Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Piazza dell’Anfiteatro

Rentoudu viehättävällä Piazza dell’Anfiteatron aukiolla, jolla roomalaiset gladiaattorit aikoinaan taistelivat. Yhtenä päivänä vuodesta se on täpötäynnä kukkia.

Istahda katukahvilaan, tilaa vahva espresso ja seuraa ohi kulkevia ihmisiä Luccan suosituimpiin lukeutuvalla aukiolla. Piazza dell’Anfiteatron ympärillä on erikorkuisia värikkäitä rakennuksia. Aukio on rakennettu 100-luvulta peräisin olevan roomalaisen amfiteatterin raunioille. Paikalla ovat siis aikoinaan kiitäneet sotavaunut, ja gladiaattorit ovat taistelleet kuolemaan saakka jopa 10 000 katsojan edessä.

Rooman keisarikunnan romahdusta seuranneiden vuosisatojen aikana areenan korvasivat vankila, teurastamo ja suolavarasto. Nykyään paikalla sijaitsee kaunis aukio, joka tunnetaan ulkoilmaravintoloistaan ja -kahviloistaan sekä kaupoistaan.

Astu aukiolle sitä jonkin neljän sitä ympäröivän holvikaaren alta. Huomaat varmasti heti aukion soikean muodon. Se noudattaa ikivanhan areenan muotoa – ja on oiva muistutus kaupungin roomalaisperinnöstä.

Paras aika aukiolla käymiseen on kenties 27.4. Silloin juhlistetaan Luccan kaupungille tärkeän Pyhän Zitan kuoleman vuosipäivää. Piazza dell’Anfiteatro täyttyy silloin kukista, kun paikalla järjestetään suuri kukkatori hänen elämänsä kunniaksi. 

Zita työskenteli piikana 1200-luvulla. Hänellä oli tapana täyttää esiliinansa leivällä ja ruoantähteillä, joita hän jakoi köyhille. Zitan työnantaja epäili häntä ruoan varastamisesta, joten eräänä päivänä työnantaja kysyi Zitalta, mitä hän oikein kantoi esiliinassaan. Kun Zita avasi esiliinansa, leivänviipaleet muuttuivat kuin ihmeen kaupalla kukiksi.

Useimmat ihmiset saapuvat aukiolle istuskelemaan sen moniin kahviloihin ja ravintoloihin. Sieltä löytyy myös matkamuistokauppoja.

Kun olet valmis lähtemään Piazza dell’Anfiteatrolta, kierrä se vielä kerran ulkoreunaa pitkin. Näet, kuinka aukiota ympäröivissä rakennuksissa on yhä näkyvissä pieniä osia alkuperäisistä roomalaisista tiilirakenteista.

Piazza dell’Anfiteatro sijaitsee Luccan pääostoskadun Via Fillungon pohjoispäässä.


Alueen Piazza dell'Anfiteatro opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 3 161 majoitusliikettä kohteen Piazza dell'Anfiteatro lähellä
Hotel Ilaria 119 €
Hotel Ilaria

Hotel Ilaria

Via Del Fosso 26, Lucca, LU
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Villa Bottini, Guinigin torni ja Piazza dell'Anfiteatro sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Piazza Napoleone (aukio) sijaitsee 0,8 kilometrin päässä. Luccan asema sijaitsee 11 minuutin kävelymatkan päässä.

  Albergo Celide & SPA 119 €
  Albergo Celide & SPA

  Albergo Celide & SPA

  Viale Giuseppe Giusti 25, Lucca, LU
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Luccan muurit ja Guinigin torni sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Piazza dell'Anfiteatro ja Piazza Napoleone (aukio) ovat myös 2 kilometrin päässä. Luccan asema sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel A Palazzo Busdraghi, Residenza d'Epoca 105 €
   Hotel A Palazzo Busdraghi, Residenza d'Epoca

   Hotel A Palazzo Busdraghi, Residenza d'Epoca

   Via Fillungo 170, Lucca, LU
     
    0.0 kautta 5.0 Tähteä

    Kidutusmuseo, Luccan Roomalainen amfiteatteri ja Piazza dell'Anfiteatro sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta residenssistä. San Fredianon basilika ja Piazza Santa Maria ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Luccan asema sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä.

    L'Antica Bifore
    L'Antica Bifore

    L'Antica Bifore

    Via Fillungo 5, Lucca, LU
      
     0.0 kautta 5.0 Tähteä

     Torre delle Ore, Piazza Napoleone (aukio) ja Guinigin torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä golfin pelaamiseen sopivasta aamiaismajoituksesta. Piazza dell'Anfiteatro sijaitsee 0,4 kilometrin päässä. Luccan asema sijaitsee 11 minuutin kävelymatkan päässä.

     Maison de Charme Alla Corte degli Angeli
     Maison de Charme Alla Corte degli Angeli

     Maison de Charme Alla Corte degli Angeli

     Via Degli Angeli 23, Lucca, LU
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Palazzo Pfanner (palatsi), Domus Romana ja San Fredianon basilika sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Piazza dell'Anfiteatro ja Church of San Michele in Foro (kirkko) ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Luccan asema sijaitsee 14 minuutin kävelymatkan päässä.

      Al Tuscany B&B
      Al Tuscany B&B

      Al Tuscany B&B

      Via Cenami 17, Lucca, LU
        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Piazza San Giusto ja Piazza Napoleone (aukio) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä aamiaismajoituksesta. Guinigin torni ja Piazza dell'Anfiteatro ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Luccan asema sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä.

       La Gemma di Elena 89 €
       La Gemma di Elena

       La Gemma di Elena

       Via della zecca 33, Toscana, Lucca, LU
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Lu.C.C.A -nykytaiteen museo ja Piazza dell'Anfiteatro sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä aamiaismajoituksesta. Guinigin torni ja Piazza Napoleone (aukio) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Luccan asema sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä.

        Bed & Breakfast Le Terrazze 50 €
        Bed & Breakfast Le Terrazze

        Bed & Breakfast Le Terrazze

        via Santa Zita 10, Lucca, LU
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Piazza dell'Anfiteatro, Luccan Roomalainen amfiteatteri ja Guinigin torni sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kaupunkipientalosta. San Fredianon basilika ja Torre delle Ore ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Luccan asema sijaitsee 13 minuutin kävelymatkan päässä.