Krakova

Matkaopas
Wawelin linna joka esittää kaupunki, linna ja vanha arkkitehtuuri

Puolan entinen pääkaupunki on kuuluisa upeasta arkkitehtuuristaan, jännittävistä nykytaiteen nähtävyyksistään ja kiehtovasta historiastaan, joka näkyy eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa linnoissa, raunioissa ja museoissa.

Puolan vanhimpiin kaupunkeihin kuuluva Krakova on kuuluisa myrskyisästä historiastaan. Sen vanhoissa linnoissa ja ylellisissä renessanssipalatseissa sijaitsevat museot ovat täynnä kuninkaallisia aarteita ja holokaustiin liittyviä muistoja. Krakova elää kuitenkin yhtä paljon nykyajassa kuin menneisyydessä, sillä kaupungissa on kukoistava nykytaiteen kenttä, viikonloppuisin järjestettäviä markkinoita ja eloisaa yöelämää.

Krakova on yli 750 vuotta vanha kaupunki, joka oli 500 vuotta Puolan pääkaupunki. Kuninkaalliset rakennuttivat yksi toisensa jälkeen linnoja ja katedraaleja ja loivat kaupunkiin kuninkaallisen tunnelman, joka on aistittavissa vielä tänäkin päivänä.

Krakovan-kaupunkilomalla on helppo liikkua luotettavan raitiovaunu- ja bussiverkoston ansiosta. Monet suurimmista nähtävyyksistä sijaitsevat kompaktissa ja kävelijäystävällisessä vanhassakaupungissa eli Stare Miastossa. Vieraile halvalla Krakovan-matkalla koristeellisessa Mariankirkossa, jossa on yksi Euroopan upeimmista alttaritauluista. Kävele entisten vanhankaupungin muurien paikalla sijaitsevassa Plantyn puistossa. Vanhankaupungin portti Barbikan on yksi puiston vaikuttavimmista nähtävyyksistä.

Wawelin linna kohoaa kaupungin yläpuolelle. Krakovaa hyökkääjiltä 1500-luvulta asti suojelleessa linnassa on nykyisin arvokkaita huoneita, ylellisten korujen näyttelyjä ja haarniskakokoelmia. Käy samalla retkellä myös valtavassa Wawelin katedraalissa ja lohikäärmeen luolassa eli kalkkikiviluolassa, jossa eli tarinan mukaan aikoinaan lohikäärme.

Krakovan historia liittyy tiiviisti yhteen kaupungin juutalaisen yhteisön kanssa. Perehdy tähän historiaan Krakovan-matkalla Oskar Schindlerin tehtaalla, joka nousi kuuluisuuteen Steven Spielbergin elokuvassa Schindlerin lista. Entisestä tehtaasta on tehty kattava museo, jossa on unohtumattomia näyttelyjä holokaustista. Käy Galician juutalaismuseossa, jossa kerrotaan valokuvien avulla, millaista on elää nykyisin juutalaisena Krakovassa.

Kesällä Krakovan puistot heräävät eloon ulkoilmakonserttien ja festivaalien yhteydessä. Nauti piknikistä Jordanin puistossa tai lähde risteilylle kaupungin halki virtaavalle Veikseljoelle. Talvella voit ihailla Krakovaa lumipeitteen alla ja nauttia sen luomasta romanttisesta tunnelmasta vanhassakaupungissa.

Discover neighborhoods in Krakova

Amber Design Residence
Amber Design Residence
4 out of 5
ul. Sw. Marka 35, Krakova
Hinta on 48 € per yö ajalle 7. marrask. viiva 7. marrask.
Plantyn puisto, Krakovan muuri ja St. Mary's Basilica (kirkko) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Sukiennice (renessanssin ajan kauppahalli) ...
4.8/5 Exceptional! (375 arvostelua)
"Hotelli oli siisti, henkilökunta ystävällistä ja sijaitsi erittäin hyvällä paikalla. Aamupala oli toisessa rakennuksessa, mutta kuitenkin niin lähellä että toimi hyvin. Jokaisena aamuna ei ollut katettu buffet-aamiaista, mutta niinä aamuina sai valita listalta muutamista vaihtoehdoista aamiaisen, ..."

Arvosteltu 4.3.2020

Amber Design Residence
Metropolitan Boutique Hotel
Metropolitan Boutique Hotel
4 out of 5
ul. Berka Joselewicza 19, Krakova, Lesser Poland
Hinta on 69 € per yö ajalle 2. marrask. viiva 2. marrask.
Vanha synagoga ja Galician juutalaismuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Rynek Glowny (päätori) ja Wawelin linna ...
4.8/5 Exceptional! (978 arvostelua)
Hotel worth recommendation
"The hotel is conveniently located and well maintained, making it well worth the visit. The restaurant serves excellent food, we ate there twice. Unfortunately the latter time the staff forgot us a little, so we weren´t offered any dessert and we had to wait to the check for too long. There were trainees ..."

Arvosteltu 28.2.2020

Metropolitan Boutique Hotel
Betmanowska Main Square Residence Adults Only
Betmanowska Main Square Residence Adults Only
4 out of 5
Ul. Rynek Glowny 44, Krakova
Hinta on 80 € per yö ajalle 3. marrask. viiva 3. marrask.
Kuninkaan reitti (Droga Królewska), Meripihkamuseo ja St. Mary's Basilica (kirkko) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Menetettyjen sielujen ...
4.8/5 Exceptional! (975 arvostelua)
Positiivinen kokemus
"Mukava, tyylikäs ja hiljainen hotelli parhaalla paikalla Krakovaa."

Arvosteltu 10.3.2020

Betmanowska Main Square Residence Adults Only
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Antique Apartments - Plac Szczepanski
Antique Apartments - Plac Szczepanski
3 out of 5
pl.Szczepanski 2/9, Krakova, Lesser Poland
Hinta on 47 € per yö ajalle 8. marrask. viiva 8. marrask.
Wyspianski-museo, Plantyn puisto ja Plac Szczepański sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä huoneistohotellista. ...
4.3/5 Excellent! (833 arvostelua)
"Tilava huoneisto, jossa mukavat ja siistit huoneet. Poreallas luksusta. Sijainti oli loistava keskellä Vanhaa kaupunkia. Wi-Fi ei toiminut kunnolla, yhteys katkesi vähän väliä."

Arvosteltu 17.10.2019

Antique Apartments - Plac Szczepanski
Venetian House Market Square Aparthotel
Venetian House Market Square Aparthotel
4 out of 5
Rynek Glowny 11, Krakova, Lesser Poland
Hinta on 51 € per yö ajalle 1. marrask. viiva 1. marrask.
Kuninkaan reitti (Droga Królewska), Pyhän Adalbertin kirkko ja Adam Mickiewiczin muistomerkki sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. ...
4.6/5 Exceptional! (985 arvostelua)
"Erinomainen sijainti. Ei katumelua sisäpihan puoleisessa huoneessa. Yöllä kuuluu mahdollisesti jäähdytyslaitteiston kompressorin ääni ainakin neloskerroksessa."

Arvosteltu 12.7.2019

Venetian House Market Square Aparthotel
Aparthotel Stare Miasto
Aparthotel Stare Miasto
4 out of 5
Ul. Golebia 2, Krakova, Lesser Poland
Kuninkaan reitti (Droga Królewska), Paavin ikkuna ja Kansainvälinen kulttuurikeskus sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä boutique-tyylinen huoneistohotellista. ...
4.5/5 Wonderful! (944 arvostelua)
Plussia ja miinuksia
"Muista ottaa isompi huone... oma keittonurkkaus hyvä. Aamupala vain kohtuullinen, mutta sijainti loistava - voi käydä muualla syömässä."

Arvosteltu 27.7.2020

Aparthotel Stare Miasto
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Krakova

Kohteen Krakova lähellä sijaitsevat kaupungit