Japani

Matkaopas
Japani
Koe "nousevan auringon maa", jossa perinteet ja moderni nykyaika kohtaavat. Sen siluetti koostuu pilvenpiirtäjistä, muinaisista temppeleistä ja lumihuippuisista vuorista.

Japani on voimakkaiden vastakohtien maa. Muinainen ja moderni yhtyvät, kun ohimenevä kauneus "wabi" kohtaa "sabin" eleganssin ja hienostuneisuuden. Japanissa huikeat perinnemonumentit, kuten temppelit, rauhaisat puutarhat ja pyhäköt ovat sulassa sovussa koruttoman modernien pilvenpiirtäjien kanssa. Tämän upean fuusion taustalla avautuu dramaattisia maisemia, kuten lumihuippuisia vuoria, tiheitä metsiä ja kuvauksellisia rantoja.

Tokio on maan nykyaikainen pääkaupunki, täynnä kuhisevia ostosalueita, fantastisia ravintoloita sekä vilkasta yöelämää. Vieraile Tokion Sumidan alueella, josta löydät sumostadionin, kiehtovia museoita sekä Sumida-joen. Koe hanami (kirsikkapuiden kukinta) huhtikuussa ja ilotulitefestivaali heinäkuussa. Tutustu Harajukussa muinaiseen temppeliin sekä mielikuvituksellisia muotiluomuksia esitteleviin paikallisnuoriin sunnuntaisin. Tutustu Roppongin villiin yöelämään.

Majesteettisen lumihuippuinen Fuji kohoaa Tokion pilvenpiirtäjien taustalla. Vieraile Fuji-Hakone-Izun kansallispuistossa nähdäksesi vuoristoisia metsiä, järviä ja vesiputouksia. Kiipeä syvästi kunnioitetun vuoren huipulle kesä- tai heinäkuussa. Lisää vuoristonäköaloja löydät pohjoiselta Hokkaidon saarelta sekä Japanin Alpeiksi kutsutulta Honshulta. Saarivaltion läntiseltä Honshūn alueelta löydät Osakan, Koben, Kioton ja Naran huikeat kaupungit. Suuntaa etelään Japanin kolmanneksi suurimmalle saarelle Kyushulle, josta löydät kuumien lähteiden ympärillä toimivia lomakeskuksia sekä maan aktiivisimman tulivuoren.

Tutustu Ritsurin puiston zen-puutarhaan Takamatsussa. Löydä Japanin hurmaavat maalaiskylät metsäisen rehevien maisemien keskeltä. Henkeäsalpaavan kauniita linnoja löydät joka puolelta maaseutua. Tutustu pakalliseen ruokakulttuuriin ja herkulliseen sashimiin, joka on perinteinen japanilainen raaka kalaruoka.

Japanin ilmasto vaihtelee suuresti pohjoisesta etelään, joten voit vierailla saarivaltiossa vuoden ympäri. Tule seuraamaan jokakeväistä tuoksuvien kirsikkapuiden kukintaa tai vaahteranlehtien väriloistoa syksyllä. Japanin kultainen viikko on huhtikuulle ajoittuva lomaviikko. Sadekausi alkaa etelässä toukokuussa ja siirtyy pohjoisen Hokkaidoon heinäkuun loppuun mennessä. Kesällä ilma voi olla erittäin kostea. Talvet ovat leutoja Honshūn Tyynenmeren puoleisella rannikolla.

Lennä Japaniin Hanedan lentokentän, Tokion Naritan tai Osakan Kansain kansainvälisen lentoaseman kautta. Hyödynnä Japanin kuuluisaa rautatieverkostoa tutustuessasi kaupunkeihin ja maaseutuun vaivattoman nopeasti. Myös bussit, taksit, lautat ja kotimaan lennot kattavat maan joka kolkan.

Suositut kaupungit kohteessa Japani

Shibuya johon kuuluu katunäkymät, pilvenpiirtäjä ja tori
Tokio
Shoppailu, Temppelit ja Urbaani
Koe maailman suurimpiin kuuluvan kaupungin intensiivinen energia, jonka keskeltä löydät elektroniikkakauppoja, tornimaisia pilvenpiirtäjiä, muinaista taidetta sekä kukkivia kirsikkapuita.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Shibuyan risteys
  • Tokyo Dome
  • TOKYO SKYTREE
Heianin pyhäkkö johon kuuluu uskonnolliset aiheet, temppeli tai palvontapaikka ja vanha arkkitehtuuri
Kioto
Temppelit, Kulttuuri ja Puutarhat
Nauti perinteisestä teeseremoniasta, syötä villiapinoita ja tutustu maailmanperintölistalle kuuluviin temppeleihin tässä historiallisessa japanilaiskaupungissa.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Nishiki Market
  • Kioton keisarillinen palatsi
  • Nijōn linna
Osaka
Osaka
Ruokailu, Shoppailu ja Linna
Japanin kolmanneksi suurin kaupunki on täynnä niin perinteistä kuin moderniakin kulttuuria, temppeleistä animeen ja kaikkea siltä väliltä. Paikallinen ruokakulttuuri on myös laajalti tunnettua tässä koko perheen matkakohteessa.

Vierailun arvoisia kohteita