Varkaus – hotellit

Näytä kaikki 5 hotellia kohteessa Varkaus
Hotel Oscar

Hotel Oscar

Kauppatori 4, Varkaus 78250

3.5 kautta 5.0
3,9 / 5 (110 arvostelua)

Taidekeskus Väinölä ja Vesitornin näköalatasanne 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Taipaleen kanavamuseo sijaitsee 2,3 …

83 €
Spa Hotel Kuntoranta

Spa Hotel Kuntoranta

Kuntorannantie 14, Varkaus 78400

3.0 kautta 5.0
2,8 / 5 (35 arvostelua)

Taidekeskus Väinölä, Vesitornin näköalatasanne ja Taipaleen kanavamuseo ovat 10 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevast …

Hae hinnat
Mansikkaharju Holiday Camp

Mansikkaharju Holiday Camp

13,8 km – Varkaus
2.5 kautta 5.0
3 / 5 (1 arvostelua)

Vesitornin näköalatasanne, Taidekeskus Väinölä ja Taipaleen kanavamuseo ovat 32 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevast …

Hae hinnat
Sport & Spa Hotel Vesileppis

Sport & Spa Hotel Vesileppis

14,1 km – Varkaus
3.5 kautta 5.0

Vesitornin näköalatasanne, Taidekeskus Väinölä ja Taipaleen kanavamuseo ovat 32 kilometrin päässä tästä hotellista. …

Hae hinnat
Hotel & Spa Resort Järvisydän

Hotel & Spa Resort Järvisydän

26,5 km – Varkaus
4.0 kautta 5.0
4,6 / 5 (50 arvostelua)

Rantasalmen museo on 9,8 kilometrin päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta lomakeskuksesta. Rantasalmen kirkk …

Hae hinnat

Varkaus – viimeaikaiset arvostelut

Tarkenna hakua

Hotelliopas: Varkaus, Suomi

Hotellit Varkaudessa: Pohjois-Savon maakunnan eteläosissa sijaitseva Varkaus jää mieleen vähintään erikoisen nimensä vuoksi. Nimi on esiintynyt jo 1500-luvun kirkonkirjoissa ja on arveltu, että sen tausta on lappilaisessa sanassa vyörkä, joka tarkoittaa kätköpaikkaa. Varkaus on tunnettu teollisuuskaupunki, joten moni päätyy sinne työ- tai kokousmatkalle. Silti se on myös oivallinen lomakohde. Varaa hotelli Varkaudesta ja tutustu matkallasi Varkauden nähtävyyksiin, kaupunkia ympäröivään luontoon ja vesistöihin sekä uuteen kaupunkikuvaan.

Yöpyminen Varkaudessa

Varkauden hotellivalikoimassa on runsaasti vaihtoehtoja, joista voit valita hotellihuoneen Varkaudesta esimerkiksi työmatkaa varten. Keskustan moitteettomat ketjuhotellit tarjoavat taattua laatua ja mukavuutta. Toisinaan sijainti on kaiken a ja o – hotelleja onkin esimerkiksi Varkauden rautatieaseman liepeillä, mikä on kätevää, jos saavut junalla muualta Suomesta. Jos sen sijaan saavut Varkauteen hemmottelulomalle, voit valita esimerkiksi spa-hotellin järvenrannasta. Tarjolla on myös vuokrattavia mökkejä, huoneistohotelleja, leirintäalue ja huviloita. Voit myös valita yöpymisen Varkauden lähikunnista, kuten Joroisista tai Leppävirralta, joihin on Varkaudesta vain lyhyt matka: Joroisiin 18 ja Leppävirralle 25 kilometriä.

Jos saavut lomalle Varkauteen kauempaa, voit saapua joko junalla, bussilla tai autolla. Varkauden lentokenttä ei tällä hetkellä ole toiminnassa, joten lennot Varkauteen eivät onnistu. Toki Varkauteen pääsee kesäisin myös vesitietä, Saimaan syväväylää pitkin. Todennäköisemmin saavut kuitenkin Varkauden matkakeskukseen, jossa pysähtyvät sekä junat että bussit. Autonvuokraus Varkaudessa on sekin totta kai kätevä vaihtoehto.

Varkauden museoissa nähtävää ja kuultavaa

Matka Varkauteen kannattaa aloittaa historian kautta. Vanha Varkaus on Ahlströmin tehtaan perua, ja alueen koko rakennuskanta on suojeltu. Voit ottaa osaa opastetulle Vanha Varkaus -kävelykierrokselle tai kiertää reitin omatoimisesti matkailuinfosta saatavan esitteen avulla. Taipaleen kanava-alueella kannattaa myös vierailla tutustumassa Kanavamuseon Via Canalia -perusnäyttelyyn ja muihin näyttelyihin. Vanhan kanavan ympäristö on idyllinen, ja kesäisin Kanavamuseossa toimii erinomainen kahvila.

Varkauden ykköskohde on Mekaanisen musiikin museo, jolle ei löydy vertaista koko Suomesta ja tuskin muualtakaan. Opastetulla kierroksella voit tehdä retken menneisyyteen, kun soittorasiat, automaattipianot, viulut, haitarit ja kaikenkirjavat posetiivit heräävät eloon. Uskomattomin tapaus on 75 soittajan värikäs orkestrioni Poppers Goliath, jolla on viisi metriä korkeutta. Sen kerrotaan olevan maailman suurin. Museon seitsemän salia on sisustettu eri aikakausien mukaisiksi kokonaisuuksiksi.

Museofanille on Varkaudessa muitakin aarteita. Varkauden museo ja taidemuseo toimivat yhdessä Tehtaan hotellissa, ja näyttelyissä voi perehtyä Varkauden 50-lukuun ja teollisuuden kehitykseen Varkaudessa. Kun kaipaat päiväohjelmaasi hengähdystaukoa nähtävyyksien ja museoiden jälkeen, voit suunnata esimerkiksi Varkauden maamerkkiin, vuonna 1954 valmistuneeseen vesitorniin, joka tosin on avoinna vain kesäisin. Ylhäällä toimii terassikahvila Torni, josta avautuvat huikeat näköalat Varkauden yli joka suuntaan.

Luontokohteita Varkaudessa

Varkauden lähettyvillä sijaitsevat esimerkiksi Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistot. Kolovesi on erämaatyyppistä aluetta, jossa voit retkeillä esimerkiksi meloen tai soudellen. Järven rannalla kohoavat jylhät 40-metriset kallioseinämät luovat komean taustan rennolle retkeilylle. Kolovesi on saimaannorpan viimeisiä elinympäristöjä eikä järvellä saa käyttää moottoriajoneuvoja. Järviristeilylle vie sähkökäyttöinen Lady of the Lake. Linnansaari Saimaaseen kuuluvalla Haukivedellä sopii satoine saarineen veneilyyn, telttailuun ja retkeilyyn. Kansallispuiston komein näköala aukenee Linnavuorelta. Varkauden lähistöltä löytyy myös runsaasti muita luontokohteita, kuten lintutorneja, Orinoron jännittävä rotko, luontopolkuja ja Harjurannan luontokirkko ja luolasto.

Varkaudessa kannattaa hyödyntää vesistöjen tarjoamia mahdollisuuksia etenkin kesäisin. Voit lähteä esimerkiksi järviristeilylle yli satavuotiaalla Warkaus II -höyrylaivalla. Huviveneellä voi ajaa aivan Varkauden keskustassa sijaitsevaan Hertunrannan rantatorin laituriin, joka on keskeisellä paikalla kaikkien palveluiden ääressä. Muitakin laituripaikkoja Varkaudessa on: pääsatama, Taipaleen vierasvenesatama, sijaitsee Taipaleen kanavan pohjoispuolella.