Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Saksan liittokanslerinvirasto

Spreejoen rannalla kohoava Saksan liittovaltion hallituksen valkoinen ja kiiltävä päämaja on osoitus Saksan historian uusimmasta vaiheesta. 

Saksan liittokanslerinvirasto on uskalias moderni rakennus, joka poikkeaa jyrkästi lähistöllä sijaitsevan Valtiopäivätalon klassisesta kauneudesta. Yhdessä nämä rakennukset vaikuttavat yhdistävän toisiinsa uuden ja vanhan Berliinin, ja ne ovat vaikuttavia esimerkkejä liittovaltion sidettä kuvastavan hallintokorttelin loistokkaista rakennuksista. Ihaile rauhassa saksaksi nimellä Bundeskanzleramt tunnetun Saksan liittokanslerinviraston mittakaavaa, muotoja ja tyylikkyyttä.

Lahjakas parivaljakko Axel Schultes ja Charlotte Frank suunnittelivat yhdeksänkerroksisen kuution muotoisen rakennuksen ja sen samansuuntaiset hallintosiivet. Arkkitehdit lisäsivät rakennuksen julkisivun yläosaan valtavan puoliympyrän, minkä vuoksi rakennusta kutsutaan leikkisästi pesukoneeksi.

Liittokanslerinvirasto rakennettiin sen kunniaksi, että tasavallan pääkaupunki voitiin siirtää Bonnista takaisin Berliiniin Berliinin muurin sorruttua vuonna 1989. Rakennuksen muotokieli symboloi uuden yhdistyneen Saksan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Sitä kuvastavat valtavat lasipaneelit ja valkoiset betonipylväät.

Suuri eteishalli avautuu kunniapihalle, jossa järjestetään arvovieraiden viralliset vastaanottotilaisuudet. Pihan keskikoriste on Eduardo Chillidan Saksojen yhdistymisen kunniaksi veistämä valtava pronssiveistos nimeltä Berliini.

Kiinnitä huomiota modernien saksalaistaiteilijoiden teoksiin, jos pääset tutustumaan rakennukseen. Toisessa kerroksessa sijaitsevassa liittokanslerin galleriassa ovat esillä Saksan liittotasavallan seitsemän edellisen liittokanslerin muotokuvat. Mahtavan yläaulan valkoisia seiniä koristavat vaikuttavat modernit maalaukset, minkä lisäksi voit nauttia rakennuksen parhaimmista näkymistä. Ihaile vehreää Tiergartenia, Valtiopäivätalon majesteettista kupolia ja kauempana näkyvää kaupungin siluettia.

Ilmoittaudu Saksan liittokanslerinviraston maksuttomalle kierrokselle tai vieraile talossa syyskuussa järjestettävänä avointen ovien päivänä, jolloin rakennuksen kamarit ja valtiosalit ovat avoinna yleisölle. Tutustu rakennukseen osana omatoimista poliittisen historian kierrosta, jonka voit aloittaa keskeiseltä Brandenburgin portilta ja jonka aikana voit käydä myös Valtiopäivätalossa ja liittopäivien käytössä olevassa Paul-Löbe-Hausissa. Berliinin hallintokortteliin pääset myös U-Bahnilla.


Alueen Saksan liittokanslerinvirasto opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 132 majoitusliikettä kohteen Saksan liittokanslerinvirasto lähellä
Hotel Berlin, Berlin 83 €
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berliini, BE
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Steigenberger Hotel Am Kanzleramt 108 €
  Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

  Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

  Ella-Trebe-Straße 5, Berliini, BE
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof 76 €
   IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

   IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

   Katharina Paulus Strasse 5, Berliini, BE
     
    0.0 kautta 5.0 Tähteä

    Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    The Westin Grand, Berlin 134 €
    The Westin Grand, Berlin

    The Westin Grand, Berlin

    Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

     Grand Hyatt Berlin 135 €
     Grand Hyatt Berlin

     Grand Hyatt Berlin

     Marlene-Dietrich-Platz 2, Berliini, BE
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Berlinale Palast ja Sony Center sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Potsdamer Platz ja Berliner Philharmonie ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Potsdamer Platzin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Mendelssohn-Bartholdy-Parkin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

      Scandic Berlin Potsdamer Platz
      Scandic Berlin Potsdamer Platz

      Scandic Berlin Potsdamer Platz

      Gabriele Tergit Promenade 19, Berliini, BE
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Saksan vakoilumuseo on 0,7 kilometrin päässä tästä hotellista. Mendelssohn-Bartholdy-Parkin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Gleisdreieckin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

       MEININGER Hotel Berlin Central Station 49 €
       MEININGER Hotel Berlin Central Station

       MEININGER Hotel Berlin Central Station

       Ella - Trebe - Straße 9, Berliini, BE
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Cityhostel Berlin Mitte 43 €
        Cityhostel Berlin Mitte

        Cityhostel Berlin Mitte

        Glinkastr. 5-7, Berliini, Berlin
          
         2.0 kautta 5.0 Tähteä

         Friedrichstraße, Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Gendarmenmarkt ja Mall of Berlin -ostoskeskus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Mohrenstraßen metroasema ja Keskustan metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.