Norjan säilykemuseo kertoo uudelleen tarinan Stavangerin perinteisestä kalasäilyketeollisuudesta, joka oli vuoteen 1960 asti kaupungin tärkein teollisuudenala. Opi lisää säilykkeiden valmistamisen eri vaiheista, tutustu yli 30000 erilaisen tölkkietiketin kokoelmaan ja maista vasta paistettuja sardiineja.
Vieraile museon päänäyttelyssä, jossa esitellään sardiini- ja kalapullasäilykkeiden valmistuksen 12 vaihetta. Näyttelyssä näet koneet ja laitteet, joita käytetään eri vaiheissa, kuten suolauksessa, savustamisessa, päiden irrottamisessa ja pakkaamisessa. Paikalla oleva henkilökunta käyttää koneita ja esittelee niiden toimintaa. Käytä aikaa tutustuaksesi valokuviin, joissa esitellään Stavangerin säilyketehtaiden työolosuhteita 1890-luvulta 1960-luvulle.
Museossa on myös 33000 etiketin kokoelma vanhojen sardiinitölkkien etikettejä. Tutustu niiden valikoimaan museon toisessa kerroksessa. Muista vieraille museon yhteydessä olevassa työmiehen mökissä, joka sisustettu tavallisesti 1920- ja 1960-luvulla käytetyillä huonekaluilla, leluilla ja koristeilla.
Museossa kannattaa vierailla kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina, jolloin tarjolla on vasta paistettuja savustettuja sardiineja, jotka on valmistettu perinteisissä puu-uuneissa. Tähän sardiinien valmistustapaan voi tutustua kesäisin myös tiistaisin ja torstaisin.
Norjan säilykemuseo sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä Stavangerin keskustasta. Lähistöllä on ilmaisia määräaikaisia parkkipaikkoja. Samalla reissulla voit kuljeskella Gamle Stavangerin (vanhankaupungin) mukulakivikaduilla, joiden varsilla on 1700-luvun puutaloja.
Norjan säilykemuseon ja työmiehen mökin aukioloajan vaihtelevat läpi vuoden. Katso lisätietoja museon virallisilta verkkosivuilta. Norjan säilykemuseon pääsymaksu sisältää pääsyn myös Stavangerin merimuseoon ja Norjan painomuseoon.