Saudi-Arabia

Matkaopas
Saudi-Arabia
Beduiinien, hiekkadyynien ja Punaisenmeren hiekkarantojen Saudi-Arabia tarjoaa seikkailunhaluisilla matkailijoille uskomattomia elämyksiä.

Saudi-Arabia oli pitkään melko suljettu maa, mutta se on viime aikoina alkanut toivottaa myös länsimaiset turistit tervetulleiksi. Koe uskomaton erämaa, kauniit rannikkomaisemat, modernit kaupungit ja arkeologiset kaivaukset. Perehdy maan monimutkaiseen arabikulttuuriin ja beduiinihistoriaan.

Vietä erilainen kaupunkiloma Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa, joka pientä QasrAl-Hokmin historiallista ydintä lukuun ottamatta on täysin moderni kaupunki. Keskipäivän kuumuudessa voit perehtyä islamilaiseen arkkitehtuuriin, taiteeseen ja Saudi-Arabian luonnonhistoriaan Saudi-Arabian kansallismuseossa. Shoppaile valtavissa ostoskeskuksissa ja nauti niiden ilmastoinnista. Huomaa, että joissakin ostoskeskuksissa on osa kerroksista on tarkoitettu vain naisille. Vietä myöhäisiltapäivät kierrellen soukeissa, joista voit löytää edullista antiikkia, arabialaisia mattoja, mausteita ja koruja.

Toinen kiinnostava kaupunki Saudi-Arabian lomalla on kauppasataman ympärille kasvanut Jedda, jossa voit yöpyä luksusluokan hotellissa aivan meren rannalla. Kävele pitkin Jeddah Cornichea, kaunista ranta-aluetta, jolla on suihkulähteitä, patsaita ja vihreitä puistoja. Katsele auringonlaskua Punaisenmeren yllä. Vieraile AlBaladin historiallisissa korallitaloissa ja tutustu historialliseen taiteeseen ja huonekaluihin 1800-luvulta peräisin olevassa Naseef-talossa.

Tee päiväretki Taifin viileälle vuoristoalueelle, jossa kukkuloiden rinteillä on reheviä ruusu- ja hedelmätarhoja. Voit nähdä apinoita ja muita eläimiä maan luonnonsuojelualueilla. AlRadfin puistossa on jopa pieni eläintarha. Aja turkkilaiseen linnoitukseen, jota kuuluisan Arabian Lawrencen sanotaan aikoinaan puolustaneen. Käy läheisen islamin aikaa edeltävän soukin paikalla katsomassa kivikaiverruksia.

Saudi-Arabiassa on useita kiinnostavia kaupunkeja, kuten Najran, jonka talot ja linnoitus on tehty savitiilistä. Käy Saudi-Arabian matkallasi myös AlAhsan alueella, joka on tunnettu taateliviljelmistään. Alueella on kuitenkin myös useita kiinnostavia arkeologisia museoita ja historiallisia rakennuksia. Jotkin Saudi-Arabian osat ovat kuitenkin edelleen suljettuja muilta kuin muslimeilta. Yksi niistä on islamin pyhä paikka Mekka, jossa profeetta Muhammed syntyi. Joihinkin paikkoihin pääsee vain paikallisen oppaan seurassa.

Suositut kaupungit kohteessa Saudi-Arabia

Jeddah
Jeddah
Shoppailu, Business ja Meri
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi tyylikäs Jeddah ja koe sen merenranta, kahvilat, auringonlaskut sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Red Sea Mall
  • Thalia Street
  • DAMAC Al Jawharahin torni
Riad
Riad
Business, Shoppailu ja Kahvi
Aika lähteä lomalle! Koe kahviloistaan, arkkitehtuuristaan ja aavikkomaisemistaan tunnettu Riad.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Kingdom Centre
Mekka
Mekka
Shoppailu, Perheystävällinen ja Taide
Pidätkö auringonlaskuista, arkkitehtuurista ja taiteesta valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Mekka!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Masjid al-Haram
Medina
Medina
Rentouttava, Nähtävyyksien katselu ja Arkeologia ja antropologia
Tyylikäs Medina kutsuu! Koe sen nähtävyyskierrokset, arkeologiset alueet, seikkailut ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita