Pieksamäki matkavinkit

Matkaopas
Pieksämäki sijaitsee keskellä upeaa Järvi-Suomea hyvien yhteyksien varrella. Alueen monipuoliset tapahtumat ja palvelut kutsuvat sinut viettämään levollista lomaa.

Pieksämäen alueella on järviä – sanotaan, että niitä on jopa 417 – ja vuokramökkejä niiden rannoilla varsin runsaasti. Kaupunkiin on vaivatonta saapua eri puolilta Suomea vaikka junalla.Pieksämäki on hyvä paikka järjestää tapahtumia erilaisille ryhmille. Liikuntapaikat sopivat erinomaisesti eri lajien urheilujoukkueille harjoitusleirien ja kilpailujen järjestämispaikoiksi ja myös muut harrastetapaamiset autotapahtumista isoihin koiranäyttelyihin saavat täällä arvoisensa puitteet.Jos olet kiinnostunut autoista, loma Pieksämäellä kannattaa ajoittaa heinäkuuhun, jolloin Big Wheels -harrasteautotapahtuma täyttää Pieksäjärven rannan kromin kiillolla ja kauniilla menopeleillä. Kulttuurikeskus Poleenin Savo Vintage -messuilla voit lisäksi ihailla ajan asusteita.Pieksämäen luonto on monimuotoista ja tarjoaa oivalliset maastot liikkumiseen ja luontoharrastuksiin. Seutu on kuulu laajoista drumliini-alueistaan ja järvistään. Ja kun aktiviteettipuuska iskee, voit kalastaa, meloa, samoilla, retkipyöräillä, uida tai vaikka tarkkailla lintuja, mitä mielesi tekeekin!Käy ihmeessä myös tutustumassa kaupungin huomattavimpiin rakennuksiin: ne ovat A. Sorsan suunnittelema, vuonna 1753 valmistunut puukirkko, Aarne Ervin vuonna 1956 suunnittelema vesitorni, kulttuurikeskus Poleeni, kaupungintalo sekä vanha kaupungintalo vuodelta 1918.Muista alueen mielenkiintoisista nähtävyyksistä kannattaa käydä kurkkaamassa ainakin seuraavat:Moision kartano on vuonna 1820 valmistunut empirekartano, jonka kauniit salit on täytetty taiteella. Kartanoa isännöivät Seija ja Pentti Hasu ovat tuoneet kartanoon runsaan neljän vuosikymmenen aikana kerätyn ainutlaatuisen taidekokoelmansa, joka sisältää merkittävän valikoiman kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen töitä. Taidekartanon pysyvässä näyttelyssä ovat edustettuina myös kotimaisen veistotaiteen mestarit Johannes Takanen, Ville Vallgren ja Jussi Mäntynen sekä taidemaalarit Berndt Lindholm ja Ester Helenius.Kulttuurikeskus Poleenissa voit nauttia konserteista, näyttelyistä ja teatterista. Kesäisin kulttuuritarjontaa täydentävät useat kesäteatterit. Savon radan museo sijaitsee vuodelta 1889 olevassa asemarakennuksessa ja kertoo elävää tarinaa menneiden sukupolvien työstä ja elämästä rautateillä.Ja kustavilaistyylinen, mansardikattoinen Iso-Pappila on harvoja kustavilaisia pappilarakennuksiamme ja edustava pappila-arkkitehtuurin esimerkki. Pappilan suuresta rakennuskannasta on säilynyt ns. papin saatavien aitta (veroaitta), vaja sekä maitohuone. Pappilanmäestä sanotaan, että se on sekä Pieksämäen että Sylvi Kekkosen synninpaikka.Lomat Pieksämäellä huipentuvat Mataramäentien varressa olevan ainutlaatuisen komean siirtolohkareen: Linnakiven näkemiseen. Kooltaan sitä on mainostettu Suomen toiseksi suurimmaksi kiveksi.Melko hyvin säilynyt Pieksämäen kirkonseutu kirkkoineen, kartanoineen ja pappiloineen edustaa hyvin historiallista vaihetta ennen maakaupan vapautumista. Matkat Pieksämäelle kannattaa varata vaikka saman tien!

Villa hermanni by Interhome
Villa hermanni by Interhome
Pieksämäki, Southern Savonia
Hinta on 762 € per yö ajalle 10. kesäk. viiva 11. kesäk.
762 €
per yö
10. kesäk.–11. kesäk.
Yövy tässä loma-asunnossa kohteessa Pieksamäki. Nauti saunasta ja huoneessa olevasta takasta.
Villa hermanni by Interhome
Wanhan neuvolan majatalo
Wanhan neuvolan majatalo
3 out of 5
24 Selkiöntie, Pieksamaki, Etelä-Savo
Yövy tässä 3 tähden majatalossa kohteessa Pieksamäki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja aamiaisesta (lisämaksusta). Lähellä sijaitsee ...
Wanhan neuvolan majatalo
Uimaranta by Interhome
Uimaranta by Interhome
Pieksämäki, Southern Savonia
Yövy tässä loma-asunnossa kohteessa Pieksamäki. Nauti saunasta, parvekkeesta ja huoneessa olevasta takasta.
Uimaranta by Interhome
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.