtaasta on tehty kattava museo, jossa on unohtumattomia näyttelyjä holokaustista. Käy Galician juutalaismuseossa, jossa kerrotaan valokuvien avulla, millaista on elää nykyisin juutalaisena Krakovassa.

Kesällä Krakovan puistot heräävät eloon ulkoilmakonserttien ja festivaalien yhteydessä. Nauti piknikistä Jordanin puistossa tai lähde risteilylle kaupungin halki virtaavalle Veikseljoelle. Talvella voit ihailla Krakovaa lumipeitteen alla ja nauttia sen luomasta romanttisesta tunnelmasta vanhassakaupungissa.

Discover neighborhoods in Krakova

Leonardo Boutique Hotel Krakow Old Town
Leonardo Boutique Hotel Krakow Old Town
3.5 out of 5
ul. Sw. Gertrudy 12, Krakow, 31-048
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 53 € per yö ajalle 21. elok. viiva 22. elok.
Yövy tässä 3,5 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Krakova. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja huonepalvelusta. Asiakkaamme ...
4,7/5 Exceptional! (997 arvostelua)
"Siisti hotelli hiljaisella alueella vanhan kaupungin ja linnoituksen välissä. Ratikkapysäkit suht lähellä. Ainut ärsyttävä asia oli että hotellilta ei päässyt ollenkaan länsisuuntaan koska edessä oli vanhan kaupungin muuri."

Arvosteltu 10.7.2022

Leonardo Boutique Hotel Krakow Old Town
Hampton by Hilton Krakow Airport
Hampton by Hilton Krakow Airport
3 out of 5
Kapitana M. Medweckiego str. 22, Balice, Krakow, Lesser Poland Voivodeship, 32-083
Hinta on 73 € per yö ajalle 16. elok. viiva 17. elok.
Yövy tässä 3 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Krakova. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisista lentokenttäkuljetuksista ja ympäri ...
4,8/5 Exceptional! (89 arvostelua)
"Lähellä lentokenttää josta myös junayhteys kaupungin keskustaan ja suolakaivokselle."

Arvosteltu 15.7.2022

Hampton by Hilton Krakow Airport
Hotel Polski Pod Białym Orłem
Hotel Polski Pod Białym Orłem
4 out of 5
ul. Pijarska 17, Krakow, Lesser Poland, 31-015
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 88 € per yö ajalle 21. elok. viiva 22. elok.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Krakova. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja huonepalvelusta. Asiakkaamme ...
4,7/5 Exceptional! (777 arvostelua)
"Sijainti oli loistava ,ikkunat vanhan kaupungin pääkävelykadulle.Kuitenkin todella hyvä äänieristys,ei kuulunut kadun äänet huoneisiin ollenkaan. Aamiainen tyydyttävä, valikoima ei kovin suuri ja esim.sämpylöitä sai pyytää kahtena aamuna.Hienot vanhaan tyyliin sisustetut huoneet.Henkilökunta ystävällistä ..."

Arvosteltu 30.7.2022

Hotel Polski Pod Białym Orłem
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Turnau City Aparthotel
Turnau City Aparthotel
3.5 out of 5
ul. Szlak 50/120, Krakow, Lesser Poland, 31-155
Hinta on 63 € per yö ajalle 21. elok. viiva 22. elok.
Yövy tässä 3,5 tähden liikematkustukseen soveltuvassa huoneistohotellissa kohteessa Krakova. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja huonepalvelusta. ...
4,2/5 Excellent! (266 arvostelua)
Hyvä majoitus hyvällä sijainnilla.
"Hyvä sijainti lähettä rautatie- ja linja-autoasemaa. Lentokenttäbussi 208 pysäyttää takennulsen eteen. Majoituspaikka on siis huoneistohotelli eli erillisiä sisäänkirjautumisia ei ollut. Toimistolta ilmoitettiin koodi, jolla sai avimet sisältävät lokeron auki. Lähtiessä avaimet sai jättää sisäpuolella ..."

Arvosteltu 14.7.2022

Turnau City Aparthotel
Venetian House Market Square Aparthotel
Venetian House Market Square Aparthotel
4 out of 5
Rynek Glowny 11, Krakow, Lesser Poland, 31-042
Hinta on 64 € per yö ajalle 16. elok. viiva 17. elok.
Yövy tässä 4 tähden huoneistossa kohteessa Krakova. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, lentokenttäkuljetuksista ja taulutelevisiosta. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan ...
4,6/5 Exceptional! (1 046 arvostelua)
Vuode ja keittiötarvikkeet
"Sänky oli harmillisen pehmeä, kuten myös tyynyt. Yhteinen peitto häiritsi myös unta. Astioita olisi saanut olla enemmän. Astianpesukonetta olisi pitänyt vajaana pyörittää."

Arvosteltu 17.6.2022

Venetian House Market Square Aparthotel
Aparthotel Stare Miasto
Aparthotel Stare Miasto
4 out of 5
Ul. Golebia 2, Krakow, Lesser Poland, 31-007
Hinta on 86 € per yö ajalle 31. elok. viiva 1. syysk.
Yövy tässä 4 tähden boutique-tyylisessä huoneistohotellissa kohteessa Krakova. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja paikan päällä olevasta pysäköinnistä. ...
4,5/5 Wonderful! (981 arvostelua)
Ihan hyvä
"Hotelli hyvällä sijainnilla ja edullinen. Hotellissa vähän ihmeellinen haju, kivilattia huoneessa kylmä joten paljain varpain vähän inhottava liikkua. Suurin miinus äänieristyksestä, käytävästä ja kadulta kaikki puhe,auton ohi ajo yms. kuuluu sisälle. Mukava henkilökunta!"

Arvosteltu 22.5.2022

Aparthotel Stare Miasto
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet

Kohteen Krakova lähellä sijaitsevat kaupungit