Saudi-Arabia

Matkaopas
Muscat featuring linna tai palatsi

Beduiinien, hiekkadyynien ja Punaisenmeren hiekkarantojen Saudi-Arabia tarjoaa seikkailunhaluisilla matkailijoille uskomattomia elämyksiä.

Saudi-Arabia oli pitkään melko suljettu maa, mutta se on viime aikoina alkanut toivottaa myös länsimaiset turistit tervetulleiksi. Koe uskomaton erämaa, kauniit rannikkomaisemat, modernit kaupungit ja arkeologiset kaivaukset. Perehdy maan monimutkaiseen arabikulttuuriin ja beduiinihistoriaan.

Vietä erilainen kaupunkiloma Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa, joka pientä Qasr Al-Hokmin historiallista ydintä lukuun ottamatta on täysin moderni kaupunki. Keskipäivän kuumuudessa voit perehtyä islamilaiseen arkkitehtuuriin, taiteeseen ja Saudi-Arabian luonnonhistoriaan Saudi-Arabian kansallismuseossa. Shoppaile valtavissa ostoskeskuksissa ja nauti niiden ilmastoinnista. Huomaa, että joissakin ostoskeskuksissa on osa kerroksista on tarkoitettu vain naisille. Vietä myöhäisiltapäivät kierrellen soukeissa, joista voit löytää edullista antiikkia, arabialaisia mattoja, mausteita ja koruja.

Toinen kiinnostava kaupunki Saudi-Arabian lomalla on kauppasataman ympärille kasvanut Jedda, jossa voit yöpyä luksusluokan hotellissa aivan meren rannalla. Kävele pitkin Jeddah Cornichea, kaunista ranta-aluetta, jolla on suihkulähteitä, patsaita ja vihreitä puistoja. Katsele auringonlaskua Punaisenmeren yllä. Vieraile Al Baladin historiallisissa korallitaloissa ja tutustu historialliseen taiteeseen ja huonekaluihin 1800-luvulta peräisin olevassa Naseef-talossa.

Tee päiväretki Taifin viileälle vuoristoalueelle, jossa kukkuloiden rinteillä on reheviä ruusu- ja hedelmätarhoja. Voit nähdä apinoita ja muita eläimiä maan luonnonsuojelualueilla. Al Radfin puistossa on jopa pieni eläintarha. Aja turkkilaiseen linnoitukseen, jota kuuluisan Arabian Lawrencen sanotaan aikoinaan puolustaneen. Käy läheisen islamin aikaa edeltävän soukin paikalla katsomassa kivikaiverruksia.

Saudi-Arabiassa on useita kiinnostavia kaupunkeja, kuten Najran, jonka talot ja linnoitus on tehty savitiilistä. Käy Saudi-Arabian matkallasi myös Al Ahsan alueella, joka on tunnettu taateliviljelmistään. Alueella on kuitenkin myös useita kiinnostavia arkeologisia museoita ja historiallisia rakennuksia. Jotkin Saudi-Arabian osat ovat kuitenkin edelleen suljettuja muilta kuin muslimeilta. Yksi niistä on islamin pyhä paikka Mekka, jossa profeetta Muhammed syntyi. Joihinkin paikkoihin pääsee vain paikallisen oppaan seurassa.

Suositut kaupungit kohteessa Saudi-Arabia

Mekka
Mekka
Shoppailu, Perheystävällinen ja Taide
Pidätkö auringonlaskuista, arkkitehtuurista ja vuoria valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Mekka!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Masjid al-Haram
Riad
Riad
Business, Shoppailu ja Kahvi
Aika lähteä lomalle! Koe kahviloistaan, arkkitehtuuristaan ja jalkapallo-otteluistaan tunnettu Riad.
Jeddah
Jeddah
Shoppailu, Business ja Meri
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi tyylikäs Jeddah ja koe sen merenranta, kahvilat, auringonlaskut sekä monet muut nähtävyydet!
Abha
Abha
Luonnonpuistot, Teemapuistot ja Seikkailu
Viehättävä Abha odottaa: koe sen puistot, teemapuisto, yliopistotunnelma ja monet muut nähtävyydet!
Medina
Medina
Rentouttava, Nähtävyyksien katselu ja Arkeologia
Rentouttava Medina kutsuu! Koe sen nähtävyyskierrokset, arkeologiset alueet, rauniot ja monet muut nähtävyydet!
Yanbu
Yanbu
Uinti, Meri ja Halpa
Ota suunnaksesi teemapuistostaan, merenrannastaan ja yliopistotunnelmastaan tunnettu rentouttava Yanbu.

Saudi-Arabia

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: