Schwerin

Matkaopas
Schwerin joka esittää tori, kaupunki ja patsas tai veistos

Viehättävä Schwerin on rakennettu seitsemän järven alueelle, minkä lisäksi kaupunki tunnetaan taiteistaan ja lukuisista tapahtumistaan.

Schwerin on Saksan Mecklenburg-Etu-Pommerin osavaltion pääkaupunki. Se on vain 100 000 asukkaallaan Saksan osavaltioiden pääkaupungeista pienin. Schweriner See on suurin ja kaunein kaupungin seitsemästä järvestä. Järvi kattaa 63 neliökilometrin alueen. Vaeltele järven poukamilla ja seuraa vesillä seilaavia kalastusveneitä. Myös kaupungin suosituin nähtävyys ja Schwerinin loman ehdoton käyntikohde Schwerinin linna sijaitsee järvellä olevalla saarella. Linna toimi aikoinaan mecklenburgilaisten herttuoiden valtaistuimena. Nykyisin linnassa toimii osavaltion parlamentti ja museo.

Schweriner See johtaa useisiin muihin järviin ja jokiin. Suuntaa järven etelärannalle ja vieraile Freilichtmuseum Schwerin-Mueßin ulkoilmamuseossa, jossa voit tutustua Mecklenburgin kulttuuriin, luontoon ja perinteisiin. Museo sijaitsee kunnostetun 1700-lukulaisen kylän keskellä.

Kulje läpi Alter Gartenin aukion, joka sijaitsee vastapäätä linnasaarta. Aukiota ympäröivät upeat 1800-luvun rakennukset, kuten Mecklenburgin osavaltionteatteri ja osavaltion museo.

Suuntaa sitten vanhankaupungin Markt-aukiolle nähdäksesi Schwerinin katedraalin, joka on kaupungin vanhin rakennus. Sitä on rakennettu uudelleen ja siihen on tehty muutoksia vuosisatojen saatossa, mutta se on aina säilyttänyt alkuperäisen paradiespfortensa, eli ”paratiisin portin”. Aukiolla ollessasi voit myös vierailla vaikuttavassa goottilaistyylisessä kaupungintalossa.

Schwerinissä järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Jos matkasi Schweriniin ajoittuu toukokuulle, voit vierailla Mecklenburg-Vorpommern-festivaaleilla, Filmkunstfest-elokuvafestivaaleilla ja seurata Weiße Flotte -veneiden paraatia. Keramiikkamarkkinat, Fünf-Seen-Lauf-juoksutapahtuma ja melontakilpailu Drachenbootfestival järjestetään vuosittain kesä–heinäkuussa. Näiden jälkeen vuorossa ovat vanhankaupungin festivaali, viinifestivaali ja kirjallisuusfestivaali.

Voit matkustaa Schweriniin junalla monesta eri Saksan kaupungista, kuten Berliinistä, Hampurista ja Rostockista. Kaupungissa voit kulkea paikasta toiseen busseilla ja raitiovaunuilla.

PLAZA Schwerin, Sure Hotel Collection by Best Western
PLAZA Schwerin, Sure Hotel Collection by Best Western
4 out of 5
Bleicherufer 23, Schwerin, MV
Hinta on 55 € per yö ajalle 17. lokak. viiva 17. lokak.
Schlosspark-Center (ostoskeskus) ja Schwerinin linna sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä järven rannalla sijaitsevasta hotellista. Mecklenburgisches Staatstheater ...
3.8/5Good! (434 arvostelua)
"Huone iso mutta haisi tunkkaiselle/homeelle. Hotellia ei voi suositella ainakaan perheille. Kävelymatka Schwerin keskustaan, mutta keskusta ja linna katsottu päivässä läpi, eli Schwerinissä ei oikein nähtävää pisemmäksi aikaa."

Arvosteltu 14.7.2019

PLAZA Schwerin, Sure Hotel Collection by Best Western
Weinhaus Wöhler
Weinhaus Wöhler
3 out of 5
Puschkinstraße 26, Schwerin, MV
Hinta on 99 € per yö ajalle 3. lokak. viiva 3. lokak.
Schwerinin katedraali ja Schwerinin linna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta majatalosta. Technisches Landesmuseum Mecklenburg-Vorpommern ...
4.5/5Wonderful! (139 arvostelua)
Hyvätasoinen keskellä vanhaa kaupunkia
"Ystävällinen palvelu ja hienot huoneet. Hyvä ravintola ja viinimyymälä. Rauhallinen sijainti keskellä vanhaa kaupunkia."

Arvosteltu 14.11.2016

Weinhaus Wöhler
Boulevard Hotel Altstadt Schwerin
Boulevard Hotel Altstadt Schwerin
3 out of 5
Klosterstraße 28, Schwerin, MV
Hinta on 96 € per yö ajalle 3. lokak. viiva 3. lokak.
Schwerinin katedraali, Schwerinin järvi ja Schwerinin linna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Technisches ...
3.8/5Good! (119 arvostelua)
"Das Preis-Leistungs-Verhältnis war optimal. Die Unterkunft liegt sehr zentral in der Altstadt. Dafür das es so zenteal ist, ist es trotzdem ruhig. Bei Problemen hat uns das Personal sofort geholfen. Die Dachterasse im 5. Stock lud immer wieder zu erholsamen Stunden ein. Der Blick auf das schöne Schloß ..."

Arvosteltu 11.9.2021

Boulevard Hotel Altstadt Schwerin
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Das Haus Am See - Near Badestelle Reppiner Burg
Das Haus Am See - Near Badestelle Reppiner Burg
3.5 out of 5
Muesser Bucht 1, \N, Schwerin, Mecklenburg-West Pomerania
Hinta on 180 € per yö ajalle 8. lokak. viiva 8. lokak.
Schwerinin järvi ja Zippendorfer Strand sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta huoneistohotellista. Badestelle Reppiner ...
4/5Very Good! (1 arvostelu)
"Bis auf dem Stromausfall war alles toll ,wir hatten schöne Tage verbracht und fanden den tollen Garten am Wasser super. Nur das Wetter hätte besser sein können. Aber würden gerne wieder kommen. Mit freundlichen Grüßen Schnellbacher Sylvia"

Arvosteltu 2.1.2020

Das Haus Am See - Near Badestelle Reppiner Burg
Pension am Dom
Pension am Dom
3.5 out of 5
Buschstraße 13, Schwerin, Mecklenburg-West Pomerania
Schwerinin katedraali ja Schlosspark-Center (ostoskeskus) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Mecklenburgisches Staatstheater (teatteri) ...
3.8/5Good! (5 arvostelua)
Pens am Dom auf guten Weg aber noch einiges zu tun
"Das Gebucht Zimmer ist immer noch in als Buchbar im Internet obwohl das Zimmer nicht zur Verfügung steht. Ein Parkplatz ist obwohl beworben nicht vorhanden. Nächster Parklplatz Am Schlosspark. Achtung die Angebotene Ausfahrtkarte der Pension für 12 € in Bar wird nicht anerkannt da ungültig. Schwerin ..."

Arvosteltu 11.6.2021

Pension am Dom
Ferienwohnung Klosterstraße
Ferienwohnung Klosterstraße
3 out of 5
Klosterstraße 20, Schwerin, Mecklenburg-West Pomerania
Schlosspark-Center (ostoskeskus) ja Schwerinin linna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Mecklenburgisches Staatstheater (teatteri) ...
4/5Very Good! (1 arvostelu)
Juleoohold i Schwerin
"Lejligheden ligger meget central. Pænt og nyt badeværelse og køkken. Hyggelig lejlighed, og meget stille og roligt område. Parkering i parkeringshus 5 min. gang fra lejligheden. Husk at få p-kort af udlejer. Bemærk, at der skal betales med kontanter."

Arvosteltu 10.12.2019

Ferienwohnung Klosterstraße
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Schwerin

Kohteen Schwerin lähellä sijaitsevat kaupungit