COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

MontanaYhdysvallat

Montanan avarissa maisemissa voi harrastaa ympäri vuoden ulkoilua, kuten koskenlaskua keväällä, telttailua kesällä, vaeltamista syksyllä ja laskettelua talvella.

Montana on yksi Yhdysvaltojen suurimmista mutta harvimmin asutuista osavaltioista. Montanan-matkalla voitkin nauttia tilantunnusta ja avarista maisemista jännittävien seikkailujen tai rauhallisen luonnossa ulkoilun lomassa.

Lähellä Kanadan rajaa sijaitsevassa Glacier National Parkissa on 1 191 kilometriä vaelluspolkuja. Autoile 80 kilometriä pitkällä Going-to-the-Sun Roadilla ja nauti kansallispuiston parhaimpiin kuuluvista maisemista. Bongaa lumivuohia ja paksusarvilampaita Logan Passin lähistöllä. Jackson Glacier Overlookilla voit katsella alhaalla hitaasti liikkuvaa sulavaa jäämassaa. Tarkista verkkosivustolta tiedot kausiluonteisesti suljettavista teistä ja puistonvartijoiden järjestämien aktiviteettien aikataulut.

Yhdysvaltojen parhaimpiin kuuluvat laskettelumahdollisuudet löytyvät Montanan puuterilumisilta rinteiltä. Big Sky ja Whitefish Mountain tarjoavat mahdollisuuden nauttia kattavista lomakeskuksen palveluista, kuten hienoista ravintoloista, shoppailusta ja kylpylöistä. Perheet voivat lasketella edullisesti Teton Passilla tai Great Dividella.

Melko lähellä laskettelurinteitä ja jäätikkömaisemia voit nauttia myös Bozemanin kuumista lähteistä ja Yellowstone National Parkin pohjoisosista. Rentoudu luonnollisissa kuumissa lähteissä ja ihaile maan alta purkautuvia geysireitä. Yellowstone National Parkissa on yli 10 000 hydrotermistä kohdetta ja 300 geysiriä, joista monet sijaitsevat Old Faithfulin ympärillä Wyomingin eteläpuolella.

Montanan-viikonloppumatkalla voit patikoida rauhallisissa ja upeissa maisemissa ja bongata villieläimiä. Käy lähellä Prayta sijaitsevassa Gallatin National Forestissa, jossa voit bongata harmaakarhuja, susia ja valkopäämerikotkia. Ihaile kevään villikukkia ja syksyn väriloistoa lumihuippuisten vuorten koristamissa maisemissa.

Historianystävien kohokohtiin kuuluu Little Bighorn Battlefield Monument lähellä Billingsiä, jossa kenraali George Armstrong Custer kävi viimeisen taistelunsa, jonka hän hävisi elämäntapaansa puolustaneille lakota- ja cheyennesotureille.

Montanan cowboyperinteet tarjoavat nähtävää myös matkailijoille. Voit käydä halvalla Montanan-matkalla matkailumaatilalla ja kokeilla ratsastamista ja karjan paimentamista ja katsella rodeota. Monissa lomakeskuksissa on tarjolla myös perhokalastusopetusta, koskenlaskua ja vaellusretkiä.

Nauti Missoulan ulkoilma-aktiviteeteista, museoista, taidegallerioista ja käsin veistetystä Missoulan karusellista. Vuosittain järjestettävällä olutfestivaalilla voit maistella Montanan pienpanimo-oluita, joiden nimet ovat yhtä erikoisia kuin oluiden makukin: Moose Drool (hirven kuola) ja Trout Slayer (taimenen teurastaja).

Suositut kaupungit kohteessa Montana

Whitefish joka esittää metsänäkymät, joki tai puro ja maisemat
Whitefish
Jäätikkö, Luonto ja Luonnonpuisto

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Glacier National Park
  • Flathead Lake
  • Whitefish Mountain Ski Resort
Helena johon kuuluu hallintorakennus ja monumentti
Helena
Ystävälliset ihmiset, Ruokailu ja Shoppailu

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Montana State Capitol
  • Cathedral of St. Helena
  • Gates of the Mountains Marina
Missoula johon kuuluu hallintorakennus, puutarha ja vanha arkkitehtuuri
Missoula
River View, Yliopisto ja Vaellus

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Clearwaterin kansallismetsä
  • Missoula Countyn oikeustalo
Bozeman featuring pieni kaupunki tai kylä
Bozeman
Vuori, Yliopisto ja Vaellus

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Gallatinin kansallismetsä
Billings
Ruokailu, Shoppailu ja Lapsiystävällinen

…"

Great Falls
Great Falls
Vesiputous, Ruokailu ja Shoppailu

…"