Sapporon olutmuseossa saat katsauksen oluen historiasta Japanissa. KeskiössÀ on erityisesti kuuluisa Sapporo-tuotemerkki. Sapporo kuuluu Japanin neljÀn tÀrkeimmÀn panimon joukkoon, ja lisÀksi Sapporon olutta valmistetaan, pannaan ja jaellaan kymmenissÀ maissa eri puolilla maailmaa. Muista osallistua maistiaisille panimokierroksen lopuksi. KÀy myös olutravintoloissa, jotka sijaitsevat viereisessÀ 1800-luvulla rakennetussa punatiilisessÀ rakennuksessa.
Sapporo-panimo on yksi ensimmÀisistÀ japanilaisista panimoista. Se perustettiin 1800-luvun lopulla. Yritys osti vanhan sokerinpuhdistamon vuonna 1903 ja teki siitÀ mallastamon. Meiji-kaudelta perÀisin oleva tehdas kunnostettiin vuonna 1987 Sapporon olutmuseoksi. Viereinen punatiilirakennus muutettiin ravintolaksi.
Tutustu olutteollisuuteen ja oluen panemiseen museon modernien nÀyttelyiden avulla. NÀe oluenvalmistuksessa kÀytettyjÀ laitteita ja ota selvÀÀ, miten Sapporon olutpullojen ulkoasu on muuttunut vuosikymmenten kuluessa. Ihaile Sapporon vanhoja olutjulisteita sekÀ puisia Sapporo-kylttejÀ eri puolilta Japania.
Osallistu opastetun kierroksen pÀÀtteeksi olutmaistiaisiin, jotka kestĂ€vĂ€t noin 30 minuuttia. Jos oluthammastasi jÀÀ vielĂ€ kolottamaan, suuntaa viereisen talon kahteen suureen olutravintolaan. Suosittu Genghis Khan jĂ€ljittelee perinteistĂ€ saksalaista oluttupaa. Toisen kerroksen Kessel-salissa on suuri kattila Taisho-kaudelta (1912â26). Ravintoloissa on tarjolla suosittu "kaikki mitĂ€ jaksat syödĂ€ ja juoda 100 minuutissa" menu sekĂ€ Ă la carte -annoksia. Kokeile grillattua lammasta, joka on suosittu paikallinen ruokalaji.
Sapporon olutmuseo on suljettu maanantaisin. Myös muut poikkeukset ovat mahdollisia, joten muista tarkistaa aukioloajat ennen lÀhtöÀ. Museo ja opastettu kierros ovat maksuttomia, mutta olutmaistiaisista on maksettava pieni maksu. Varauksen tekeminen ravintolaan on suositeltavaa. Museo sijaitsee lyhyen kÀvelymatkan pÀÀssÀ Higashi-kuyakusho-maen rautatieasemalta. Museolla on myös omia pysÀkkejÀ eri bussilinjoilla.