SopotPuola

Image for Sopot, Pommerin voivodikunta, Puola
trover photo by Novi Titik

Koe Sopot

Koe Puolan suosittu rannikkolomakeskus ja tutustu yhteen Euroopan pisimmistä puisista laitureista, korkealaatuisiin myymälöihin ja ravintoloihin sekä laajoihin hiekkarantoihin.  

Loma Sopotissa on ihastuttava sekoitus erilaisia elementtejä. Tämä vilkas merenrantakaupunki on suosittu sekä puolalaisten että kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa. Sopotin-matkalla näet sekä perinteisiä 100-vuotiaita huviloita että modernia arkkitehtuuria. Tutustu historiaan ja kulttuuriin tai tanssi koko yö musiikkia pauhaavissa baareissa ja yökerhoissa. Pitkällä rantaviivalla voit nauttia kultaisesta hiekasta aivan lomakeskuksen sydämessä.

Lomakeskus on ollut rikkaiden ja kuuluisien suosima kohde 1700-luvun alkupuolelta lähtien. Nykyään Sopot houkuttelee kaikenlaisia matkailijoita, mutta se on silti edelleen myös seurapiirien suosima kohde. Liity heidän joukkoonsa trendikkäissä baareissa ja kahviloissa tai valitse hiljaisempi, perheystävällinen jäätelöbaari.

Tutustu Sopotin lomalla kaupungin historiaan Sopot-museossa, joka sijaitsee meren rannalla. Museosta voit suunnata kiinnostavaan valtion taidegalleriaan, jossa on esillä lähinnä puolalaista taidetta. Galleria sijaitsee jälleenrakennetussa Dom Zdrojowy -rakennuksessa (kylpylä), jossa sijaitsee luonnollinen lähde.

Hauskanpidosta nauttivassa kaupungissa viihdetarjonnasta ei ole puutetta. Lähde kävelylle esimerkiksi Ulica Bohaterów Monte Cassino -kadulle, joka ulottuu asemalta satamaan saakka. Matkan varrelta löytyy muun muassa erikoisen muotoinen Krzywy Domek -talo ja kuuluisa nuorallakävelijää esittävä patsas. Patsaan on luonut puolalainen kuvanveistäjä Jerzy Kedziora, ja se vaikuttaa suorastaan leijuvan ilmassa. Kävele vilkkaan Plac Zdrojowy -aukion ohi alas kuuluisalle Sopotin laiturille, Mololle. Gdańskinlahdelle työntyvä 512 metriä pitkä laituri tunnetaan yhtenä Euroopan pisimpänä puisena laiturina. Molon pohjoispuolelta löytyy Grand Hotel, maamerkki, joka on peräisin vuodelta 1927.

Sopotin mäkisellä metsäalueelta löydät Opera Leśnan, suuren amfiteatterin, jossa on 5 000 istumapaikkaa. Jos matkasi Sopotiin ajoittuu elokuulle, pääset nauttimaan Sopotin kansainvälisestä laulufestivaalista. Tämä suosittu laulukilpailu houkuttelee valtavia väkijoukkoja niin Puolasta kuin ulkomailtakin.

Sopot sijaitsee 15 kilometriä luoteeseen Gdańskista. Itse asiassa Sopot katsotaan osaksi kolmen kaupungin aluetta yhdessä Gdańskin ja Gdynian kanssa. Näitä kolmea kaupunkia yhdistää laaja julkinen liikenneverkko.

Missä yöpyä kohteessa Sopot

Dolny Sopot, Sopot, Puola

Dolny Sopot

4.5/5Wonderful!(11 area reviews)

Rannoista, kylpylöistä ja baareista tunnettu Dolny Sopot tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Sopotin laituri ja Sopotin uimaranta, joihin kannattaa tutustua alueella ollessasi.

Dolny Sopot
Sopot Centrum -ostoskeskus, Sopot, Puola

Sopot Centrum -ostoskeskus

4.5/5Wonderful!(11 area reviews)

Sopot Centrum -ostoskeskus tunnetaan kylpylöistä ja baareista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Sopotin laituri ja Sopotin uimaranta.

Sopot Centrum -ostoskeskus
Górny Sopot, Sopot, Puola

Górny Sopot

3/5(1 area review)

Górny Sopot tunnetaan rannoista ja teattereista. Opera Leśna (amfiteatteri) on vierailun arvoinen kohde.

Górny Sopot

Huippuhotellit kohteessa Sopot

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Haffner
Hotel Haffner
4 out of 5
Jana Jerzego Haffnera 59, Sopot, Pomerania
58 €
per night
Jan 28 - Jan 29

Grodzisko arkeologinen ulkoilmamuseo ja Sopotin uimaranta ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä meren rannalla sijaitsevasta hotellista. Aquapark ...

4.3/5Excellent! (437 arvostelua)

"Kiva hotelli, hieno hiekkaranta💦😊"…"

Arvosteltu 29.7.2018

Hotel Haffner
Sopot Marriott Resort & Spa
Sopot Marriott Resort & Spa
4 out of 5
Bitwy Pod Plowcami 59, Sopot, Pomerania
87 €
per night
Feb 23 - Feb 24

Jelitkowon ranta, Sopotin uimaranta ja Ergo Arena (stadion) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. ...

4.6/5Exceptional! (755 arvostelua)

"Ehkä mainostamaa merinäköalaa olisi voinut olla enemmän, mutta yleisesti oli oikein hyvä."…"

Arvosteltu 13.10.2018

Sopot Marriott Resort & Spa
Sheraton Sopot Hotel
Sheraton Sopot Hotel
5 out of 5
Powstancow Warszawy 6, Sopot, Pomerania
82 €
per night
Feb 4 - Feb 5

Ulica Monte Cassino ja Sopotin uimaranta ovat vain muutaman askeleen päässä tästä rannan tuntumassa kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Sopotin laituri ...

4.6/5Exceptional! (644 arvostelua)
Stunning hotel at a stunning location

"The hotel is at a perfect location next to the Sopot pier. The staff was extremely friendly and welcoming. Everything functioned smoothly at this hotel. The has a spa attached to it with swimming pool, sauna, and other amenities. The hotel also has very relaxing private beach with sun beds, bar, ..."…"

Arvosteltu 24.6.2019

Sheraton Sopot Hotel

Popular things to do in Sopot

Sopotin laituri
Image for Sopotin laituri

Sopotin laituri

4.5/5(227 reviews)

Tutustu kohteessa Sopot sijaitsevaan satamaan Sopotin laituri. Kävele alueen kauniilla rannoilla tai vieraile sen kylpylöissä.

Ulica Monte Cassino
Image for Ulica Monte Cassino

Ulica Monte Cassino

4/5(10 reviews)

Kun matkustat kohteeseen Sopot, voit tehdä ostoksia sydämesi kyllyydestä kohteessa Ulica Monte Cassino. Varaa hieman aikaa vieraillaksesi tämän rentouttavasta ilmapiiristään tunnetun alueen kylpylöissä.

Gdańskin nostokurki
Image for Gdańskin nostokurki

Gdańskin nostokurki

4/5(273 reviews)

Gdańskin nostokurki on kohteessa Gdańsk sijaitseva loistava museo, jolla mielenkiintoinen menneisyys. Kävele alueen jokirannalla tai vieraile sen kaupoissa.

Neptunuksen suihkulähde
Image for Neptunuksen suihkulähde

Neptunuksen suihkulähde

4/5(379 reviews)

Lähde ottamaan selvää kohteen Neptunuksen suihkulähde historiasta, sillä kyseessä on yksi kohteen Gdańsk tunnetuimmista muistomerkeistä. Kävele alueen jokirannalla tai vieraile sen kaupoissa.

Gdanskin vanha kaupungintalo
Image for Gdanskin vanha kaupungintalo

Gdanskin vanha kaupungintalo

4/5(274 reviews)

Lähde ottamaan selvää kohteen Gdanskin vanha kaupungintalo historiasta, sillä kyseessä on yksi kohteen Gdańsk tunnetuimmista muistomerkeistä. Kävele alueen jokirannalla tai vieraile sen kaupoissa.

Gdańskin pääkaupungintalo
Image for Gdańskin pääkaupungintalo

Gdańskin pääkaupungintalo

4/5(219 reviews)

Lähde ottamaan selvää kohteen Gdańskin pääkaupungintalo historiasta, sillä kyseessä on yksi kohteen Gdańsk tunnetuimmista muistomerkeistä. Vieraile alueen kaupoissa tai kuljeksi jokirannalla.

Reviews of Sopot

4.3

Top Destination

5 - Excellent
13
5 - Excellent 46.42857142857143%
4 - Good
11
4 - Good 39.285714285714285%
3 - Okay
4
3 - Okay 14.285714285714286%
2 - Disappointing
0
2 - Disappointing 0%
1 - Terrible
0
1 - Terrible 0%

4/5 - Good

Verified traveler

Oct 23, 2019

Toista kertaa vierailulla. Mukava rauhallinen ja kaunis paikka.

5/5 - Excellent

Verified traveler

Sep 15, 2019

Kävelykadulta löytyy loistavia ruokapaikkoja kohtuu hintaan.

5/5 - Excellent

Verified traveler

Sep 2, 2019

Loistava ranta/kesäkohde lyhyen lentomatkan päässä Suomesta/Turusta. Mukava tehdä päivävierailuja Gdanskiin. Hyvää ruokaa ja juomaa. Sopivan pieni kohde liikkua kävellen.

3/5 - Okay

Verified traveler

Jul 25, 2019

Moshi Sushi, oikein hyvä hintalaatusuhde.

5/5 - Excellent

Pirkko

Jul 13, 2019

Puutarhamainen, kaunis, viihtyisä kohde eritoten lasten kanssa. Hintataso edullinen, hieman syrjemmässä turistikadusta tosi edullisia ruokapaikkoja.

5/5 - Excellent

Verified traveler

Jun 24, 2019

Kaupunkipotkulaudat ovat erinomainen keino liikkua rannan alueella paikasta toiseen.