Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Marienplatz

Kaupungin keskustassa sijaitseva Marienplatz on hyvä tukikohta nähtävyyksiin tutustumiselle, ohi kulkevien ihmisten katselemiselle tai Münchenin kuuluisan tornikellopelin ihailemiselle.

Münchenin keskipisteenä pidetty Marienplatz on vilkas aukio, joka on täynnä jalankulkijoita, katutaiteilijoita ja turistiryhmiä. Aukiolla järjestetään usein myös rauhanomaisia mielenosoituksia sekä riehakkaita juhlia paikallisten jalkapallojoukkueiden voittojen kunniaksi.

Marienplatz on saanut nimensä keskelle aukiota vuonna 1638 Pyhän Marian kunniaksi pystytetystä Mariensäulesta eli Marian pylväästä. Aukio toimi markkinapaikkana ennen kuin Viktualienmarktin markkinat siirrettiin suuremmalle paikalle vuonna 1807.

Joulukuussa markkinat palaavat Marienplatzille. Silloin voit siemailla glögiä ja nauttia aukion yllä leijuvasta paahdettujen kastanjoiden ja sokeroitujen manteleiden tuoksusta. Kojuissa myydään käsintehtyjä Kristuksen syntymää esittäviä puisia hahmoja ja lasisia joulukoristeita kotiinviemisiksi. Joulumarkkinat ovat peräisin jopa 1300-luvulta.

Marienplatzilta käsin voit ihailla myös Neues Rathausia eli uutta kaupungintaloa. Vuosina 1867–1909 rakennetun kaupunginvaltuuston upea julkisivu on koristeltu uusgoottilaiseen tyyliin.

Münchenin kuuluisa tornikellopeli Glockenspiel rakennettiin osaksi uutta kaupungintaloa vuonna 1908. Istuskele Marienplatzilla tai kahvilan terassilla ja ihaile mekaanisia tanssijoita, jotka esiintyvät joka päivä klo 11 ja 12 sekä kesäkuukausina klo 17. Glockenspielin 32 kuparihahmoa esittävät Münchenin pitkän ja vaiheikkaan historian eri vaiheita ja tapahtumia. Hahmojen tanssiessa 43 kelloa soivat kovaa aukion yllä.

Marienplatzilla on U-Bahn-asema, ja aukio sijaitsee helpon kävelymatkan päässä kaupungin muista kohteista. Aukiota käytetään usein tapaamispaikkana.


Alueen Marienplatz opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 679 majoitusliikettä kohteen Marienplatz lähellä
Hotel MIO by AMANO 65 €
Hotel MIO by AMANO

Hotel MIO by AMANO

Sendlinger Strasse 46, München
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Asamkirche ja Sendlinger Tor sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Uusi kaupungintalo - Kellopeli ja Marienplatz ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sendlinger Torin U-Bahn-asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Karlsplatzin (Stachus) juna-asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Eden Hotel Wolff 123 €
  Eden Hotel Wolff

  Eden Hotel Wolff

  Arnulfstr. 4, München, BY
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Frauenkirche, Marienplatzin kaupungintalo ja Alte Pinakothek sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Neue Pinakothek -taidemuseo ja Residenzin palatsi ovat myös 2 kilometrin päässä. Hauptbahnhofin U-Bahn-asema ja Münchenin keskusrautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Platzl Hotel 166 €
   Platzl Hotel

   Platzl Hotel

   Sparkassenstraße 10, München, BY
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Hofbräuhausin olutsali, Münchenin kansallisteatteri ja Cuvilliés-teatteri sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Spielzeugmuseum (museo) ja Baijerin ooppera ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Marienplatzin asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Odeonsplatzin U-Bahn-asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    NH Collection München Bavaria 127 €
    NH Collection München Bavaria

    NH Collection München Bavaria

    Arnulfstrasse 2, München, BY
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Karlsplatz - Stachus (aukio) ja Königsplatz sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Frauenkirche ja Münchenin tekninen yliopisto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Hauptbahnhofin U-Bahn-asema ja Münchenin keskusrautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Le Méridien München 167 €
     Le Méridien München

     Le Méridien München

     Bayerstr. 41, München, BY
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Saksalainen teatteri ja Karlsplatz - Stachus (aukio) ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä ostosalueella sijaitsevasta hotellista. Theresienwiese ja Königsplatz ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Hauptbahnhofin U-Bahn-asema ja Münchenin keskusrautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Torbräu 212 €
      Hotel Torbräu

      Hotel Torbräu

      Tal 41, München, BY
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Isar Tor, Hofbräuhausin olutsali ja Viktualienmarkt sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Uusi kaupungintalo - Kellopeli ja Marienplatz ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Isartorin metroasema ja Marienplatzin asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Sofitel Munich Bayerpost 216 €
       Sofitel Munich Bayerpost

       Sofitel Munich Bayerpost

       Bayerstrasse 12, München, BY
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Marienplatz, Pinakothek der Moderne -taidemuseo ja Residenzin palatsi sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Hofbräuhausin olutsali ja Deutsches Museum ovat myös 3 kilometrin päässä. Hauptbahnhofin U-Bahn-asema ja Münchenin keskusrautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Bayerischer Hof 285 €
        Hotel Bayerischer Hof

        Hotel Bayerischer Hof

        Promenadeplatz 2-6, München, BY
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Frauenkirche, Uusi kaupungintalo - Kellopeli ja Marienplatz sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Hofbräuhausin olutsali ja Residenzin palatsi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Lenbachplatzin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Odeonsplatzin U-Bahn-asema 6 minuutin kävelymatkan päässä.