Pääosion alkuosa
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Pisan tuomiokirkko

Keskellä Piazza dei Miracolin aukiota sijaitsee rakennus, joka lukeutuu romaanisen arkkitehtuurin mestariteoksiin ja on yksi Italian pyhimmistä paikoista.

Pisan Piazza dei Miracolin eli ”Ihmeiden aukion” keskipisteessä seisova Pisan tuomiokirkko on yksi Italian valokuvatuimmista rakennuksista yhdessä sen vierellä olevan Pisan kaltevan tornin kanssa. Tuomiokirkko toimii yhä kirkkona.

Kiertämällä tämän valtavan kirkon ympäri voit ymmärtää sen todellisen koon. Tuomiokirkon suunnitteli italialainen arkkitehti Buscheto, joka on haudattu kirkon marmorijulkisivun valearkadin taakse kunnianosoituksena tehdystä työstä.

Tämän kolossaalisen tuomiokirkon ensimmäisen kiven muuraus vuonna 1093 merkitsi samalla pisalais-romaanisen arkkitehtuurin syntyä. Lähes 1 000 vuotta myöhemmin tämä tyylisuunta on yhä nähtävissä kaikkialla Toscanassa. Pisan tuomiokirkkoa pidetään kuitenkin tämän tyylin varsinaisena taidonnäytteenä.

Astu kirkon päälaivaan San Ranierin pronssiovesta. Tämä ovi sijaitsee lähimpänä kaltevaa tornia. Sisäpuolella marmorilattiat johtavat upeaan, mestarikuvanveistäjä Giovanni Pisanon tekemään saarnastuoliin. Monet pitivät Pisanoa ensimmäisenä nykyaikaisena kuvanveistäjänä. Useat tuomiokirkon keskiaikaiset taideteokset tuhoutuivat vuoden 1595 tulipalossa. Nykyään tuomiokirkko on loistokas yhdistelmä keskiajan ja renessanssin rakennustaiteita.

Kävele alttarille pitkin jompaakumpaa käytävää, jotka reunustavat päälaivaa. Huomaa Giambolognan krusifiksi ja suuri 1200-luvulta peräisin oleva mosaiikki, jotka koristavat kirkon kuoria. Kun saavut kuoriin, kiinnitä huomiota sisäänkäynnissä olevaan kahteen pronssiseen enkeliin. 

Jos käyt Pisassa viikonloppuna, voit osallistua sunnuntain messuun, jossa laulaa 38 hengen kuoro. Kuule, miten kuoron äänet resonoivat tuomiokirkon kupolikaton alla aivan erityisellä tavalla.

Pisan tuomiokirkko sijaitsee Piazza dei Miracolilla Pisan keskiaikaisen keskustan laidalla. Pääset tuomiokirkolle jalkaisin tai kaupungin sisäisellä bussilla. Kauempaa saapuvat voivat pysäköidä turvallisesti Via Pietrasantina -kadulle ja kävellä viidessä minuutissa aukiolle. Pysäköinnistä veloitetaan maksu. Tuomiokirkko on avoinna päivittäin, ja sinne on pääsymaksu. Pääset sisälle edullisimmin, kun ostat lipun, jolla voit vierailla myös muissa Piazza dei Miracolin nähtävyyksissä.


Alueen Pisan katedraali opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 198 majoitusliikettä kohteen Pisan katedraali lähellä
Erikoistarjous "casa la Conchiglia" Wifi, Ilmastointi ja Polkupyörät - Pisa 114 €
Erikoistarjous "casa la Conchiglia" Wifi, Ilmastointi ja Polkupyörät - Pisa

Erikoistarjous "casa la Conchiglia" Wifi, Ilmastointi ja Polkupyörät - Pisa

   
  0.0 kautta 5.0 Tähteä

  San Rossoren sairaala, Kalteva torni ja Piazza del Duomo sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä historiallisesta lomakodista. Pisan kastekirkko ja Pisan katedraali ovat myös 3 kilometrin päässä. Pisa San Rossoren asema sijaitsee 27 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Pisa Tower 86 €
  Hotel Pisa Tower

  Hotel Pisa Tower

  via Andrea Pisano 23, Pisa, PI
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Ospedale Santa Chiara (sairaala), Katedraalin taidemuseo ja Pisan kasvitieteellinen puutarha sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pisa San Rossoren asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 23 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Relais Dell Orologio 107 €
   Hotel Relais Dell Orologio

   Hotel Relais Dell Orologio

   Via Uguccione della Faggiola 12-14, Pisa, PI
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Gualandin torni, Kalteva torni ja Piazza del Duomo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pisan katedraali ja Pisan kastekirkko ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Pisa San Rossoren asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 19 minuutin kävelymatkan päässä.

    Villa Tower Inn 84 €
    Villa Tower Inn

    Villa Tower Inn

    Via Bonanno Pisano 62, Pisa, PI
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Ihmeiden kenttä, Pisan kastekirkko ja Pisan katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Ospedale Santa Chiara (sairaala) ja Kalteva torni ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Pisa San Rossoren asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 22 minuutin kävelymatkan päässä.

     Casa San Tommaso 60 €
     Casa San Tommaso

     Casa San Tommaso

     Via San Tommaso, 13, Pisa, PI
       
      0.0 kautta 5.0 Tähteä

      Scuola Normale Superiore, Kalteva torni ja Piazza del Duomo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Pisan katedraali ja Pisan kastekirkko ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Pisa San Rossoren asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 20 minuutin kävelymatkan päässä.

      Grand Hotel Duomo
      Grand Hotel Duomo

      Grand Hotel Duomo

      Via Santa Maria 94, Pisa, PI
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Ospedale Santa Chiara (sairaala), Kalteva torni ja Piazza del Duomo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pisan katedraali ja Pisan kastekirkko ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Pisa San Rossoren asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 19 minuutin kävelymatkan päässä.

       Grand Hotel Bonanno 89 €
       Grand Hotel Bonanno

       Grand Hotel Bonanno

       Via Carlo Francesco Gabba, 17, Pisa, PI
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Museo degli Strumenti per il Calcolo, Kalteva torni ja Piazza del Duomo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Pisan kastekirkko ja Pisan katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Pisa San Rossoren asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 22 minuutin kävelymatkan päässä.

        Musiikin Room Maison Ihmeiden
        Musiikin Room Maison Ihmeiden

        Musiikin Room Maison Ihmeiden

          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Pisan kasvitieteellinen puutarha, Kalteva torni ja Piazza del Duomo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisesta aamiaismajoituksesta. Pisan kastekirkko ja Pisan katedraali ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Pisa San Rossoren asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pisan keskusrautatieasema on 17 minuutin kävelymatkan päässä.