Massa-Carraran maakunnassa Ligurian ja Emilia Romagnan rajalla sijaitsevan alueen pitkä rannikko on täynnä hotelleja ja moderneja, hyvin varustettuja kylpylöitä. Apuanen Alppien juurella sijaitseva Marina di Massa on myös täydellinen paikka luonnosta ja retkeilystä pitäville, sillä voit majoittua viihtyisissä lomahotelleissa sekä kesällä että talvella. Näissä vuorissa on myös upeita valkoisia marmoriluolia.
Aloita kaupunkilomasi Marina di Massassa käymällä kaupungin historiallisessa keskustassa, johon kuuluu keskiaikainen kortteli kapeine kujineen. Malaspina rakennutti alueen 1500-luvulla. Päänähtävyyksiin lukeutuvat katedraali ja herttuan palatsi sekä aristokraattiset huvilat, kuten Villa Corsi, Villa Doria ja Villa Franca. Fasismin aikakaudella Marina di Massassa järjestettiin lomaleirejä raskaan teollisuuden työläisten lapsille. Tuona aikakautena rakennetuista rakennuksista tärkein on entinen Balillan torni, jonka Fiat rakennutti 1930-luvun alussa. Tämä valtava rakennus on edelleen pystyssä rannalla.
Malaspinan linna on sotilaallinen linnake, joka tarjoaa näköalan Massan kaupunkiin ja sen alla levittäytyville tasangoille. Keskiajalta peräisin oleva rakennus sai nykyisen, palatsin ja linnan väliltä olevan muotonsa renessanssin aikakaudella. Sen vaikuttavia linnoituksia muutettiin yhä uudelleen vuosisatojen aikana kehittyvien tykistöjen tulivoiman torjumiseksi. Linna koostuu kolmesta erillisestä osasta: näyttävästä muurista, jossa on vallituksia, kulkuteitä ja paikat tykistölle, sekä asuintiloista ja tornista.
Matkalla Marina di Massassa kannattaa käydä myös lähellä olevassa WWF:n opetuspuistossa, joka keskittyy alueen eläinlajeihin, sekä Carraran kaupungissa. Carrarassa voit lähteä mielenkiintoiselle kierrokselle Marmorimuseoon sekä alueen taidetyöpajoihin.
Lomapaketit Marina di Massaan tarjoavat myös Massan keittiön ruokaerikoisuuksia. Niihin lukeutuvat taglierini pavuilla, lihatordelli (eräänlainen ravioli) ja lasagne intordellate. Yksi erinomainen tuote on lardo di Colonnata (eräänlainen laardi), jota kypsytetään lähes kuusi kuukautta Carraran marmorialtaissa suuren maustemäärän kera.