Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Stradun

Tämän vanhankaupungin jalankulkijoille pyhitetyn pääväylän varrelta löydät monia Dubrovnikin kuuluisimmista historiallisista nähtävyyksistä.

Lähde kävelylle Stradunille, Dubrovnikin vanhankaupungin pääkadulle, joka tunnetaan myös nimellä Placa. Kävelykatu yhdistää lännessä sijaitsevan Pilen portin ja idässä sijaitsevan Pločen portin – ja sen varrella on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä. Noin 300 metriä pitkää katua reunustavat kahvilat, ravintolat ja turistikaupat. 

Kadun paikalla kulki aikoinaan suomainen kanava, joka yhdisti kaksi asutuskeskusta ja joka täytettiin kunnollisen tieyhteyden saamiseksi jo 1100-luvulla. Kuten suurin osa Dubrovnikista muutenkin, myös Stradunin rakennuksista suurin osa tuhoutui melkein kokonaan vuoden 1667 maanjäristyksessä.

Kadulla kävellessäsi huomaat, että barokkirakennukset ovat kaikki miltei yhtä korkeita ja hyvin samankaltaisia arkkitehtuuriltaan. Tämä johtuu siitä, että ne kaikki rakennettiin samaan aikaan, kun kaupunkia jälleenrakennettiin tuhoisan maanjäristyksen ja sitä seuranneen tulipalon jäljiltä.

Stradunin itäpäässä sijaitsee Rolandin pylväs, joka on yksi kaupungin vanhimmista julkisista muistomerkeistä. 1400-luvulta peräisin olevaan pylvääseen on kaiverrettu kuva Rolandista: hän oli keskiaikainen ritari, jonka sanotaan auttaneen pelastamaan Dubrovnikin piirityksestä 700-luvulla. Nykyään pylväs symboloi kaupungin itsenäisyyttä. Muistomerkin huipulla on tasanne, josta on annettu julkisia julistuksia.

Pylvään lähistöllä sijaitsee myös 31 metrin korkeuteen ulottuva kaupungin kellotorni. 1400-luvulta peräisin oleva alkuperäinen rakennus selvisi maanjäristyksestä, mutta se kallistui pahasti. Turvallisuussyistä se jouduttiinkin purkamaan vuonna 1929. Nykyään paikalla seisova uudisrakennus rakennettiin alkuperäisen mallin mukaan.

Pysähdy hetkeksi välipalalle tai kahvikupin ääreen johonkin pääkadun monista kahviloista. Hinnat saattavat olla melko kovia, joten jos etsit edullisempaa vaihtoehtoa, suuntaa Stradunin sivukujille. 

Pääset Stradunille kaupungin kumman tahansa pääportin kautta.


Alueen Stradun opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 3 357 majoitusliikettä kohteen Stradun lähellä
Hilton Imperial Dubrovnik
Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2, Dubrovnik
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Pilen portti ja Fransiskaaniluostari sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Onofrion lähde ja Orlandon pylväs ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  PRIJEKO PALACE
  PRIJEKO PALACE

  PRIJEKO PALACE

  Prijeko 22, Dubrovnik
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   War Photo Limited, Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä aamiaismajoituksesta. Pyhän Blasiuksen kirkko ja Fransiskaaniluostari ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   The Pucic Palace 119 €
   The Pucic Palace

   The Pucic Palace

   Od Puca 1, Dubrovnik
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Gundulićin aukio, Pyhän Blasiuksen kirkko ja Orlandon pylväs. Sponzan palatsi ja Kirkkoherran palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Excelsior 149 €
    Hotel Excelsior

    Hotel Excelsior

    Frana Supila 12, Dubrovnik
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Nykytaiteen museo ja Banjen ranta ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannan tuntumassa kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

     SUNce Palace Apartments
     SUNce Palace Apartments

     SUNce Palace Apartments

     Nikole Božidarevića 8, Dubrovnik
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Marian ilmestyspäivän kirkko, Pyhän Blasiuksen kirkko ja Orlandon pylväs sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Onofrion lähde ja Sponzan palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hostel Angelina Old town Dubrovnik 46 €
      Hostel Angelina Old town Dubrovnik

      Hostel Angelina Old town Dubrovnik

      Ul. Plovani Skalini 17a, Dubrovnik
        
       2.0 kautta 5.0 Tähteä

       War Photo Limited, Fransiskaaniluostari ja Onofrion lähde sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hostellista. Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Soleil Luxury Rooms Old Town Dubrovnik 65 €
       Soleil Luxury Rooms Old Town Dubrovnik

       Soleil Luxury Rooms Old Town Dubrovnik

       PRIJEKO 15, Dubrovnik
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Dubrovnikin synagoga, Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Pyhän Blasiuksen kirkko ja Kirkkoherran palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Rixos Libertas Dubrovnik
        Rixos Libertas Dubrovnik

        Rixos Libertas Dubrovnik

        Liechtensteinov Put 3, Dubrovnik
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Luka Gruz, Fransiskaaniluostari ja Pilen portti ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Gružin satama ja Dubrovnikin lauttasatama ovat myös 2 kilometrin päässä.