Pohjois-Carolina

Yhdysvallat
Billy Graham Library johon kuuluu vanha arkkitehtuuri ja syksyn värit

Atlantin valtameren rannoilta Appalakkien vuorille ulottuvassa Pohjois-Carolinassa on luonnon lisäksi jännittäviä suurempia ja idyllisiä pienempiä kaupunkeja.

Pohjois-Carolinassa on monta erilaista aluetta rannikosta vuoristoon. Itäisimpään alueeseen kuuluvat mannerta suojaavat Outer Banksin patosaaret. Näillä kapeilla niemillä ja saarilla voit nauttia hiekkarannoista, kuuluisista majakoista, valtavista hiekkadyyneistä ja kauniista auringonnousuista. Käy Pohjois-Carolinan-matkalla Kitty Hawkissa, jossa Wrightin veljekset suorittivat ihmiskunnan ensimmäisiä lentoja lentokoneella.

Sisämaassa Cape Fearin joen rannalla sijaitsevan Wilmingtonin keskeisin alue on Riverwalk, jolla on lukuisia kauppoja ja ravintoloita. Lähistöllä on hienosti kunnostettu ja museoitu toisen maailmansodan aikainen Yhdysvaltojen taistelulaiva USS North Carolina (BB-55).

Piedmontin alue sijaitsee osavaltion keskiosan tasangoilla. Raleighia ympäröivä alue tunnetaan nimellä Research Triangle eli tutkimuskolmio, sillä siellä on kolme suurta yliopistoa: Wake Forest, UNC at Chapel Hill ja North Carolina State. Nauti kävelystä kauniilla kampuksilla ja yliopistourheilun katselemisesta.

Osavaltion suurimpiin kuuluvassa finanssialan kaupungissa Charlottessa on jännittävä keskusta. Charlotteen suuntautuvalla Pohjois-Carolinan-kaupunkilomalla voit nauttia ammattilaistasoisesta amerikkalaisesta jalkapallosta, koripallosta, baseballista ja NASCAR-kilpa-ajoista. Käy filharmonian konserteissa, oopperassa, kiertävissä Broadway-näytöksissä ja lukuisien muiden taiteilijaryhmien esityksissä ympäri vuoden Blumenthal Performing Arts Centerin seitsemässä eri esiintymispaikassa.

Nauti koskenlaskusta koko perheesi kanssa Charlotten keinotekoisella koskialueella U.S. National Whitewater Centerissä. Kokeneet koskenlaskijat voivat laskea koskia omalla koskikanootillaan. Kanootteja voi myös vuokrata päiväksi.

Charlotten länsipuolella sijaitsevilla Appalakkien vuorilla voi harrastaa ulkoilua. Patikoi halvalla Pohjois-Carolinan-matkalla vesiputouksille. Keväällä rinteillä kukkii vaaleanpunaisia alppiruusuja. Osavaltiossa vallitsee tyypillinen Etelä-Yhdysvaltojen lämmin sää, mutta vuorilla on tarpeeksi kylmä, jotta laskettelu on mahdollista. Sugar Mountain Resort tai Appalachian Ski Mountain lähellä yliopistokaupunki Boonea ovat sopivia kohteita.

Ashevillessä sijaitseva ja nykyisin yleisölle avoin kartano Biltmore Estate kuului alun perin George Vanderbiltille. Tutustu New Yorkin Central Parkin luoneen Frederick Law Olmstedin suunnittelemiin puutarhoihin. Harrasta ratsastusta, patikoi metsäpoluilla tai osallistu jouluna opastetulle kierrokselle Biltmoren kartanoon, joka on koristeltu yli 50 joulukuusella.

Suositut kaupungit kohteessa Pohjois-Carolina

Charlotte featuring puisto, pilvenpiirtäjä ja yökuvat
Charlotte
Ota suunnaksesi Charlotte ja koe sen urheilutapahtumat, teatterit sekä elävää musiikkia soittavat paikat.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Charlotten kokouskeskus
  • NASCAR Hall of Fame
  • Discovery Place Science Center
Wilmington featuring hallintorakennus
Wilmington
Wilmington odottaa: koe sen rannat, jokiranta, akvaario ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Thalian Hall Center for the Performing Arts
  • North Carolina-sotalaiva
Basilica of Saint Lawrence featuring uskonnolliset kohteet, kirkko tai katedraali ja perintökohteet
Asheville
Taiteilijat, herkuttelijat ja ulkoilmaihmiset tuntevat olonsa kotoisaksi Ashevillessä, jota Pohjois-Carolinassa kutsutaan myös "etelän Pariisiksi".

Vierailun arvoisia kohteita

  • Biltmore Estate
Raleigh
Raleigh
Pidätkö elävästä musiikista, urheilusta ja auringonnousu valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Raleigh!
Greensboro joka esittää moderni arkkitehtuuri, yökuvat ja kaupunki
Greensboro
Aika lähteä lomalle! Koe taiteestaan, elävästä musiikistaan ja teatteristaan tunnettu Greensboro.
Winston - Salem featuring talo, perintökohteet ja sisäkuvat
Winston-Salem
Winston-Salem kutsuu! Koe sen urheilutapahtumat, metsät, yliopistotunnelma ja monet muut nähtävyydet!