Nova Scotia

Kanada
Nova Scotia

Tästä Atlantin niemimaasta olisi voinut tulla Yhdysvaltojen osavaltio tai Ranskan siirtomaa, mutta sen sijaan sitä asuttaa nykyään Kanadan skottilaista alkuperää oleva väestö.

Kulttuuriperimältään skottilainen Nova Scotia on latinaa ja merkitsee ”Uutta Skotlantia”. Aikojen kuluessa alue on ollut merkittävä kulttuurien sulatusuuni. Nykyään merenrantakaupungeissa on useita pubeja ja näkyvä kelttiläiskulttuuri. Nova Scotian rannikon kautta Kanadaan on saapunut yli miljoona siirtolaista eri puolilta maailmaa. Siirtolaisten asutuksen jälkiä on nähtävissä alueella vielä nykyäänkin. Käy matkalla Nova Scotiassa skottilaisissa satamakaupungeissa, tutustu alueen siirtomaahistoriaan ja ihastele rannikon maisemien kauneutta.

Tutustu novascotialaisen satamakaupungin kulttuurielämään ja kulinaristisiin nautintoihin. Käy kaupunkilomalla Nova Scotian suurimmassa kaupungissa Halifaxissa, jossa on myös provinssin vilkkain satama. Kiertele sataman alueen antiikki- ja käsityöliikkeissä ja aterioi tuoreita mereneläviä tarjoavissa ravintoloissa. Lähistöllä on meriaiheisia museoita, kuten Maritime Museum of the Atlantic, jossa on näytteillä jäljennös Titanicin kansituolista. Käytännönläheinen tapa tutustua novascotialaiseen elämäntapaan meren äärellä on suunnata Lunenburgin rannikkokylään. Tässä vuonna 1753 perustetussa UNESCOn maailmanperintökohteessa voit nähdä useita 1700- ja 1800-luvulta peräisin olevia värikkäitä rakennuksia.

Siirtomaa-aikana Nova Scotia oli merkittävää rajaseutua Ranskan ja Englannin välisessä kilvassa vallata uusia alueita. Sen seurauksena provinssissa on useita vanhoja linnoituksia, kuten Halifax Citadel. Tämä tähden muotoinen rakennelma katsoo kaupunkiin sen korkeimmalta kukkulalta. Kaupungin tärkein maamerkki on kuitenkin kellotorni, Halifax Town Clock. Yksi Ranskan vastineista Englannin linnoituksille on Louisbourgin linnake, joka sijaitsee modernin Louisbourgin kaupungin ulkopuolella Cape Bretonin saarella. Tässä 1700-luvun linnassa on vankat, jopa 11 metriä paksut muurit. Kesäisin pukuihin sonnustautuneet näyttelijät esittävät dramatisointeja, jotka kuvaavat, millaista elämä tällä samalla paikalla oli vuonna 1744.

Louisbourgin lisäksi Nova Scotian koillisosassa sijaitsevalla Cape Bretonin saarella on kuuluisa Cabot Trailin maisemareitti. Saaren pohjoista niemimaata kiertävän Cabot Trailin varrelta voit ihastella upeita vuoristoisia rannikkomaisemia. Aja Cape Breton Highlandsin kansallispuistoon, jonka 26 patikointireitiltä voi katsella maisemia metsäisten rantakallioiden yli. Jatka matkaa Pleasant Bayn lahdelle, joka on alueen paras valaidenkatselupaikka.

Paras aika tehdä matka Nova Scotiaan on kesäkuun ja syyskuun välisenä aikana, vaikkakin turisteja voi heinä- ja elokuussa olla hyvin paljon. Aloita matkasi tähän värikkääseen ja historiallisesti merkittävään Atlantin rannikon provinssiin lentämällä tai matkustamalla laivalla Halifaxiin.

Suositut kaupungit kohteessa Nova Scotia

Crystal Crescentin ranta johon kuuluu hiekkaranta ja yleiset rantanäkymät
Halifax
Satamat, Historiallinen ja Kierrokset
Tämä satamakaupunki Atlantin puoleisessa Kanadassa on todellinen merenkulun historian aarreaitta. Lisäksi siellä on paljon hienoja metsäisiä luonnonpuistoja ja hiekkarantoja.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Maritime Museum of the Atlantic
  • Halifax Public Gardens
  • Halifaxin kaupungintalo
Yarmouth joka esittää venesatama
Yarmouth
Ota suunnaksesi kirjastostaan, museoistaan ja rannoistaan tunnettu Yarmouth.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Cape Forchu
Dartmouth johon kuuluu pieni kaupunki tai kylä ja katunäkymät
Dartmouth
Shoppailu, Satamat ja Järvet
Ota suunnaksesi järvimaisemistaan, auringonlaskuistaan ja elävästä musiikistaan tunnettu Dartmouth.
Truro joka esittää katunäkymät
Truro
Ystävälliset ihmiset, Puutarhat ja Pyöräily
Ota suunnaksesi luontomaisemistaan, puutarhoistaan ja jokirannastaan tunnettu Truro.
Liverpool
Liverpool
Historiallinen, Museot ja Luonto
Koe museoistaan, historiallisista kohteistaan ja oluestaan tunnettu Liverpool!
Pictou johon kuuluu talo ja yleiset rantanäkymät
Pictou
Lautat, Historiallinen ja Satamat
Ota suunnaksi Pictou ja koe sen historialliset kohteet, kulttuuri sekä rannat.