Manitoba

Kanada
Manitoba joka esittää moottorikelkkailu ja lunta
Tässä villistä luonnostaan tunnetussa provinssissa sijaitsee yksi Kanadan suurimmista, kaupungeista, yksi maan suurimmista järvistä ja yksi parhaista yhteyksistä tundralle.

Manitoban jylhä osavaltio tasankoineen, järvineen ja pohjoisen tundrineen ulottuu Yhdysvaltojen Pohjois-Dakotan osavaltion pohjoisrajalta Hudsoninlahden rannikolle. Provinssin eteläiset tasangot ovat maanviljelyaluetta. Pohjoisille alueille ominaisia ovat kansallispuistot, luonnonsuojelualueet ja vanhat rajaseutukaupungit. Sisällytä Manitoban-lomaasi käynti myös Churchillin kaupungissa pohjoisessa ja koe kaupungin arktinen tunnelma.

Red- ja Assiniboinejokien yhtymäkohdassa sijaitsee Manitoban pääkaupunki Winnipeg, jonka historia on pitkä. Ennen kuin siitä tuli kaupunki, se oli useiden vuosisatojen ajan alkuperäiskansojen tärkeä kauppapaikka. Joen rannalla paikassa, jossa kauppatavaroita vaihdettiin satojen vuosien ajan, sijaitsee puisto-, tori- ja museokompleksi The Forks. Winnipegissä sijaitsee myös kaupungin taloudelle merkittävä Royal Canadian Mint eli Kanadan rahapaja, jossa valmistetaan vuosittain miljardi Kanadan kolikkoa.

Retken Manitoban pohjoisosiin voit tehdä lentämällä Churchilliin. Tämä Hudsoninlahden rannalla sijaitseva satamakaupunki on portti Kanadan arktiselle vyöhykkeelle. Kesäkuusta elokuuhun voit nähdä tuhansia maitovalaita, jotka vaeltavat lahdelta kohti Churchilljokea. Voit lähteä valaidenkatseluretkelle, vuokrata kajakin tai snorklata lahden viileässä vedessä. Lokakuussa ja marraskuussa voit lähteä katsomaan jääkarhuja tundralle bussilla, helikopterilla tai koiravaljakolla. Churchill Northern Studies Centre -tutkimuslaitoksen lämpimissä havainnointitiloissa voit katsella revontulia, jotka näkyvät Churchillissä yli 300 yönä vuodessa.

Aja autolla Manitoban keskiosan järvialueen halki. Alueella on useita islantilais- ja ukrainalaissiirtolaisten perustamia pikkukaupunkeja, kuten Gimli Winnipegjärven etelärannalla. Erikoisen luonnonihmeen voit nähdä Narcissen kylässä. Syyskuisin alueella parveilee maailman suurin sukkanauhakäärmepopulaatio ennen siirtymistään talvipesiin. Huhti- ja toukokuussa kymmenet tuhannet punakylkiset käärmeet ilmestyvät maan pinnalle aloittaakseen pariutumisrituaalinsa ja hajaantuvat sitten kesäksi alueen maastoon.

Voit lentää Winnipegiin useimmista Kanadan ja Yhdysvaltojen suurista kaupungeista. Paras tapa tutustua provinssin laajaan villiin luontoon on vuokrata auto.

Suositut kaupungit kohteessa Manitoba

Winnipeg johon kuuluu moderni arkkitehtuuri, silta ja joki tai puro
Winnipeg
Ruokailu, Shoppailu ja Urheilu
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Winnipeg ja koe sen museot, arkkitehtuuriset kohteet, ruokakulttuuri sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Canadian Museum for Human Rights
Brandon
Brandon
Yliopistot, Teatterit ja Jääkiekko
Ota suunnaksesi Brandon ja koe sen teatterit, elävää musiikkia soittavat paikat sekä arkkitehtuuriset kohteet.
Churchill
Churchill
Kierrokset, Kelkkailu ja Metsästys
Ota suunnaksesi pulkkailumahdollisuuksistaan, jokirannastaan ja villieläimistään tunnettu Churchill.
Headingley
Headingley
Ystävälliset ihmiset, Jääkiekko ja Joet
Ota suunnaksesi jääkiekko-otteluistaan, jokirannastaan ja museoistaan tunnettu Headingley.
Hecla Island
Hecla Island
Järvet, Saaret ja Merenherkut
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi viehättävä Hecla Island ja koe sen järvimaisemat, golfmahdollisuudet, vaellusmahdollisuudet sekä monet muut nähtävyydet!
Steinbach
Steinbach
Ruokailu, Syrjäinen ja Golf
Ota suunnaksi viehättävä Steinbach ja koe sen golfmahdollisuudet, kulttuuri sekä ruokakulttuuri.