Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pisan tuomiokirkko

Keskellä Piazza dei Miracolin aukiota sijaitsee rakennus, joka lukeutuu romaanisen arkkitehtuurin mestariteoksiin ja on yksi Italian pyhimmistä paikoista.

Pisan Piazza dei Miracolin eli ”Ihmeiden aukion” keskipisteessä seisova Pisan tuomiokirkko on yksi Italian valokuvatuimmista rakennuksista yhdessä sen vierellä olevan Pisan kaltevan tornin kanssa. Tuomiokirkko toimii yhä kirkkona.

Kiertämällä tämän valtavan kirkon ympäri voit ymmärtää sen todellisen koon. Tuomiokirkon suunnitteli italialainen arkkitehti Buscheto, joka on haudattu kirkon marmorijulkisivun valearkadin taakse kunnianosoituksena tehdystä työstä.

Tämän kolossaalisen tuomiokirkon ensimmäisen kiven muuraus vuonna 1093 merkitsi samalla pisalais-romaanisen arkkitehtuurin syntyä. Lähes 1 000 vuotta myöhemmin tämä tyylisuunta on yhä nähtävissä kaikkialla Toscanassa. Pisan tuomiokirkkoa pidetään kuitenkin tämän tyylin varsinaisena taidonnäytteenä.

Astu kirkon päälaivaan San Ranierin pronssiovesta. Tämä ovi sijaitsee lähimpänä kaltevaa tornia. Sisäpuolella marmorilattiat johtavat upeaan, mestarikuvanveistäjä Giovanni Pisanon tekemään saarnastuoliin. Monet pitivät Pisanoa ensimmäisenä nykyaikaisena kuvanveistäjänä. Useat tuomiokirkon keskiaikaiset taideteokset tuhoutuivat vuoden 1595 tulipalossa. Nykyään tuomiokirkko on loistokas yhdistelmä keskiajan ja renessanssin rakennustaiteita.

Kävele alttarille pitkin jompaakumpaa käytävää, jotka reunustavat päälaivaa. Huomaa Giambolognan krusifiksi ja suuri 1200-luvulta peräisin oleva mosaiikki, jotka koristavat kirkon kuoria. Kun saavut kuoriin, kiinnitä huomiota sisäänkäynnissä olevaan kahteen pronssiseen enkeliin. 

Jos käyt Pisassa viikonloppuna, voit osallistua sunnuntain messuun, jossa laulaa 38 hengen kuoro. Kuule, miten kuoron äänet resonoivat tuomiokirkon kupolikaton alla aivan erityisellä tavalla.

Pisan tuomiokirkko sijaitsee Piazza dei Miracolilla Pisan keskiaikaisen keskustan laidalla. Pääset tuomiokirkolle jalkaisin tai kaupungin sisäisellä bussilla. Kauempaa saapuvat voivat pysäköidä turvallisesti Via Pietrasantina -kadulle ja kävellä viidessä minuutissa aukiolle. Pysäköinnistä veloitetaan maksu. Tuomiokirkko on avoinna päivittäin, ja sinne on pääsymaksu. Pääset sisälle edullisimmin, kun ostat lipun, jolla voit vierailla myös muissa Piazza dei Miracolin nähtävyyksissä.


Alueen Pisan katedraali opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 436 majoitusliikettä kohteen Pisan katedraali lähellä
Grand Hotel Bonanno 98 €
Grand Hotel Bonanno

Grand Hotel Bonanno

Via Carlo Francesco Gabba, 17, Pisa, PI
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Kalteva torni, Ihmeiden kenttä ja Pisa Baptistry (rakennus) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Pisan kuninkaallinen palatsi ja Pisan katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Pisa San Rossoren asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 22 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Pisa Tower 104 €
  Hotel Pisa Tower

  Hotel Pisa Tower

  via Andrea Pisano 23 , Pisa, PI
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Ospedale Santa Chiara (sairaala), Museo dell'Opera del Duomo (museo) ja Orto Botanico di Pisa (kasvitieteellinen puutarha) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pisa San Rossoren asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 23 minuutin kävelymatkan päässä.

   Grand Hotel Duomo 118 €
   Grand Hotel Duomo

   Grand Hotel Duomo

   Via Santa Maria 94, Pisa, PI
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Ospedale Santa Chiara (sairaala), Kalteva torni ja Museo dell'Opera del Duomo (museo) sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pisan katedraali ja Ihmeiden kenttä ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Pisa San Rossoren asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 19 minuutin kävelymatkan päässä.

    NH Pisa 108 €
    NH Pisa

    NH Pisa

    Piazza Stazione 2, Pisa, PI
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Mezzogiorno, Pisan kuninkaallinen palatsi ja Kalteva torni sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. San Matteon kansallismuseo ja Piazza dei Cavalieri ovat myös 2 kilometrin päässä. Pisan keskusrautatieasema sijaitsee vain 1 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Bologna 127 €
     Hotel Bologna

     Hotel Bologna

     Via Mazzini 57, Pisa, PI
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Mezzogiorno ja Kalteva torni sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pisan kuninkaallinen palatsi ja Piazza dei Cavalieri ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Pisan keskusrautatieasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisa San Rossoren asema on 25 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Relais Dell Orologio 95 €
      Hotel Relais Dell Orologio

      Hotel Relais Dell Orologio

      Via Uguccione della Faggiola 12-14, Pisa, PI
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Torre dei Gualandi (rakennus), Kalteva torni ja Piazza dei Cavalieri. Museo dell'Opera del Duomo (museo) ja Pisan katedraali ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Pisa San Rossoren asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 19 minuutin kävelymatkan päässä.

       Villa Tower Inn 119 €
       Villa Tower Inn

       Villa Tower Inn

       Via Bonanno Pisano 62, Pisa, PI
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kalteva torni, Ihmeiden kenttä ja Pisa Baptistry (rakennus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pisan katedraali ja Ospedale Santa Chiara (sairaala) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Pisa San Rossoren asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 22 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Il Giardino 82 €
        Hotel Il Giardino

        Hotel Il Giardino

        Piazza Daniele Manin, 1, Pisa, PI
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Museo delle Sinopie (museo), Kalteva torni ja Pisa Baptistry (rakennus) sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Ihmeiden kenttä ja Pisan katedraali ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Pisa San Rossoren asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 23 minuutin kävelymatkan päässä.