Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pashupatinathin temppeli

Nepalissa tapahtui tuhoisa maanjäristys 25. huhtikuuta 2015. Matkailijoita kehotetaan painokkaasti tarkistamaan ajan tasalla olevat tiedot toistaiseksi ennen Nepaliin matkustamista.

Nepalin pyhimpiin hindupyhättöihin kuuluva kiehtova Pashupatinathin temppelialue on kuuluisa kauniista pagodeistaan, muistomerkeistään ja pyhätöistään.

Pashupatinathin temppeli on pyhän Bagmatijoen varrelle levittäytyvä uskonnollinen alue. Temppelillä kunnioitetaan Pashupatia, joka on eläinten herra ja yksi hindujumala Shivan inkarnaatioista. Monien hindujen mielestä kyseessä on yksi Nepalin pyhimmistä temppeleistä. Ihaile pyhättöjä, patsaita ja temppeleiden julkisivujen runsaita koristeita ja keskustele hartaiden uskovaisten ja pyhien miesten kanssa. Kyseessä on suosittu hautajaisten järjestämispaikka, joten saatat jopa nähdä joen rannalla ulkoilmassa tapahtuvan polttohautauksen.

Kiertele alueella ja katsele satoja vuosia vanhoja temppeleitä ja Shivalle omistettuja pyhättöjä. Vaikuttava päätemppeli on avoinna vain hinduille, mutta voit tarkastella kaksikerroksisen pagoditemppelin kullattuja ja hopeoituja ovia, jumalia esittäviä veistoksia ja kultaista torninhuippua. Vieraile Vasukin temppelissä ja Brahman temppelissä, joka on peräisin 800-luvulta. Käy Dharmashilan kivellä, jossa ihmiset vannovat pyhiä valoja.

Katso, kuinka pyhiinvaeltajat jättävät lahjoja jumalille pyhätöissä ja kuinka sadhuina tunnetut koristeellisesti pukeutuneet pyhät miehet meditoivat temppeleiden ulkopuolella.

Suuntaa temppelin ghateille eli joenvarren kiviportaille, joille ihmiset tulevat peseytymään ja joilla paikalliset naiset pesevät vaatteita. Paikalla näkee usein hautarovioita, sillä perheet suorittavat täällä uskonnollisia rituaaleja ja valmistelevat kuolleet läheisensä ulkoilmassa tapahtuvaa polttohautausta varten. Itse asiassa temppeliin tulee vuosittain monia hinduvanhimpia viettämään siellä elämänsä viimeiset viikot. Sen jälkeen heidät polttohaudataan joella.

Tutustu myös temppelialuetta ympäröiviin vilkkaisiin markkinoihin. Kiertele innokkaiden myyjien kojuilla, joissa on tarjolla kaikkea suitsukkeista rukoushelmiin ja käsintehtyihin jumalia esittäviin ikoneihin.

Pashupatinathin temppeli sijaitsee noin 15 minuutin taksimatkan päässä Kathmandun Durbarin aukiolta. Ratnan puistosta kulkevat bussit pysähtyvät myös temppelillä, mutta ne ovat usein täysiä.

Temppeli on avoinna joka päivä, ja sinne on sisäänpääsymaksu. Tarjolla on englanninkielisiä oppaita lisämaksua vastaan. Varhaisaamun ja illan rukoushetket ovat hyvä aika vierailla temppelillä, sillä alue suljetaan suurimmaksi osaksi iltapäivää. Temppelin viranomaiset vaativat, että vierailijat pukeutuvat uskonnollisen kohteen edellyttämällä tavalla eivätkä valokuvaa ghateja.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 942 majoitusliikettä kohteen Pashupatinathin temppeli lähellä
Hyatt Regency Kathmandu 115 €
Hyatt Regency Kathmandu

Hyatt Regency Kathmandu

Taragaon Boudha, Gpo Box 9609, Kathmandu
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Charumatin stupa ja Boudhanath sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä lomakeskuksesta. Pashupatinathin temppeli ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

  The Dwarika's Hotel 239 €
  The Dwarika's Hotel

  The Dwarika's Hotel

  Battisputali, Kathmandu
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Royal Nepal Golf Course ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta luksusluokan hotellista. Boudhanath ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

   Pashupati Boutique Hotel & Spa 71 €
   Pashupati Boutique Hotel & Spa

   Pashupati Boutique Hotel & Spa

   Bijay Chwok, Pinglasthan, Gaushala, Near Pashupatinath Temple, Kathmandu, Province No. 3
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Guhyeshwarin temppeli ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Boudhanath ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

    Hotel Kathmandu Inn 16 €
    Hotel Kathmandu Inn

    Hotel Kathmandu Inn

    Tilganga, Kathmandu
      
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Royal Nepal Golf Course ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Boudhanath ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

     Meridian Suite Hotel 32 €
     Meridian Suite Hotel

     Meridian Suite Hotel

     Sinamangal, Airport, Kathmandu
       
      3.5 kautta 5.0 Tähteä

      Royal Nepal Golf Course ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Boudhanath ja Patan Durbar Square (aukio) ovat myös 5 kilometrin päässä.

      Kailash Kuti Inn 28 €
      Kailash Kuti Inn

      Kailash Kuti Inn

      Guru Marga, Kathmandu, Central Development Region
        
       2.5 kautta 5.0 Tähteä

       Charumatin stupa ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Boudhanath ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

       Regal Airport Hotel 29 €
       Regal Airport Hotel

       Regal Airport Hotel

       Airport Sinamangal, Kathmandu
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Royal Nepal Golf Course ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Boudhanath ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

        Kumari Boutique Hotel 40 €
        Kumari Boutique Hotel

        Kumari Boutique Hotel

        Chhusya Galli, Thamel, Kathmandu, Nepal
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Hotelli, jonka lähellä on Garden of Dreams (puutarha), Kathmandu Durbar Square (aukio) ja Narayanhityn palatsimuseo. Lähistöllä sijaitsee myös Durbar Marg ja Talejun temppeli.