Tärkeää: Tässä kohteessa voi olla voimassa COVID-19-matkarajoituksia, kuten erityisiä rajoituksia majoitukselle. Tarkista ennen varaamista kaikki kansalliset ja paikalliset tiedotteet sekä terveysviranomaisten tätä kohdetta koskevat ohjeet.

MikkeliSuomi

Etelä-Savon eloisassa keskuskaupungissa pääsee ihailemaan upeita kalliomaalauksia ja kurkistamaan Mannerheimin salonkivaunun salaisuuksiin.

Saimaan Savilahden rannalla sijaitseva Mikkeli on monipuolinen lomakohde, jossa on tekemistä niin koko perheelle kuin historiallisia kohteita kiertävälle matkailijalle. Mikkeli tunnetaan erityisen hyvin päämajakaupunkina, sillä sieltä käsin on johdettu kaikkia Suomen itsenäisyyden aikaisia sotia. Matkalla Mikkelissä pääset tutustumaan esimerkiksi Mannerheimin salonkivaunuun ja Päämajamuseoon. Lisäksi Mikkelin alueelta Ristiinasta löytyvät Astuvansalmen kalliomaalaukset, jotka muodostavat yhden Pohjois-Euroopan hienoimman kokonaisuuden.

Kaupunkiloma Mikkelissä kannattaa aloittaa keskustan vilkkaalta torilta, jonka ympäristössä on paljon ravintoloita ja shoppailupaikkoja. Mikkelin keskustaan voi kätevästi tutustua jalkaisin, koska keskustan tärkeimmät nähtävyydet ovat lähellä toisiaan. Mannerheimin salonkivaunu on aivan Mikkelin matkailukeskuksen vieressä, joten vaunuun voi käydä tutustumassa vaikka heti kaupunkiin saapuessaan. Koska salonkivaunu on yleisölle avoinna vain harvoin, historiallisen vaunun ikkunoista kannattaakin rohkeasti kurkistella sisään.

Päämajamuseossa pääsee sukeltamaan suoraan historiaan, sillä Mikkelin keskuskansakoulussa sijainnut ylipäällikön päämaja on palautettu toisen maailmansodan aikaiseen asuunsa. Päämajatoiminnan lisäksi saat tietoa muista sota-aikaan liittyneistä merkittävistä tapahtumista nykytekniikkaa hyödyntävän multimediaesityksen avulla. Käy samalla Naisvuorella päämajan viestintäkeskuksessa, joka tunnettiin koodinimellä Lokki. Katsasta myös Naisvuoren näkötorni, jossa on tarjolla sekä upeita maisemia että herkullisia vohveleita.

Aivan koko matkaa Mikkelissä ei kannata viettää keskustassa, sillä kaupungin alueella on runsaasti kiinnostavia kohteita. Lapsiperheet eivät yksinkertaisesti voi jättää väliin klassikkoaseman saavuttanutta Visulahtea, jonka monipuoliseen tarjontaan kuuluu vahakabinetti, sisäleikkipaikka HyperDino sekä tietysti Dinosauria, jossa koko perhe pääsee seikkailemaan ja touhuamaan. Haasta itsesi myös Visulahden alueella olevassa Xon-puistossa, jossa pääsee kurvailemaan mönkijöillä ja mikroautoilla sekä kokeilemaan vaikka benjihyppyä.

Etelä-Savossa pääsee kokemaan upeita elämyksiä myös ilman sen kummempia laitteita ja kommervenkkeja. Kiinnostava ja halpa matka Mikkelissä syntyy kiertämällä alueen upeita muinaiskohteita. Vaella metsän halki kuuluisille Astuvansalmen kalliomaalauksille, joissa näkyy muun muassa esihistoriallisia ihmishahmoja, veneitä ja hirviä. Toisenlainen maamerkki aikojen takaa on 9 000 vuotta vanha Pursialan hiidenkirnu, joka on jääkauden muovaama kahdeksanmetrinen kallion sisään ulottuva syvennys.

Mikkelissä käydessäsi kannattaa tutustua myös seudun upeisiin kartanoihin, joissa monissa on ravintola- tai kahvilatoimintaa kesäaikaan. Aivan Mikkelin keskustan vieressä on entinen Kenkäveron pappila, jossa on ympäri vuoden auki olevia myymälöitä ja näyttelyitä sekä lähiruokaa tarjoava ravintola. Tertin kartanossa ja Löydön kartanossa nautit kesäkahviloiden herkuista upeissa historiallisissa maisemissa.

Hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva Mikkeli on täynnä monipuolisia elämyksiä. Lähde Mikkeliin nauttimaan Saimaan aalloista ja savolaisen leppoisasta lomasta.

Huippuhotellit kohteessa Mikkeli

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Anttolanhovi
Anttolanhovi
4 out of 5
Hovintie 224, Mikkeli
Hinta on 115 € per yö

Anttolan kirkko on 3,9 kilometrin ja Viljamakasiini on 4,1 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Mikkelipuisto ja Kenkäveron pappila ovat ...

4.2/5Excellent! (125 arvostelua)

"Ravintolan ruoka oli erinomaista. Majoitumme päärakennuksessa järven puoleisessa huoneessa. Tilat ja huone olivat siistit, ei valitettavaa."…"

Arvosteltu 9.2.2020

Anttolanhovi
Visulahti
Visulahti
3 out of 5
Visulahdentie 1, Mikkeli
Hinta on 50 € per yö

Kivisakasti on 4,3 kilometrin päässä tästä mökistä. Mikkelipuisto ja Kenkäveron pappila sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Urheilupuisto ja Mikkelin tuomiokirkko ...

3.8/5Good! (6 arvostelua)

"Erittäin hyvä ja joustava palvelu kaikki mitä pyysimme niin toteutui ja erittäin hyvin joustettettiin"…"

Arvosteltu 24.2.2020

Visulahti
Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli
Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli
4 out of 5
Porrassalmenkatu 9, Mikkeli
Hinta on 111 € per yö

Urheilupuisto ja Mikkelin tuomiokirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Mikkelipuisto ...

4/5Very Good! (217 arvostelua)

"Henkilökunta aivan ihana ja huomaavainen, oli mukava tulla hotelliin ja lähteä kun oli hyviä työntekijöitä."…"

Arvosteltu 19.1.2020

Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli

Arvostelut – Mikkeli

4.1

Huippukohde

5 - Loistava
5
5 - Loistava 17.857142857142858%
4 - Hyvä
20
4 - Hyvä 71.42857142857143%
3 - OK
3
3 - OK 10.714285714285714%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

9. helmik. 2020

Majoitumme Anttolanhoviin rallin SM osakilpailun vuoksi, joka ajettiin Mikkelin ympäristössä. Anttolasta oli järkevä matka Mikkeliin kilpailukeskukseen.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

19. lokak. 2019

Kiva pikkukaupunki. Ystävällisiä ihmisiä. Kivat museot

Kohteen Mikkeli lähellä sijaitsevat kaupungit