Sarajevo

Matkaopas
Sarajevo

Tästä sodan kokeneesta entisestä talviolympialaisten isäntäkaupungista on tullut viehättävä historiallinen lomakohde, joka on erityisen ihastuttava talvisaikaan.

Nykyisen Bosnia ja Hertsegovinan pääkaupungin, Sarajevon, upeat talviset maisemat tulivat tutuiksi kaupungin toimiessa talviolympialaisten isäntäkaupunkina vuonna 1984, kun kaupunki vielä kuului Jugoslaviaan. Kahdeksan vuotta myöhemmin alueella kuitenkin syttyi sota, joka kesti neljä vuotta. Matkusta Sarajevoon ja näet, kuinka tämä vuoristokaupunki on syntynyt uudelleen ja siitä on tullut ihastuttava lomakohde, jossa on historiallisia nähtävyyksiä, 20 museota ja monenlaisia luonnonihmeitä.

Voit uppoutua kaupungin tunnelmaan kävelemällä vanhankaupungin Baščaršijan aukiota kehystävillä kapeilla kujilla. Niiltä löydät myös ainutlaatuisia ostospaikkoja, ravintoloita ja baareja. Älä unohda käydä katsomassa ainoaa jäljellä olevaa julkista juomavesilähdettä, Sebiljiä. Näkemisen arvoinen on myös Sarajevo 1878–1918 -museo, joka sijaitsee latinalaisen sillan tuntumassa. Museossa voit lukea arkkiherttua Ferdinandin eli Franz Ferdinand von Habsburgin murhasta, joka käynnisti ensimmäisen maailmansodan. 11/07/95-galleriassa taas näet järkyttäviä valokuvia läheisessä Srebrenicassa Bosnian sodan aikana tapahtuneesta joukkomurhasta.

Edellisten lisäksi kannattaa tutustua Itävalta-Unkarin vallan aikana vuonna 1896 rakennettuun uusmaurilaiseen kaupungintaloon eli Vijećnicaan, joka rakennettiin tahallisesti kolmea tiiltä lukuun ottamatta arkkitehdin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Kaupungintalo tuhoutui Bosnian sodassa, mutta se restauroitiin ja avattiin uudelleen yleisölle vuonna 2014. Sisätiloissa merkittäviä ovat erityisesti kupolikaton lasimaalaukset.

Näiden historiallisten rakennusten vastakohtina kaupungin silhuettia muokkaavat pilvenpiirtäjät Sarajevo City Center ja Avaz Twist Tower, jotka symboloivat kaupungin kykyä syntyä uudelleen sodan pauhujen ja pommitusten jälkeen. Voit tehdä kävelyretken myös Toivon tunneliksi kutsuttuun Sarajevon tunneliin. Se kulkee lentokentän ali, ja bosnialaiset käyttivät sitä vilkkaasti sota-aikaan serbialaisten piirittäessä kaupunkia.

Loma Sarajevossa ei kuitenkaan ole täydellinen, jollet käy myös laskettelemassa. Ihanteellisia paikkoja tälle lajille ovat Bjelašnican vuori ja Jahorina, joiden rinteillä vuoden 1984 talviolympialaisten alppihiihtokilpailut järjestettiin. Kesäisin Bjelašnican rinteet ovat erityisesti varjoliitäjien suosiossa.

Jos haluat kurkistaa myös maan alle, voit suunnata Sarajevon pohjoispuolelta löytyvään Bijambaren luolaan ja ihastella sen mineraalimuodostelmia. Monet tekevät matkoja Sarajevoon erityisesti ympäristön kauniin luonnon vuoksi. Ihanteellinen luontokohde on esimerkiksi kaupungin länsipuolelle levittäytyvä vehreiden maisemien, jokien ja järvien koristama Vrelo Bosnen puisto.

Sarajevoon on helppo matkustaa – sen kansainvälinen lentokenttä on vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä länteen vanhastakaupungista.

Discover neighborhoods in Sarajevo

Koncept Residence Hotel
Koncept Residence Hotel
3.5 out of 5
Briješcanska, 23, Sarajevo
Hinta on 55 € per yö ajalle 19. syysk. viiva 19. syysk.
Ilidža Thermal Rivieran vesipuisto on 2,7 kilometrin ja Bosmalov gradski centar on 4,2 kilometrin päässä tästä hotellista. Sarajevon tunnelimuseo ja Grbavica-stadion ...
4.6/5Exceptional! (27 arvostelua)
"Staff was friendly, breakfast was great and the hotel is very clean. Hotel is also close to the airport 5/5"

Arvosteltu 9.9.2021

Koncept Residence Hotel
Courtyard by Marriott Sarajevo
Courtyard by Marriott Sarajevo
4 out of 5
Skenderija 1, Sarajevo
Hinta on 84 € per yö ajalle 1. lokak. viiva 1. lokak.
Ali Pashan moskeija ja Ferhadija-katu sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Bosnian parlamenttirakennus ja Chamber Theater 55 ovat myös ...
4.6/5Wonderful! (159 arvostelua)
"Very good facilities with nice and modern design and refreshing vibe. Very clean, also friendly staff. The only downside is that, although the rooftop bar looks amazing on photos, people smoke indoors there, so you wouldn’t want to go there unless you smoke too."

Arvosteltu 9.9.2021

Courtyard by Marriott Sarajevo
Hotel Holiday
Hotel Holiday
4 out of 5
Zmaja od Bosne 4, Sarajevo
Hinta on 63 € per yö ajalle 19. syysk. viiva 19. syysk.
Bosnian parlamenttirakennus, Bosnian ja Hertsegovinan kansallismuseo ja Sarajevon yliopisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle ...
3.7/5Good! (17 arvostelua)
Underbart
"Personalen var underbar, servicen underbar. Lite för hårda sängar för min smak, men överlag ett bra hotell. Jag kommer återvända garanterat."

Arvosteltu 3.6.2021

Hotel Holiday
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Aparthotel Centar Sarajevo
Aparthotel Centar Sarajevo
4 out of 5
Muamera Omerbegovica 14, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
Hinta on 66 € per yö ajalle 2. lokak. viiva 2. lokak.
Bosnian parlamenttirakennus, Ali Pashan moskeija ja Bosnian ja Hertsegovinan kansallismuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. ...
4.3/5Excellent! (31 arvostelua)
Ystävällistä palvelua uudessa rakennuksessa
"Ihan uusi rakennus lähellä kaupungin keskustaa mäen päällä. Respan työntekijät olivat uskomattoman ystävällisiä."

Arvosteltu 15.10.2019

Aparthotel Centar Sarajevo
Telal Luxury Villas
Telal Luxury Villas
4 out of 5
Misevici 144, Sarajevo, Sarajevo Canton
Hinta on 255 € per yö ajalle 24. syysk. viiva 24. syysk.
Vrelo Bosne -puisto, Ilidža Thermal Rivieran vesipuisto ja Sarajevon tunnelimuseo ovat 15 kilometrin päässä tästä huvilasta. Bosmalov gradski centar ja Grbavica-stadion ...
Telal Luxury Villas
Sarajevo Daily Apartments
Sarajevo Daily Apartments
3 out of 5
6a Adila Grebe, Sarajevo, Federacija Bosne i Hercegovine
Hinta on 99 € per yö ajalle 22. syysk. viiva 22. syysk.
Sarajevon synagoga, Ferhadija-katu ja Chamber Theater 55 sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Ikuinen liekki ja Ali Pashan ...
Sarajevo Daily Apartments
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Sarajevo

Kohteen Sarajevo lähellä sijaitsevat kaupungit