Tärkeää: tässä kohteessa saattaa olla käytössä COVID-19:ään liittyviä rajoituksia, jotka saattavat vaikuttaa majoittumiseen. Tarkista ennen varaamista kaikki kansalliset ja paikalliset tiedotteet sekä terveysviranomaisten tätä kohdetta koskevat ohjeet.

PisaToscana, Italia

Pisan kaupunki Toscanassa on tunnettu yhdestä Euroopan kuuluisimpiin lukeutuvasta nähtävyydestään, Pisan kaltevasta tornista. Kaupungissa on kuitenkin paljon muutakin verratonta nähtävää. Vietä kaupungissa ikimuistoinen kaupunkiloma.

Tämä kaunis toscanalainen kaupunki tarjoaa valokuvaharrastajille runsaasti mahdollisuuksia. Kaupungin historiallisen keskustan kadut kiemurtelevat pitkin Arno-joen vartta, ja niillä on useita viihtyisiä baareja, ravintoloita ja sekä historiallisesti että arkkitehtonisesti mielenkiintoisia maamerkkejä.

Tutustu kaupunkiin jalkaisin tai polkupyörällä tai käytä julkista liikennettä. Pysäköintipaikkoja on vaikea löytää. Useimpien määränpäänä on Pisan kalteva torni, joka on Pisan tuomiokirkon vieressä omana rakennuksenaan seisova tuomiokirkon kellotorni. Kaltevalla tornilla voit tinkiä katukauppiaiden kanssa matkamuistoista.

Torni ja tuomiokirkko sijaitsevat keskellä muurien ympäröimää Piazza dei Miracolin aukiota, jolla on kaksi muutakin Pisan arkkitehtuurin helmeä: Pisan kastekappeli ja Camposanto-hautausmaarakennus.

Kävele ohitse Piazza Martiri della Libertàn puiden matkallasi Pisan historialliseen keskustaan. Tutki Ritariaukiolla sijaitsevien Palazzo della Carovana- ja Palazzo del Collegio Puteano -palatsien julkisivujen yksityiskohtia. Nykyään näissä entisissä palatseissa opiskelevat Pisan arvostetun Scuola Normale Superiore -yliopiston opiskelijat.

Käveltyäsi päivän historiallisen kaupunginosan nähtävyyksissä voit istahtaa johonkin monista kahviloista ja tilata paikallisen keiton tai annoksen pastaa. Tee sen jälkeen niin kuin paikallisetkin perheet ja lähde kävelylle Arno-joen rantaan. Vieraile pienessä, mutta sitäkin viehättävämmässä Santa Maria della Spina -kirkossa, joka edustaa goottilaista tyyliä.

Pisan kesät ovat kuumia ja talvet leutoja. Pisassa ei muiden Toscanan kaupunkien tapaan ole juurikaan yöelämää. Herää siis aikaisin ja käy Piazza delle Vettovaglien maalaismarkkinoilla tai lähde ostoksille läheisen Borgo Stretto -kadun liikkeisiin.

Monille Pisa on portti muualle Toscanaan, joten saavuttuaan Pisan lähellä sijaitsevalle kansainväliselle lentokentälle ja pistäydyttyään nopeasti kaltevalla tornilla he jatkavat matkaa nopealla Intercity-junalla Firenzeen ja muihin kaupunkeihin. Suosittelemme kuitenkin, että yövyt lomallasi Pisassa, jos haluat nähdä Pisan todellisen kauneuden.