Montana

Yhdysvallat
Montana johon kuuluu maisemat, lunta ja vuoret
Montanan avarissa maisemissa voi harrastaa ympäri vuoden ulkoilua, kuten koskenlaskua keväällä, telttailua kesällä, vaeltamista syksyllä ja laskettelua talvella.

Montana on yksi Yhdysvaltojen suurimmista mutta harvimmin asutuista osavaltioista. Montanan-matkalla voitkin nauttia tilantunnusta ja avarista maisemista jännittävien seikkailujen tai rauhallisen luonnossa ulkoilun lomassa.

Lähellä Kanadan rajaa sijaitsevassa Glacier National Parkissa on 1191kilometriä vaelluspolkuja. Autoile 80 kilometriä pitkällä Going-to-the-Sun Roadilla ja nauti kansallispuiston parhaimpiin kuuluvista maisemista. Bongaa lumivuohia ja paksusarvilampaita Logan Passin lähistöllä. Jackson Glacier Overlookilla voit katsella alhaalla hitaasti liikkuvaa sulavaa jäämassaa. Tarkista verkkosivustolta tiedot kausiluonteisesti suljettavista teistä ja puistonvartijoiden järjestämien aktiviteettien aikataulut.

Yhdysvaltojen parhaimpiin kuuluvat laskettelumahdollisuudet löytyvät Montanan puuterilumisilta rinteiltä. Big Sky ja Whitefish Mountain tarjoavat mahdollisuuden nauttia kattavista lomakeskuksen palveluista, kuten hienoista ravintoloista, shoppailusta ja kylpylöistä. Perheet voivat lasketella edullisesti Teton Passilla tai Great Dividella.

Melko lähellä laskettelurinteitä ja jäätikkömaisemia voit nauttia myös Bozemanin kuumista lähteistä ja Yellowstone National Parkin pohjoisosista. Rentoudu luonnollisissa kuumissa lähteissä ja ihaile maan alta purkautuvia geysireitä. Yellowstone National Parkissa on yli 10000hydrotermistä kohdetta ja 300 geysiriä, joista monet sijaitsevat Old Faithfulin ympärillä Wyomingin eteläpuolella.

Montanan-viikonloppumatkalla voit patikoida rauhallisissa ja upeissa maisemissa ja bongata villieläimiä. Käy lähellä Prayta sijaitsevassa Gallatin National Forestissa, jossa voit bongata harmaakarhuja, susia ja valkopäämerikotkia. Ihaile kevään villikukkia ja syksyn väriloistoa lumihuippuisten vuorten koristamissa maisemissa.

Historianystävien kohokohtiin kuuluu Little Bighorn Battlefield Monument lähellä Billingsiä, jossa kenraali George Armstrong Custer kävi viimeisen taistelunsa, jonka hän hävisi elämäntapaansa puolustaneille lakota- ja cheyennesotureille.

Montanan cowboyperinteet tarjoavat nähtävää myös matkailijoille. Voit käydä halvalla Montanan-matkalla matkailumaatilalla ja kokeilla ratsastamista ja karjan paimentamista ja katsella rodeota. Monissa lomakeskuksissa on tarjolla myös perhokalastusopetusta, koskenlaskua ja vaellusretkiä.

Nauti Missoulan ulkoilma-aktiviteeteista, museoista, taidegallerioista ja käsin veistetystä Missoulan karusellista. Vuosittain järjestettävällä olutfestivaalilla voit maistella Montanan pienpanimo-oluita, joiden nimet ovat yhtä erikoisia kuin oluiden makukin: Moose Drool (hirven kuola) ja Trout Slayer (taimenen teurastaja).

Suositut kaupungit kohteessa Montana

Missoula johon kuuluu hallintorakennus, puutarha ja vanha arkkitehtuuri
Missoula
Joet, Yliopistot ja Vaellus
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Missoula ja koe sen festivaalit, elävää musiikkia soittavat paikat, luontomaisemat sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Missoula Countyn oikeustalo
Big Sky johon kuuluu luksushotelli tai lomakeskus, lunta ja vuoret
Big Sky
Murtomaahiihto, Vuoristo ja Vaellus
Koe hiihtomahdollisuuksistaan, vaellusmahdollisuuksistaan ja vaijeriliukumismahdollisuuksistaan tunnettu Big Sky!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Big Sky Resort
Whitefish johon kuuluu lunta, maisemat ja järvi tai vesikuoppa
Whitefish
Jäätiköt, Luonto ja Luonnonpuistot
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Whitefish ja koe sen jäätiköt, järvimaisemat, vaellusmahdollisuudet sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Whitefish Mountain Ski Resort
Billings
Billings
Ruokailu, Shoppailu ja Perheystävällinen
Ota suunnaksesi paikallisesta keittiöstään, taiteestaan ja museoistaan tunnettu Billings.
Bozeman featuring pieni kaupunki tai kylä
Bozeman
Vuoristo, Yliopistot ja Vaellus
Bozeman odottaa: koe sen museot, vuoristomaisemat, yliopistotunnelma ja monet muut nähtävyydet!
Great Falls
Great Falls
Vesiputoukset, Ruokailu ja Shoppailu
Ota suunnaksi Great Falls ja koe sen vesiputoukset, jokiranta sekä baarit.