Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Stradun

Tämän vanhankaupungin jalankulkijoille pyhitetyn pääväylän varrelta löydät monia Dubrovnikin kuuluisimmista historiallisista nähtävyyksistä.

Lähde kävelylle Stradunille, Dubrovnikin vanhankaupungin pääkadulle, joka tunnetaan myös nimellä Placa. Kävelykatu yhdistää lännessä sijaitsevan Pilen portin ja idässä sijaitsevan Pločen portin – ja sen varrella on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä. Noin 300 metriä pitkää katua reunustavat kahvilat, ravintolat ja turistikaupat. 

Kadun paikalla kulki aikoinaan suomainen kanava, joka yhdisti kaksi asutuskeskusta ja joka täytettiin kunnollisen tieyhteyden saamiseksi jo 1100-luvulla. Kuten suurin osa Dubrovnikista muutenkin, myös Stradunin rakennuksista suurin osa tuhoutui melkein kokonaan vuoden 1667 maanjäristyksessä.

Kadulla kävellessäsi huomaat, että barokkirakennukset ovat kaikki miltei yhtä korkeita ja hyvin samankaltaisia arkkitehtuuriltaan. Tämä johtuu siitä, että ne kaikki rakennettiin samaan aikaan, kun kaupunkia jälleenrakennettiin tuhoisan maanjäristyksen ja sitä seuranneen tulipalon jäljiltä.

Stradunin itäpäässä sijaitsee Rolandin pylväs, joka on yksi kaupungin vanhimmista julkisista muistomerkeistä. 1400-luvulta peräisin olevaan pylvääseen on kaiverrettu kuva Rolandista: hän oli keskiaikainen ritari, jonka sanotaan auttaneen pelastamaan Dubrovnikin piirityksestä 700-luvulla. Nykyään pylväs symboloi kaupungin itsenäisyyttä. Muistomerkin huipulla on tasanne, josta on annettu julkisia julistuksia.

Pylvään lähistöllä sijaitsee myös 31 metrin korkeuteen ulottuva kaupungin kellotorni. 1400-luvulta peräisin oleva alkuperäinen rakennus selvisi maanjäristyksestä, mutta se kallistui pahasti. Turvallisuussyistä se jouduttiinkin purkamaan vuonna 1929. Nykyään paikalla seisova uudisrakennus rakennettiin alkuperäisen mallin mukaan.

Pysähdy hetkeksi välipalalle tai kahvikupin ääreen johonkin pääkadun monista kahviloista. Hinnat saattavat olla melko kovia, joten jos etsit edullisempaa vaihtoehtoa, suuntaa Stradunin sivukujille. 

Pääset Stradunille kaupungin kumman tahansa pääportin kautta.


Alueen Stradun opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 204 majoitusliikettä kohteen Stradun lähellä
Hilton Imperial Dubrovnik 392 €
Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2, Dubrovnik
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Pilen portti ja Fransiskaaniluostari sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Onofrion lähde ja Orlandon pylväs ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Excelsior 460 €
  Hotel Excelsior

  Hotel Excelsior

  Frana Supila 12, Dubrovnik
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Nykytaiteen museo ja Banjen ranta ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannan tuntumassa kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Lapad 178 €
   Hotel Lapad

   Hotel Lapad

   Lapadska obala 37, Dubrovnik
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Luka Gruz ja Lapadin ranta sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta romanttisesta hotellista. Gružin satama ja Dubrovnikin lauttasatama ovat myös 2 kilometrin päässä.

    Rixos Libertas Dubrovnik 238 €
    Rixos Libertas Dubrovnik

    Rixos Libertas Dubrovnik

    Liechtensteinov Put 3, Dubrovnik
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Luka Gruz, Fransiskaaniluostari ja Pilen portti ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Gružin satama ja Dubrovnikin lauttasatama ovat myös 2 kilometrin päässä.

     Hotel Bellevue Dubrovnik 441 €
     Hotel Bellevue Dubrovnik

     Hotel Bellevue Dubrovnik

     Pera Cingrije 7, Dubrovnik
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Luka Gruz, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari ovat 2 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Orlandon pylväs ja Pyhän Blasiuksen kirkko ovat myös 2 kilometrin päässä.

      Hotel Lero 209 €
      Hotel Lero

      Hotel Lero

      Iva Vojnovica 14, Dubrovnik
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Poluotok Lapad, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Lapadin ranta ja Pilen portti ovat myös 2 kilometrin päässä.

       Olea 131 €
       Olea

       Olea

       Zeljarica 3, Dubrovnik
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Dubrovnikin kaupungintalo, Pyhän Blasiuksen kirkko ja Orlandon pylväs sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä majatalosta. Kirkkoherran palatsi ja Sponzan palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        La Vita e Bella 149 €
        La Vita e Bella

        La Vita e Bella

        Zamanjina Street 11, Dubrovnik
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Dubrovnikin synagoga, Sponzan palatsi ja Pyhän Blasiuksen kirkko sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä majatalosta. Kirkkoherran palatsi ja Fransiskaaniluostari ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.