COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Suonenjoki
Matkaopas

Pohjois Savon sydänmailla sijaitseva iloinen kesäkaupunki tunnetaan tietysti mansikkapitäjänä, mutta myös upea perisuomalainen järviluonto on lähellä.

Noin viidenkymmenen kilometrin päässä Kuopiosta lounaaseen sijaitseva Suonenjoki on iloinen kesäkaupunki samannimisen joen tuntumassa. Varmasti lähes jokainen suomalainen tuntee ainakin nimeltä Suonenjoen Mansikkakarnevaalit, jotka aina kesäisin houkuttelevat lähtemään matkalle Suonenjoelle. Huippusuositun tapahtuman lisäksi Suonenjoki tunnetaan hyvistä kalastusmahdollisuuksistaan ja lupsakkaasta tunnelmastaan, eikä kaunis metsä ja järviluonto ole koskaan kovin kaukana. Suuntaa lisäksi Suonenjoen naapurikuntiin ja nauti esimerkiksi Leppävirran Vesileppiksen kylpylätunnelmasta ja Rautalammin puolella sijaitsevan Etelä Konneveden kansallispuiston maisemista.

Oman reissun aloitat mukavasti kaupunkilomalla Suonenjoen keskustassa, jossa on hyvien palveluiden lisäksi kiinnostavia nähtävyyksiä. Hirsirakenteinen Suonenjoen kirkko on komea ja avara rakennus aivan keskustan tuntumassa, eikä sille ole juna asemalta matkaa kuin muutama sata metriä. Samalla suunnalla sijaitsee vanhaan viljamakasiiniin perustettu Suonenjoen kotiseutumuseo, johon pääset vierailulle kesäisin sopimuksen mukaan. Suonenjoen torin laidalla näet lisäksi Kari Tapion muistomerkin, joka sijaitsee laulajalegendan syntymäpaikan vieressä, sekä kaupungin pääelinkeinoon eli mansikan viljelyyn viittaavan Mansikkatytöt patsaan.

Lähde myös keskustan ulkopuolella sijaitsevien nähtävyyksien äärelle Kolikkoinmäen työläiskotimuseoon ja Kuivataipaleen museokanavalle. Työläiskotimuseo sijaitsee ”Savon Pispalassa” eli sahatyöläisten vanhalla asuinalueella, joka on täynnä persoonallista tunnelmaa ja viehättäviä puutaloja. Itse museotalo on sisustettu nostalgiseen 1950 luvun tyyliin. Alun perin puunuittoa varten rakennettu Kuivataipaleen kanava laittaa hien virtaamaan, sillä kahden vesistön välillä sijaitsevat sulkuportit aukeavat käsivoimin.

Monet suuntaavat lomalle Suonenjoelle kaupungin ykköstapahtuman eli Mansikkakarnevaalien aikaan, sillä silloin Suonenjoki on täynnä iloa ja elämää. Maistele herkullisia marjoja ja hullaannu festivaaliesiintyjien ilmaisista keikoista. Karnevaaleihin kuuluu myös näyttävä aloituskulkue sekä laaja torialue. Suonenjoen kesään kuuluu myös ikärajaton tapahtuma Iisrokki, jolla kuulet meneviä musiikkiesityksiä ja koettelet kuntoasi Rock’n Run -liikuntahaasteessa.

Suunnittelet helposti halvan matkan Suonenjoelle, kun sisällytät matkaohjelmaan luonnosta nauttimista. Suonenjoella on monia mainioita kalastusalueita, kuten Iso Rasti, Niinivesi ja itse Suonenjoki, joiden lisäksi lähikunnissa riittää valinnanvaraa kalapaikkojen suhteen. Pääset nauttimaan luonnon rauhasta myös esimerkiksi Rautalammin kunnassa sijaitsevassa Etelä Konneveden kansallispuistossa, joka on upean suurjärven ympärille perustettu luonnonsuojelualue. Tutustu kansallispuistoon veneillen, meloen tai patikoiden ja ihaile puistossa pesiviä kalasääksiä tai Kalajanvuorelta avautuvia huikeita näkymiä.

Suonenjoelle on helppo lähteä vierailulle, sillä se sijaitsee valtatie 9:n varrella Jyväskylän ja Kuopion välillä. Suonenjoella on lisäksi oma juna asema, jonka yhteydessä olevasta matkakeskuksesta pääsee bussilla helposti lähikuntiin. Pohjois Savon upeisiin luontomaisemiin on helpointa tutustua meloen, joten lähde vesille Suonenjoelta käsin ja suuntaa rohkeasti lähiseudun melontareiteille.

Huippuhotellit kohteessa Suonenjoki

Vanha Maamies
Vanha Maamies
3 out of 5
Jalkalantie 160, Suonenjoki
Hinta on 85 € per yö ajalle 26. helmik. viiva 27. helmik.

Suonenjoen kirkko on 1,6 kilometrin ja Suonenjoen kirjasto on 2,2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta majatalosta. Uimaranta ja uimapaikka ovat myös ...

4.3/5Excellent! (20 arvostelua)
Historiallinen rauhallinen majapaikka.

"Hieno historiallinen paikka. Toiminut sotien aika sotasairaalana. Hintaansa nähden erinomainen yöpymispaikka. Hyvä aamupala."…"

Arvosteltu 25.7.2020

Vanha Maamies
Hotelli Carneval
Hotelli Carneval
3 out of 5
Koulukatu 2, Suonenjoki
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa majoittuessasi
Hinta on 99 € per yö ajalle 26. helmik. viiva 27. helmik.

Suonenjoen kirjasto ja Suonenjoen kirkko ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Rautalammin kirkko sijaitsee 19,4 kilometrin päässä. ...

3.5/5Good! (23 arvostelua)
OK majoituspaikka pikkupaikkakunnalla.

"Huone oli siisti ja sänky hyvä. TV kanavia oli tarpeeksi. Aamiainen menetteli. Kiitos karjalanpiirakoista. Ravintolasta saa paria eri ruoka-annosta ainoastaan. A-oikeudet"…"

Arvosteltu 23.9.2020

Hotelli Carneval
Hotelli Suonenjoki
Hotelli Suonenjoki
3 out of 5
Rautalammintie 11, Suonenjoki
Hinta on 95 € per yö ajalle 28. helmik. viiva 1. maalisk.

Suonenjoen kirjasto ja Suonenjoen kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rautalammin kirkko sijaitsee 19,8 kilometrin päässä. Suonenjoen ...

4.1/5Very Good! (45 arvostelua)
Mansikkakaupungin mansikka

"siisti hotelli, kaikki tarpeellinen, todella ystävällinen ja huomioiva henkilökunta. Maukas ja runsas aamiainen."…"

Arvosteltu 14.8.2020

Hotelli Suonenjoki
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Suonenjoki

Lakeside Cabin Tulikallio
Lakeside Cabin Tulikallio
3 out of 5
Rantalantie 76, Suonenjoki, Itä-Suomi

Suonenjoen kirjasto on 17 kilometrin ja Suonenjoen kirkko on 17 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta mökistä. Uimapaikka ja Rautalammin kirkko ...

Lakeside Cabin Tulikallio
Kuhmanne Villa
Kuhmanne Villa
3.5 out of 5
Rantalantie 76, Suonenjoki, Itä-Suomi

Suonenjoen kirjasto on 17 kilometrin ja Suonenjoen kirkko on 17 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta huvilasta. Uimapaikka ja Rautalammin kirkko ...

Kuhmanne Villa
Lomatalo Mökki Suonenjoella - 4 Henkilöä, 1 Makuuhuone
Lomatalo Mökki Suonenjoella - 4 Henkilöä, 1 Makuuhuone

Suonenjoen kirjasto on 19,8 kilometrin ja Suonenjoen kirkko on 19,8 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Hiltulanlahden uimapaikka ja Kauppakeskus Matkus ...

Lomatalo Mökki Suonenjoella - 4 Henkilöä, 1 Makuuhuone
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Suonenjoki

Kohteen Suonenjoki lähellä sijaitsevat kaupungit