SopotPoland

Koe Puolan suosittu rannikkolomakeskus ja tutustu yhteen Euroopan pisimmistä puisista laitureista, korkealaatuisiin myymälöihin ja ravintoloihin sekä laajoihin hiekkarantoihin.  

Loma Sopotissa on ihastuttava sekoitus erilaisia elementtejä. Tämä vilkas merenrantakaupunki on suosittu sekä puolalaisten että kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa. Sopotin-matkalla näet sekä perinteisiä 100-vuotiaita huviloita että modernia arkkitehtuuria. Tutustu historiaan ja kulttuuriin tai tanssi koko yö musiikkia pauhaavissa baareissa ja yökerhoissa. Pitkällä rantaviivalla voit nauttia kultaisesta hiekasta aivan lomakeskuksen sydämessä.

Lomakeskus on ollut rikkaiden ja kuuluisien suosima kohde 1700-luvun alkupuolelta lähtien. Nykyään Sopot houkuttelee kaikenlaisia matkailijoita, mutta se on silti edelleen myös seurapiirien suosima kohde. Liity heidän joukkoonsa trendikkäissä baareissa ja kahviloissa tai valitse hiljaisempi, perheystävällinen jäätelöbaari.

Tutustu Sopotin lomalla kaupungin historiaan Sopot-museossa, joka sijaitsee meren rannalla. Museosta voit suunnata kiinnostavaan valtion taidegalleriaan, jossa on esillä lähinnä puolalaista taidetta. Galleria sijaitsee jälleenrakennetussa Dom Zdrojowy -rakennuksessa (kylpylä), jossa sijaitsee luonnollinen lähde.

Hauskanpidosta nauttivassa kaupungissa viihdetarjonnasta ei ole puutetta. Lähde kävelylle esimerkiksi Ulica Bohaterów Monte Cassino -kadulle, joka ulottuu asemalta satamaan saakka. Matkan varrelta löytyy muun muassa erikoisen muotoinen Krzywy Domek -talo ja kuuluisa nuorallakävelijää esittävä patsas. Patsaan on luonut puolalainen kuvanveistäjä Jerzy Kedziora, ja se vaikuttaa suorastaan leijuvan ilmassa. Kävele vilkkaan Plac Zdrojowy -aukion ohi alas kuuluisalle Sopotin laiturille, Mololle. Gdańskinlahdelle työntyvä 512 metriä pitkä laituri tunnetaan yhtenä Euroopan pisimpänä puisena laiturina. Molon pohjoispuolelta löytyy Grand Hotel, maamerkki, joka on peräisin vuodelta 1927.

Sopotin mäkisellä metsäalueelta löydät Opera Leśnan, suuren amfiteatterin, jossa on 5 000 istumapaikkaa. Jos matkasi Sopotiin ajoittuu elokuulle, pääset nauttimaan Sopotin kansainvälisestä laulufestivaalista. Tämä suosittu laulukilpailu houkuttelee valtavia väkijoukkoja niin Puolasta kuin ulkomailtakin.

Sopot sijaitsee 15 kilometriä luoteeseen Gdańskista. Itse asiassa Sopot katsotaan osaksi kolmen kaupungin aluetta yhdessä Gdańskin ja Gdynian kanssa. Näitä kolmea kaupunkia yhdistää laaja julkinen liikenneverkko.

Missä yöpyä kohteessa Sopot

Sopot Centrum -ostoskeskus, Sopot, Pommerin voivodikunta, Puola

Sopot Centrum -ostoskeskus

4.5/5Wonderful!(11 aluearvostelua)

Sopot Centrum -ostoskeskus tunnetaan kylpylöistä ja baareista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Sopotin laituri ja Sopotin uimaranta.

Sopot Centrum -ostoskeskus
Dolny Sopot, Sopot, Pommerin voivodikunta, Puola

Dolny Sopot

4.5/5Wonderful!(11 aluearvostelua)

Rannoista, kylpylöistä ja baareista tunnettu Dolny Sopot tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Sopotin laituri ja Sopotin uimaranta.

Dolny Sopot
Górny Sopot, Sopot, Pommerin voivodikunta, Puola

Górny Sopot

3/5(1 aluearvostelu)

Górny Sopot tunnetaan rannoista ja teattereista. Opera Leśna (amfiteatteri) on vierailun arvoinen kohde.

Górny Sopot

Arvostelut – Sopot

4.3

Huippukohde

5 - Loistava
13
5 - Loistava 46.42857142857143%
4 - Hyvä
11
4 - Hyvä 39.285714285714285%
3 - OK
4
3 - OK 14.285714285714286%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

23. lokak. 2019

Toista kertaa vierailulla. Mukava rauhallinen ja kaunis paikka.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

15. syysk. 2019

Kävelykadulta löytyy loistavia ruokapaikkoja kohtuu hintaan.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

2. syysk. 2019

Loistava ranta/kesäkohde lyhyen lentomatkan päässä Suomesta/Turusta. Mukava tehdä päivävierailuja Gdanskiin. Hyvää ruokaa ja juomaa. Sopivan pieni kohde liikkua kävellen.

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

25. heinäk. 2019

Moshi Sushi, oikein hyvä hintalaatusuhde.

5/5 - Loistava

Pirkko

13. heinäk. 2019

Puutarhamainen, kaunis, viihtyisä kohde eritoten lasten kanssa. Hintataso edullinen, hieman syrjemmässä turistikadusta tosi edullisia ruokapaikkoja.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

24. kesäk. 2019

Kaupunkipotkulaudat ovat erinomainen keino liikkua rannan alueella paikasta toiseen.