Matkatiedote

Ota huomioon mahdolliset koronavirusta (COVID-19) koskevat matkustustiedotteet ja Maailman terveysjärjestön (WHO) julkaisemat päivitykset. Matkojen keskeytymisten erittäin suuren määrän takia hyvitysten käsittelyyn voi mennä jopa 30 päivää.

NîmesRanska

Tutki tämän upean välimerellisen kaupungin roomalaisia raunioita, joihin lukeutuu temppeli ja amfiteatteri, jonka areenalla gladiaattorit taistelivat hengestään.

Rooman vallan aikana Nîmes oli tärkeä ja vauras kaupunki. Kaupungin keskustassa komeilevat lukuiset hyvin säilyneet monumentit todistavat, että kaupungilla oli paljon valtaa ja arvovaltaa. Vaikka kaupungilla on pitkät ja vankat roomalaiset juuret, matkat Nîmes’een kruunaa kaupungin vanhakaupunki, museot ja kauniit julkiset puutarhat.

Aloita loma Nîmes’ssä tutustumalla kaupungin roomalaiseen historiaan Les Arènes’ssa, roomalaisessa amfiteatterissa, joka on arviolta noin 2 000 vuotta vanha. Tämä valtava areena on edelleen käytössä, ja siellä järjestetään monenlaisia tapahtumia aina konserteista härkätaisteluihin. Suuntaa seuraavaksi vanhaan kaupunkiin Maison Carréelle, joka on yksi parhaiten säilyneitä roomalaisia temppeleitä maailmassa. Temppeliä vastapäätä sijaitsee Carré d’Art, Sir Norman Fosterin suunnittelema upea teräksinen lasirakennus. Sen sisätiloissa toimii modernin taiteen museo.

Lomat Nîmes’ssä tarjoavat lisää roomalaista historiaa Jardins de la Fontainella, jonka alueelta löytyy muun muassa de Dianen temppelin rauniot. Ne eivät kuitenkaan ole ainoa syy vierailla tällä 1700-luvun aikaisella puutarhalla. Sen alueella on myös lukuisia kanavia, siltoja, patsaita ja jopa upea suihkulähde.

Suuntaa Nîmes’n lomalla seuraavaksi bussilla Pont du Gardiin, joka sijaitsee noin 22,5 kilometrin päässä kaupungista. Tämä roomalainen akvedukti kulkee Gardonin joen yli, ja kuljetti aikanaan puhdasta vettä Uzès’n kaupungista Nîmes’een. Kesällä voit rentoutua joen rannalla ja pulahtaa uimaan tämän komean roomalaisen insinöörityön ihmeen katveessa.

Kun ilta koittaa, voit istahtaa nauttimaan illallista kodikkaaseen brasseriehin tai korkeatasoisen ravintolaan. Tämän jälkeen voit päättää illan lasillisen ääressä Ave Victor Hugolla.Lomalla Nîmes’ssä saatat kuulla paikallisten leuhkivan erityisesti yhdellä kaupungin kuuluisuudella. Denim-kangas keksittiin tässä kaupungissa, ja denim-sana onkin peräisin kaupungin nimestä ”de Nîmes”, Nîmes’estä.

Matkat Nîmes’een vievät sinut Ranskan eteläosiin, noin 48 kilometrin päähän Montpellieristä, jossa sijaitsee lähin kansainvälinen lentokenttä. Jos aiot lomasi aikana pysytellä Nîmes’en sisällä, pääset helposti kulkemaan paikasta toiseen jalkaisin, sillä kaikki nähtävyydet, museot ja puutarhat sijaitsevat lähellä toisiaan. Autonvuokraus Nîmes’ssä kuitenkin kannattaa, jos haluat tehdä päiväretkiä esimerkiksi Uzésin keskiaikaiseen kauppalaan.

Missä yöpyä kohteessa Nîmes

Nimes featuring tori ja lampi

Nîmesin keskusta

Nîmesin keskusta tunnetaan erityisesti historiallisista kohteista, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Les Arenes de Nimes (amfiteatteri) ja Maison Carrée (roomalainen temppeli).

Nîmesin keskusta
Costières, Ranska

Costières

Les Arenes de Nimes (amfiteatteri) ja Stade des Costieres (stadion) ovat näkemisen arvoisia kohteessa Costières vieraillessasi.

Costières
Nimes featuring tori ja lampi

Quartier des Espesses

Les Arenes de Nimes (amfiteatteri) ja Fountain Gardens ovat näkemisen arvoisia kohteessa Quartier des Espesses vieraillessasi.

Quartier des Espesses
Quartier Administrations, Nîmes, Ranska

Quartier Administrations

Musée de la Romanitén museo ja Nimesin taidemuseo ovat näkemisen arvoisia kohteessa Quartier Administrations vieraillessasi.

Quartier Administrations
Garrigues, Nîmes, Ranska

Garrigues

Jos vietät aikaa kohteessa Garrigues, Vacquerolles Golf Club (golfkeskus) ja Fountain Gardens ovat näkemisen arvoisia nähtävyyksiä.

Garrigues
Cadereau, Nîmes, Ranska

Cadereau

Jos vietät aikaa kohteessa Cadereau, Fountain Gardens ja Dianan temppeli ovat näkemisen arvoisia nähtävyyksiä.

Cadereau

Huippuhotellit kohteessa Nîmes

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Zenitude Hotel-Residences Nîmes - Nîmes Centre
Zenitude Hotel-Residences Nîmes - Nîmes Centre
3 out of 5
51 €
per yö
16. huhtik.–17. huhtik.

Nemausus (historiallinen alue), Nimesin taidemuseo ja Nîmesin luonnontieteellinen ja esihistoriallinen museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä residenssistä. ...

3.9/5Good! (485 arvostelua)
Automatkalla yksi yö

"Hotelli hyvällä paikalla lähellä vanhaa kaupunkia. Siisti huone pienellä keittokomerolla. Ystävällinen henkilöstö puhui englantia. Auton sai parkkihalliin. Hotellin ympärillä vilkas liikenne, joten täytyy ajaa busseille tarkoitettua kaistaa hotellin eteen, jotta saa halliin avaimen. Sitten joutuu ..."…"

Arvosteltu 3.5.2015

Zenitude Hotel-Residences Nîmes - Nîmes Centre
Appart'City Confort Nîmes Arènes
Appart'City Confort Nîmes Arènes
4 out of 5
75 €
per yö
1. toukok.–2. toukok.

Musée de la Romanitén museo ja Les Arenes de Nimes (amfiteatteri) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä residenssistä. Nimesin taidemuseo ja Théâtre de ...

4.6/5Exceptional! (439 arvostelua)
Kaunis huoneistohotelli hyvällä paikalla

"Kiva huoneistohotelli, jossa kauniit yleiset tilat aamiaishuonetta lukuunottamatta. Huonetoivomuksemme toteutettiin ja se oli rauhallinen aukionäkymällä. Sänky ja tyynyt ok, mutta matkalaukulle varattu paikka oli tosi ahdas ja pieni. Aamiaishuone aivan liian pieni eikä miellyttävä. Pitäisi ehdottomasti ..."…"

Arvosteltu 7.10.2019

Appart'City Confort Nîmes Arènes
Appart'City Nimes
Appart'City Nimes
3 out of 5
55 €
per yö
2. toukok.–3. toukok.

Parc Expo Nimes ja Les Arenes de Nimes (amfiteatteri) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä residenssistä. Stade des Costieres (stadion) ja Nemausus (historiallinen ...

3.8/5Good! (450 arvostelua)

"Löytyi helposti. Pääsimme sisään vaikka hotelli oli kiinni. Huoneessa oli mm jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin ja tiskikone ja astiat. Siisti."…"

Arvosteltu 28.11.2018

Appart'City Nimes

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Nîmes

Les Arenes de Nimes
Kuva majoitusliikkeestä Les Arenes de Nimes

Les Arenes de Nimes

5/5(1 arvostelu)

Ota selvää kohteen Les Arenes de Nimes (amfiteatteri) historiasta, sillä kyseessä on yksi kohteen Nîmes tunnetuimmista muistomerkeistä. Varmista, että sinulla on aikaa vierailla alueen temppeleissä ja muistomerkeillä.

Fountain Gardens
Kuva majoitusliikkeestä Fountain Gardens

Fountain Gardens

Tutki luontoa kohteessa Nîmes sijaitsevalla ihastuttavalla viheralueella Fountain Gardens. Tutustu alueen maaseutuun.

Maison Carrée
Kuva majoitusliikkeestä Maison Carrée

Maison Carrée

Voit oppia lisää kohteen Nîmes paikallisesta historiasta, kun käyt piipahtamassa kohteessa Maison Carrée (roomalainen temppeli). Käy tutkimassa alueen teattereita ja viihdemahdollisuuksia.