Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pariser Platz

Ihastele Brandenburgin porttia ja Tiergartenin puiston maisemia tältä valtavalta ja komealta aukiolta.

Unter den Lindenin upea puistotie päättyy Pariser Platzin laajalle aukiolle, joka kuhisee turisteja päivin ja öin. Tarkastele aukiota ympäröivien rakennusten komeaa arkkitehtuuria ja tähystä valtavaa pylvästä, joka sijaitsee Berliinin tunnetuimmalla maamerkillä: Brandeburgin portilla.

Tämä lähes puolentoista hehtaarin kokoinen aukio on yksi Berliinin tunnetuimmista alueista. Ennen Saksojen yhdistymistä alue kuului Itä-Saksan surullisen kuuluisaan "kuoleman vyöhykkeeseen", jonne tavalliset kansalaiset eivät saaneet astua ennen kuin Berliinin muuri purettiin vuonna 1989. Nykyään Pariser Platz kuhisee lomakuvia napsivia turisteja.

Kulje aukion laitoja pitkin ja ihastele sen tyylikkäitä rakennuksia. Aukiolla sijaitsee muun muassa historiallinen Hotel Adlon, joka on yksi Euroopan komeimmista hotelleista, sekä useita lähetystöjä, pankkien pääkonttoreita ja lukuisia ravintoloita ja kahviloita.

Vaikka Brandenburgin portti on ikuistettu lukemattomiin kuviin ja postikortteihin, se on siitä huolimatta kaikista komeimmillaan luonnossa. Portin toisella puolella avautuu Tiergartenin kaupunkipuisto, joka jatkuu Länsi-Saksan puolelle.

Piipahda Madame Tussauds Berlinin vahanukkemuseossa, joka sijaitsee aukion itäpuolella. Jos kaipaat hieman korkeampaa kulttuuria, käy Akademie der Künstessa, eli taideakatemiassa, joka sijaitsee aukion etelälaidalla. Akatemia järjestää näyttelyiden lisäksi konsertteja, väittelyitä, puheita, tanssiesityksiä ja monia muita kulttuuritapahtumia.

Pariser Platz on täydellinen paikka aloittaa läntisen Berliinin kaupunkikierros. Lähistöltä löytyy monia kuuluisia nähtävyyksiä, kuten valtiopäivätalo ja Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkki.

Pariser Platzille pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä. Matkusta paikan päälle metrolla jäämällä pois Berlin Brandenburger Torin asemalla.


Alueen Pariser Platz opas


Kartta